Nieuwe coins Bitvavo

Gemiddelde leestijd: 45 minuten

Bitvavo is de grootste exchange van Nederland. Er worden regelmatig nieuwe coins toegevoegd, wat ervoor zorgt dat de exchange blijft groeien. Een groter aanbod aan coins zorgt weer voor meer gebruikers waardoor ook het handelsvolume omhoog zal gaan. Door het alsmaar groeiende aanbod is het lastig om te zien welke coins nieuw zijn en dus mogelijk veel potentie hebben. Daarom volgt hieronder een lijst van de nieuwe coins die worden toegevoegd aan Bitvavo. Zodra er nieuwe coins worden toegevoegd zal deze pagina geüpdatet worden.

Gebruik maken van het platform van Bitvavo is erg makkelijk en binnen een paar minuten geregeld. In dit artikel kan je meer lezen over het platform. Door je aan te melden bij Bitvavo krijg je een welkomstbonus waardoor je de eerste 1000 euro gratis kan verhandelen. Meld je hieronder direct aan en binnen een paar minuten kan je aan de slag met het kopen van jouw cryptomunten.

Bitvavo banner 970x90

8 September 2021


Chromia – CHR

Chromia Logo

Chromia is een blockchain netwerk waar dApps op gebouwd kunnen worden. Het unieke van Chromia is dat ze en grote schaalbaarheid en hoge transactie snelheid bieden. Door verschillende tabellen samen te voegen, kan de informatie die deze tabellen bevatten veel beter en sneller gebruikt worden.

Dit is bijvoorbeeld van toepassing op de zogenaamde MMO games (Massively Multiplayer Online games). Doordat er veel spelers tegelijkertijd online gamen moet er veel data tegelijkertijd verwerkt worden. Chromia maakt dit een stuk makkelijker en sneller waardoor de games beter zullen draaien en het voor de gamers voor een betere ervaring zal zorgen.

Automata Network – ATA

Automata Network Logo

Met de technologie van tegenwoordig wordt het steeds belangrijker dat verschillende apps en andere toepassingen met elkaar kunnen samenwerken. Hierbij wordt vaak gesproken over het zogenaamde Web 3.0. Daarmee wordt een volledig gedecentraliseerd netwerk bedoelt waarbij de apps decentraal kunnen opereren en op een makkelijke manier met elkaar kunnen samenwerken.

Automata Network ziet zichzelf als het laatste stukje van de puzzel dat nodig is om deze samenwerken op een goede en veilige manier tot stand te brengen. Hierbij staat privacy centraal en ze doen er dus ook alles aan om de privacy van gebruikers te waarborgen.

Ze hebben tot nu toe al 2,4 miljoen dollar aan fundings opgehaald. Onder andere door KR1, een van de grootste blockchain investeringsbedrijven van Europa. Ze investeren voornamelijk in jonge blockchain startups met veel potentie. Het feit dat ze investeren in Automata Network laat wel zien dat ze erg veel vertrouwen in dit project hebben.

BarnBridge – BOND

Barnbridge BOND logo

BarnBridge is een DeFi protocol dat is opgericht om de risico’s van DeFi te minimaliseren. Dit doen ze door de risico’s te tokenizen. Dat houdt in dat bepaalde gevoelige informatie wordt omgevormd naar niet-gevoelige informatie door middel van tokens. Deze tokens kunnen dan gebruikt worden in een database.

Als gebruiker van dit protocol kan je een risicoprofiel kiezen dat bij jou past. Hiermee kunnen de risico’s van DeFi yield farms geminimaliseerd worden door de tokens te spreiden over meerder yield farms.

Streamr – DATA

Streamr DATA logo

Streamr ziet zichzelf als de gegevensruggengraat van de wereld. Via het Streamr netwerk kan data overzichtelijk, snel en op een schaalbare manier geleverd worden. Iedere gebruiker van het netwerk kan data delen waardoor andere gebruikers of bedrijven zich kunnen abonneren op deze datastreams.

Om ervoor te zorgen dat het netwerk gebruikers krijgt, hebben ze het zo opgezet dat je data geld waard is. Door je data te delen via het netwerk kunnen bedrijven die gebruiken om hun product of dienst te verbeteren.

Een mooi voorbeeld dat Streamr zelf geeft is het gebruik van een elektrische auto. De auto verzamelt een hoop data die gedeeld kan worden met de fabrikant van de auto of andere partijen die hier baat bij kunnen hebben. Denk hierbij aan de kwaliteit van het wegdek of ongelukken die gebeuren, maar nog niet bekend zijn gemaakt bij de verkeersdiensten.

De auto zal ook data kunnen ontvangen, zoals prijzen voor het opladen van de accu’s bij verschillende tankstations of hoe druk het is op de weg. Door deze data met elkaar uit te wisselen zullen beide partijen hier profijt van hebben.

COTI – COTI

Coti logo

Overal in de wereld worden steeds meer handelingen en processen digitaal geregeld en blockchain maakt dit allemaal een stuk makkelijker. Eén proces dat ver achterblijft op deze ontwikkelingen zijn betalingen. Het is goedkoper om contant te betalen dan bijvoorbeeld met de pin.

Om dit hele proces een stuk makkelijker, sneller en goedkoper te maken is COTI opgericht. Dit platform stelt organisaties in staat om hun eigen betalingsoplossingen te bouwen op de blockchain van COTI. Hiermee kan elke valuta gedigitaliseerd worden, wat de kosten van een transactie flink omlaag brengt.

Met hun eigen consensusalgoritme dat gebaseerd is op machine learning, de Trustchain, kunnen tot 100.000 transacties per seconde plaatsvinden. De Trustchain maakt gebruik van een multi-DAG datastructuur dat ervoor zorgt dat de snelheid hoog en transactiekosten laag blijven.

Lees verder –>

District0x – DNT

District0x DNT logo

District0x is een netwerk van volledig gedecentraliseerde marktplaatsen en gemeenschappen, de zogenaamde districten. Het netwerk is gebouwd op de Ethereum blockchain. Voordat het gebruik van een DEX zoals bijvoorbeeld Uniswap populair werd, werd dit netwerk al gebruikt om problemen waar een DEX mee te maken krijgt op te lossen.

Dit netwerk is volledig gericht op de alledaagse gemeenschap. Iedereen met toegang tot het internet is vrij om een eigen district aan het netwerk toe te voegen. In de basis heeft elk district dezelfde opzet maar de beheerder kan deze naar eigen wens inrichten. Alle tussenpersonen die normaalgesproken nodig zijn voor dit soort processen vallen volledig weg. Het proces wordt dus een stuk sneller en goedkoper.

Litentry – LIT

Litentry Logo

DeFi is dé trend van 2021, maar een groot probleem hierbij is de identificatie van gebruikers. Door het gedecentraliseerde concept is niet bekend wie de beheerder van een bepaalde wallet is, om even bij de crypto te blijven. Dat zorgt ervoor dat bijvoorbeeld iemand tijdens een airdrop meerdere wallets kan toevoegen om zijn winkansen te vergroten. Dat is natuurlijk niet helemaal eerlijk.

Om dit probleem op te lossen komt Litentry met een unieke oplossing. Ze bieden een netwerk waarbij een gebruiker een eigen unieke ID kan aanmaken. Alleen deze ID zal vervolgens gedeeld worden met andere partijen, waarbij e persoonlijke informatie volledige geheim blijft. Vervolgens kan de Litentry ID gebruikt worden om te koppelen aan andere netwerken, zoals exchanges of Twitter.

Op deze manier heb je nog maar één ID nodig om te gebruiken bij allerlei verschillende online netwerken. Dat zorgt voor jezelf maar ook voor deze netwerken voor een betere en veiliger gebruik ervan.

Akropolis – AKRO

Akropolis AKRO logo

Het doel van Akropolis is om een banksysteem te creëren dat volledig gedecentraliseerd is en waarbij geen tussenpersonen meer nodig zijn. Dit willen ze bereiken door een DeFi netwerk te maken waarbij leningen verstrekt kunnen worden die niet volledig gedenkt zijn door het onderpand. Binnen de DeFi wereld is dit vrij uniek.

Om dit te bereiken maakt het netwerk gebruik van verschillende luiquidity pools. Met hun netwerk willen ze iedereen de kans geven om te lenen, investeren, sparen en verdienen door crypto te staken. Het hele systeem maakt hierbij gebruik van smart contracts om het proces op een veilige manier te laten plaatsvinden. Het opzetten en controleren van deze pools gebeurt door een zogenaamd DAO.

Naast hun eigen systeem maken ze ook gebruik van andere protocollen gebouwd op het Ethereum netwerk, zoals Aave, Compound en Maker. Door deze verschillende protocollen met die van zichzelf te combineren kunnen de resultaten verbeterd en risico’s verminderd worden.

SuperFarm – SUPER

SuperFarm Logo

Met SuperFarm wordt het mogelijk gemaakt om je eigen NFT’s te farmen, wat nog niet eerder mogelijk was. Net als crypto-to-crypto farming wordt het nu mogelijk om crypto-to-NFT farming aan te bieden.

SuperFarm maakt het makkelijk om je eigen crypto farm op te zetten. Het is een erg makkelijk te gebruiken platform dat te gebruiken is zonder enige technische kennis of ervaring. Met het SuperFarm protocol kan je een eigen marktplaats opzetten waarop je de gecreëerde NFT’s kan verkopen, zonder het platform te hoeven verlaten. En dit allemaal door simpelweg op een paar knoppen te klikken.

SuperFarm draait op het Polygon (MATIC) netwerk wat ervoor zorgt dat de transactie kosten erg laag zijn. Daarnaast hebben ze een samenwerking met Immutable X, een 2e-laags oplossing voor NFT’s dat gebruikt maakt van de ZK-rollup technologie. Hierdoor hoef je bij peer-to-peer transacties geen transactie kosten te betalen.

Lees verder –>

DIA – DIA

DIA Logo

DIA is een ecosysteem dat data van de traditionele financiële wereld samenbrengt met financiële smart contracts. Dit gebeurd doormiddel van zogenaamde oracles die data van de echte wereld naar de smart contracts brengen.

Sinds 2020 heeft DIA een samenwerking met CoinMarketCap. Dit maakt het mogelijk voor DeFi ontwikkelaars om hun diensten te programmeren met de directe data van CoinMarketCap. Dat zal ervoor zorgen dat de DeFi apps en smart contracts veel beter en nauwkeuriger hun werk kunnen doen.

Mask Network – MASK

Mask Network Logo

Mask Network maakt het mogelijk om versleutelde berichten, en dus ook cryptomunten, via sociale netwerken zoals Twitter, Facebook of LinkedIn te versturen.

Dit willen ze bereiken door een brug te maken tussen Web2 en Web3. Met Web2 wordt het huidige internet bedoelt waarbij allerlei data en gegevens centraal worden opgeslagen. Denk bijvoorbeeld aan alle data die Facebook verzameld van alle gebruikers. Web 3 is het nieuwe internet waarbij al deze data en gegevens gedecentraliseerd worden opgeslagen en dus veel minder gevoelig zijn voor datalekken of hacks.

Het zal erg moeilijk worden om platformen als Facebook, Twitter of LinkedIn te vervangen. Daarom willen ze een gedecentraliseerd dApp ecosysteem bouwen dat boven op de netwerken van de huidige sociale kanalen zal opereren. Via Mask Network kan een wallet dan gekoppeld worden aan bijvoorbeeld Facebook, waarna betalingen gedaan kunnen worden vanuit deze wallet.

LTO Network – LTO

LTO Network logo

LTO Network is een hybride blockchain dat gebruikt wordt voor het beveiligen, verifiëren en uitwisselen van gevoelige informatie van bedrijven. De gebruikers van het netwerk zijn dan ook voornamelijk zakelijke klanten. Deze klanten zullen de LTO-token moeten staken om het netwerk stabieler en veiliger te maken.

Bedrijven die hieraan meewerken kunnen onderling data verzamelen en uitwisselen om daarmee hun processen goedkoper en sneller te maken. Dit alles is er natuurlijk op gericht om geld te besparen.

Aavegotchi – GHST

Aavegotchi Logo

Aavegotchi is een blockchain game gebaseerd op de bekende Tamagotchi van vroeger. Het is op de markt gebracht door hetzelfde team dat de Aave DeFi app heeft ontwikkeld. Breng die twee namen samen en je komt al snel uit bij Aavegotchi.

Een Aavegotchi is een NFT die tot leven komt op de Aave dApp. Zoals bij elke NFT is ook elke Aavegotchi uniek met zijn eigen specifieke eigenschappen. Hoe zeldzamer deze eigenschappen van de Aavegotchi, hoe zeldzamer en dus waardevoller de NFT zal zijn.

Het grote verschil met andere NFT’s is dat Aavegotchi’s interactief zijn. In het spel kun je ervoor zorgen dat jouw eigen Aavegotchi zeldzamer wordt, door hem te aaien, eten te geven, nieuwe kleren voor hem te kopen of verschillende minigames te spelen. Vergelijkbaar dus met de Tamagotchi van vroeger.

Marlin Protocol – POND

Marlin Protocol Logo

Nu de wereld steeds meer zal overgaan van een gecentraliseerd Web2 naar een gedecentraliseerd Web3 is er veel vraag naar schaalbaarheid. Marlin protocol speelt daar erg goed op in. Met hun Marlin Multicast SDK kan informatie razendsnel verstuurd worden via het Marlin Network.

Gebruikers van de applicaties die op dit netwerk draaien zullen weinig onderscheid zien tussen de prestaties van Web2 en Web3. Ontwikkelaars van de apps kunnen het netwerk gebruiken om nodes veel sneller met elkaar te laten communiceren. Daarmee zal de snelheid en stabiliteit van deze apps verbeteren en goedkoper worden.

AdEx – ADX

AdEx Logo

AdEx streeft ernaar om de advertentiewereld een stuk makkelijker, veiliger en goedkoper te maken. Door adverteerders en uitgevers rechtstreeks met elkaar te verbinden zijn er geen tussenpersonen meer nodig. Het belangrijkste hierbij is dat veelvoorkomende advertentiefraude drastisch zal verminderen.

Door heel veel data te verzamelen van iedereen die het internet gebruikt kunnen advertenties heel gericht gebruikt worden. Het protocol dat AdEx gebruikt maakt alle data volledig anoniem en zorgt ervoor dat alleen zichtbaar is van welke doelgroep bepaalde data afkomstig is. Op die manier krijgen eindgebruikers advertenties te zien die ze daadwerkelijk interessant zullen vinden, terwijl tegelijkertijd de adverteerders er minder voor betalen.

1 September 2021


NKN – NKN

NKN Logo

NKN, New Kind of Network, is gericht op het decentraliseren van de blockchain-netwerkinfrastructuur. Dit doen ze door een nuttige Proof of Work stuctuur, die de netwerkconnectiviteit en de capaciteit van gegevensoverdracht vergroot. Dit is vergelijkbaar met de manier waarop Bitcoin en Ethereum rekenkracht decentraliseren.

Door dit alles te decentraliseren zal het internet veiliger en opener worden voor alle gebruikers. Daarnaast zal het ook een stuk sneller en goedkoper worden om gebruik te maken van het internet. Hiermee spelen ze goed in op het nieuwe Web3 dat steeds meer de overhand zal nemen in het dagelijkse gebruik van het internet.

Enzyme – MLN

Enzyme Finance MLN Logo

Als je zelf wilt investeren in verschillende assets dan is het vaak nodig om dit te verspreiden over meerdere platformen. Dat kan ervoor zorgen dat het geheel onoverzichtelijk wordt waardoor het moeilijker wordt om duidelijk te zien waar je mee bezig bent.

Enzyme Finance maakt dit voor iedereen een stuk makkelijker door gebruik te maken van Asset Under Management (AUM). Ervaren investeerders kunnen hun strategie delen met de minder ervaren investeerders, zoals jij en ik. Als deze strategie aansluit bij jouw wensen dan kan je ervoor kiezen om je het vermogen dat je wilt investeren onder te brengen bij deze ervaren investeerder.

Hij gaat vervolgens met jouw vermogen, en dat van andere mensen samen, aan de slag om dit te investeren in de assets die beschreven staan in zijn strategie. Dit hele proces is geautomatiseerd doormiddel van smart contracts, waardoor een tussenpersoon niet meer nodig is.

Voor Enzyme Finance staat transparantie centraal. Zo kun je zien welke assets betrokken zijn bij welke strategie en een schatting van het rendement. Je bent ook altijd vrij om je vermogen weer bij deze investeerder weg te halen en onder te brengen bij een andere investeerder, of op te nemen naar je bankrekening.

Phala Network – PHA

Phala Network PHA Logo

Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van smart contracts. Veel van deze smart contracts werken samen met één of meerdere andere smart contracts. Hierbij is het belangrijk dat gevoelige informatie niet op straat komt te liggen. Een broker wil bijvoorbeeld niet dat informatie van een geopende handelspositie zichtbaar wordt op de blockchain.

Phala Network is erop gericht om verschillende smart contracts op een veilige manier te laten samenwerken, zonder dat de gevoelige informatie openbaar wordt. Dit doen ze door gebruik te maken van een speciaal gebied binnen een processor, waarin de code van het smart contract uitgevoerd kan worden. Dit afgeschermde gebied wordt een Enclave genoemd.

Met behulp van een bepaald protocol kan via een digitale handtekening gecommuniceerd worden met de Enclave. Op die manier kunnen verschillende smart contracts met elkaar communiceren zonder dat de gevoelige informatie openbaar wordt gemaakt.

Civic – CVC

Civic CVC Logo

Voor de meeste crypto exchange is het nodig een hoop persoonlijke gegevens door te geven voordat je op deze exchange kan handelen. Dit is nou eenmaal nodig vanuit wettelijke regelgeving en daar is dus weinig aan te veranderen. Het is echter wel veel werk om dit iedere keer opnieuw door te moeten geven.

Met de Secure Identity App van Civic kan dit een stuk makkelijker. In deze app hoef je slecht één keer al je gegevens in te voeren. Daarna kan je deze app gebruiken om in te loggen op crypto exchanges, maar onder andere platformen zoals Instagram of Facebook.

Daarnaast kan het ook helpen tijden een sollicitatie. De werkgever kan met een simpele klik al je gegevens opvragen, waaronder je persoonlijke gegevens, werkervaring of behaalde diploma’s.

In deze app krijg je een soort private key zodat alleen jij toegang hebt tot je eigen persoonlijke gegevens. Deze key is te vergelijken met de private key die gebruikt wordt om toegang te krijgen tot de cryptomunten in een wallet.

NuCypher – NU

NuCypher NU Logo

NuCypher is opgericht met als doel een beveiligings- en privacylaag te bieden voor gedecentraliseerde applicaties die gebouwd zijn op de blockchain van Ethereum, maar mogelijk in de toekomst ook andere netwerken.

Dit stelt ontwikkelaars van deze apps in staat om privegegevens op te slaan, te delen en te beheren. Op termijn wil NuCypher een interoperabele beveiligingslaag toevoegen aan verschillende blockchains. Daarmee kunnen verschillende netwerken privegegevens op een veilige manier uitwisselen.

Serum – SRM

Serum SRM Logo

Serum is een gedecentraliseerde crypto exchange (DEX), gebouwd op de Solana blockchain. Dit is één van de eerste grote projecten die gebruik maakt van de Solana blockchain. In tegenstelling tot andere DEXen beschikt Serum over orderboek gebaseerde handel zoals gecentraliseerde exchanges die gebruiken.

Het netwerk kan tot 65.000 transacties per seconde verwerken, wat momenteel het maximale is dat de Solana blockchain kan leveren. Een unieke functie van het Serum platform is dat andere ontwikkelaars hun eigen DEX kunnen bouwen boven op de Serum DEX. Hiermee kunnen nieuwe handelsparen worden toegevoegd naast de ongeveer 30 paren die Serum zelf tot beschikking stelt.

Celer Network – CELR

Celer Network CELR Logo

Celer Network is een 2e laags platform dat gebruik maakt van off-chain blockchains. Hierdoor kunnen gebruikers transacties makkelijk, veilig en vooral snel uitvoeren. Daarnaast kunnen ook smart contracts op dit platform plaatsvinden, wat de inzetbaarheid van Celer Network verbreed en dus voor een grotere adoptie zorgt.

Het platform stelt ontwikkelaars in staat gedecentraliseerde applicaties (dApps) te creëren, bedienen en gebruiken. Het platform is erg schaalbaar door innovatieve off-chain schaalbaarheidstechnologie.

Met het Celer Network platform kunnen transacties tot wel 10.000 keer sneller plaatsvinden dan bij veel andere platformen. Games gemaakt op dit platform zullen een stuk sneller zijn en veiliger gebruikt worden. Voor ontwikkelaars is het erg makkelijk om een app te maken op het Celer Network platform en kan op een makkelijke manier geld worden verdiend door een node te hosten en daarmee deel te nemen aan het gedecentraliseerde Celer Network.

Polymath – POLY

Polymath POLY Logo

Polymath is een platform waarop bedrijven hun eigen security token kunnen maken, uitbrengen en verhandelen. Deze security tokens kunnen gezien worden als reguliere aandelen van het bedrijf. Zodra een investeerde een security token koopt zal het daarmee direct een aandeel van het bedrijf in handen hebben.

Net als reguliere aandelen kunnen ook de security tokens dividend uitkeren. Daarmee zijn ze nauwelijks te onderscheiden van reguliere aandelen. Het enige verschil is dat de security tokens via de blockchain verhandeld worden.

Voordat een bedrijf of investeerder een security token kan maken, kopen of verkopen wordt het vereist om een identiteitsverificatie te doen. Dit is noodzakelijk om te voldoen aan wettelijke regelgeving, maar maakt het daarmee ook direct een stuk veiliger voor bedrijven en investeerders. Zo kan een bedrijf er niet zomaar vandoor gaan met al het geld en weten ze waar het geïnvesteerde geld vandaan komt.

Perpetual Protocol – PERP

Perpetual Protocol PERP Logo

Perpetual Protocol is een DEX gebaseerd op het bekende Uniswap. Dit platform is echter niet gericht op spothandel, maar bied handelaren de mogelijkheid om te gebruik te maken van hefboomwerking, shortposities en lage niveaus van slippage.

Het is dus niet bedoelt om echt cryptomunten te kopen en van de exchange af te halen. Op het Perpetual Protocol platform kan je gebruik maken van eeuwigdurende contracten door een positie te openen in één van de handelsparen die geboden worden. Dit kan vergeleken worden met futures contracten, maar dan zonder vervaldatum.

Bitvavo banner 970x90

Mirror Protocol – MIR

Mirror Protocol MIR Logo

Mirror Protocol is een DeFi protocol dat het mogelijk maakt om zogenaamde synthetic tokens te maken. Deze tokens worden ook wel mirrored tokens genoemd. Door prijzen van aandelen op de beurs te koppelen aan de synthetic tokens kan er gehandeld worden op de prijzen van aandelen van bijvoorbeeld Google, Tesla of Amazon.

Om de juiste prijs van deze aandelen te koppelen aan de synthetic tokens wordt er gebruik gemaakt van smart contracts. Deze prijs is slechts een representatie van de prijs van de echte aandelen. Dat wil betekend dat de synthetic tokens niet fysiek ondersteund worden door de echte aandelen. Je handelt dus alleen met de prijs van de aandelen maar verkrijgt geen echte aandelen in bezit.

Clover Finance – CLV

Clover Finance CLV Logo

Voor DeFi applicaties is het vaak niet makkelijk om met elkaar te communiceren. Voor gebruikers zou het veel makkelijker zijn als een app op het Ethereum netwerk zonder moeite zou kunnen communiceren met een app op het Polkadot netwerk. Dit is het probleem dan Clover Finance, of simpelweg Clover, probeert op te lossen.

Om dit probleem op te lossen maken ze gebruik van een eigen wallet. Deze wallet maakt het voor gebruikers een stuk makkelijker om verschillende aspecten van dApps te gebruiken. Denk hierbij aan staking, lending en yield farming.

Vanuit deze wallet kan de gebruiker makkelijk verschillende accounts, bezittingen en data beheren. Om transacties binnen de app te laten plaatsvinden wordt gebruik gemaakt van de Clover Finance token (CLV). Daarnaast kan de token gebruikt worden om te stemmen over de richting van verdere ontwikkeling van het project zodat het volledig in handen is van de gemeenschap.

Keep Network – KEEP

Keep Network KEEP Logo

De blockchain technologie wordt gezien als een nieuwe en betere manier om allerlei informatie op te slaan, waaronder medische dossiers, diploma’s of contracten. Door dit soort informatie in een openbaar grootboek op te slaan kan echter wel de privacy in gevaar komen. Gelukkig heeft Keep Network hier een oplossing voor gevonden.

Met het Keep Network worden privé gegeven opgeslagen in gecodeerde containers buiten de blockchain, de zogenaamde keeps. Applicaties en andere blockchain netwerken kunnen toegang krijgen tot deze informatie als dit nodig is. Door deze informatie buiten de blockchain op te slaan zal dit de privacy ten goede komen, en laat dat nou net een probleem zijn waar veer blockchain netwerken tegenaan lopen.

Hiermee kunnen ontwikkelaars hun applicaties bouwen en beheren zonder zich zorgen te hoeven maken over de privacy van hun gebruikers.

Linear – LINA

Linear LINA Logo

Linear is een cross chain handersplatform waarmee synthetische activa gemaakt, beheerd en verhandeld kunnen worden. Dit stelt gebruikers in staat om te handelen in een veel verschillende activa zonder deze rechtstreeks te hoeven kopen.

Naast een eigen exchange hebben ze ook een eigen dApp, genaamd Buildr. In deze app kunnen gebruikers hun LINA tokens staken in ruil voor LUSD. LUSD kan vervolgens gebruikt worden om synthetische activa te kopen, in combinatie met Ethereum of wBTC dat gebruikt zal worden als onderpand.

Het Linear netwerk is gebouwd op de Ethereum blockchain en maakt dus ook gebruik van de sterke beveiliging van het Ethereum netwerk. Door de goede beveiliging is de kans erg klein dat de exchange leeggehaald zal worden tijden een aanval van hackers.

Audius – AUDIO

Audius AUDIO Logo

Je favoriete muziek luisteren tijdens het werk, gamen of koken, wie doet het niet? Bijna iedereen zal wel eens muziek streamen via bijvoorbeeld Spotify of Soundcloud. Het werkt allemaal heel makkelijk en binnen een paar seconden kan je naar je favoriete muziek luisteren.

Voor de artiesten is dit echter niet de meest ideale manier om hun muziek te delen. Door verschillende tussenpersonen blijft er een hoop geld hangen voordat de artiest daadwerkelijk betaald wordt. Hij krijgt dus veel minder betaald dan waar hij eigenlijk recht op zou kunnen hebben.

Audius heeft hiervoor een streaming platform opgericht dat draait op de blockchain. Het is volledig gerund door artiesten, ontwikkelaars en gebruikers waardoor een tussenpersoon niet meer nodig is. Door deze veel directere lijn zullen artiesten verdienen waar ze recht op hebben. Gebruikers van het platform kunnen toegang krijgen tot exclusieve muziek en unieke fan ervaringen. Op die manier profiteren artiesten en gebruikers dus beide van een betere ervaring.

Ampleforth Governance – FORTH

Ampleforth Governance FORTH Logo

Het Ampleforth Governance platform is eigenlijk te verdelen in 2 verschillende onderdelen. De native token van dit platform is de AMPL-token. Dit is een stablecoin die de waarde van de US-dollar representeert. In tegenstelling tot veel andere stablecoins is het AMPL-token niet gedekt door een tegenwaarde als bijvoorbeeld goud.

Om de koers van de US-dollar te kunnen volgen wordt elke dag de waarde van de AMPL-token vergeleken met die van de US-dollar. Als de waarde van AMPL hoger is dan de USD dan zullen er nieuwe munten gemint worden om het verschil te compenseren. Mocht de waarde van AMPL lager zijn dan die van de USD dan zullen er munten ‘verbrand’ worden. Als token houder verlies of win je geen AMPL munten en zal je altijd hetzelfde percentage AMPL in bezit hebben.

Bij het tweede deel van dit platform komt de FORTH governance token kijken. Zoals de naam al doet vermoeden is deze token bedoelt om het Ampleforth platform te beheren. Waar AMPL de daadwerkelijke stablecoin is, kan FORTH gezien worden als de rekenmachine om te berekenen of er munten gemint of verbrand moeten worden.

My Neigbor Alice – ALICE

My Neighbor Alice ALICE Logo

My Neighbor Alice is een op blockchain gebaseerd multiplayer spel dat gepland staat voor 2022. In dit spel kan je virtuele eilanden en allerlei bezittingen te kopen en verkopen. Doordat het spel gebaseerd is op blockchain-technologie zijn er bepaald in-game features die je spelervaring kunnen monetizen. Dit is echter geen vereiste en het spel kan ook gespeeld worden zonder gebruik te maken van het blockchain aspect.

Het spel is te vergelijken met een combinatie van Farmville en Animal Crossing, waardoor veel spelers een vertrouwd gevoel zullen hebben. In het spel zijn stukken land en andere bezittingen te koop in de vorm van NFT’s. Deze bezittingen zijn te verkrijgen door ALICE te investeren of door te ruilen met andere spelers. Vervolgens kunnen ze verhuurd worden aan andere spelers om op die manier een passief inkomen op te bouwen.

Naast het opbouwen van je eigen eiland kan je ook je avatar volledig naar eigen smaak aanpassen. Er zijn verschillende cosmetische voorwerpen te koop om je avatar aan te kleden en op die manier volledig naar wens te maken. Door gebruik te maken van de ALICE-token kan je niet alleen in-game bezittingen kopen, maar zal je ook een aandeel hebben in de verdere ontwikkeling van het spel.

Metal – MTL

Metal MTL Logo

Steeds minder mensen maken nog gebruik van contant geld en de vraag is dan ook of dit in de toekomst nog wel zal bestaan. Nagenoeg iedereen heeft wel een bankrekening en een bankpas om mee te betalen waardoor contant geld niet meer nodig is. De blockchain technologie is begonnen met het idee om tussenpersonen buiten spel te zetten en dus ook de banken waar je nu nog een bankrekening hebt.

Metal is erop gericht om de banken uit het betalingsproces te halen doormiddel van een makkelijk te gebruiken app voor je smartphone. Betalingen kunnen uitgevoerd worden door alleen je telefoonnummer te gebruiken. Dit kan je doen doormiddel van fiat-geld of crypto.

Gebruikers van de app kunnen beloningen ontvangen in de vorm van MTL door fiat-geld om te zetten naar crypto, of andersom. Hierdoor is het mogelijk om betalingen te ontvangen in de vorm van bijvoorbeeld Ethereum. Dit zal het wereldwijd makkelijker maken om betalingen via crypto te laten plaatsvinden. Iedereen kan zelf bepalen in welke valuta hij/zij wil betalen en de ontvangen kan zelf bepalen in welke valuta hij deze betaling wil ontvangen.

Voor elke betaling die plaatsvindt kan je 5% cashback krijgen als je dit doet met de MTL-token. Stel dat ik 100 dollar wil versturen naar Klaar en we kiezen er allebei voor om dit te doen doormiddel van de MTL-token. Als één MTL-token 5 dollar kost dan zal er dus 20 MTL verstuurd worden naar Klaas. Omdat we allebei hebben gekozen om gebruik te maken van MTL zullen we na het plaatsvinden van de transactie allebei 1 MTL cashback ontvangen.

Just – JST

Just JST Logo

Just is erop gericht een gedecentraliseerd en eerlijk financieel systeem te bieden voor gebruikers over de hele wereld. Het platform maakt gebruik van twee verschillende tokens. De eerste token is stablecoin die gelijk staat aan de USD, genaamd USDJ. Deze tokens kunnen gemaakt worden door TRX te storten via de JUST CPD-poort.

De tweede token is JST en wordt voornamelijk gebruikt om rente te betalen, het platform te onderhouden en geeft gebruikers een stemrecht voor het verloop van het project. Het project wordt volledig beheerd door de gemeenschap aan de hand van de hoeveelheid TRX-tokens dat ze hebben. Hoe meer TRX-tokens je hebt, hoe meer zeggenschap je zal hebben.

Rally – RLY

Rally RLY Logo

Tegenwoordig zijn meer jongeren bezig met het opbouwen van een community via Youtube, Instagram of TikTik, dan er vakkenvullers zijn. Vooral in het begin is het hard werken om dit te laten slagen en hier een vast inkomen mee op te bouwen. Rally wil het voor content creators een stuk makkelijker maken om hun eigen economie op te zetten doormiddel van hun eigen crypto token.

Als deze content creators alleen gebruik maken van Youtube of Instagram dan is het inkomen nog steeds afhankelijk van hoeveel dit platform ze wil betalen. Ze zullen dus nooit helemaal zelf kunnen bepalen wat ze verdienen en dus altijd afhankelijk blijven van deze platformen. Door gebruik te maken van Rally kunnen ze dit wel volledig zelf bepalen en een inkomen opbouwen zonder afhankelijk te zijn van anderen.

Bitvavo banner 970x90

Oasis Network – ROSE

Oasis Network ROSE Logo

Oasis Network, met hun native token ROSE, is een blockchain platform dat gebruikt wordt om smart contracts uit te voeren. Een probleem waar veel vergelijkbare platformen tegenaan lopen zijn de schaalbaarheid, snelheid en kosten.

Oasis Network lost dit probleem op door hun consensusprotocol te scheiden van de berekeningsinstanties. Hierdoor kan het platform een stuk sneller en goedkoper smart contracts uitvoeren dan vergelijkbare platformen. Daarnaast verlaagt het de kosten om een bepaald niveau van veiligheid te bereiken, omdat het uitvoeren van smart contracts gescheiden is van het consensusprotocol.

25 Augustus 2021


 • Quant – QNT
 • Bancor – BNT
 • Curve – CRV
 • Fantom – FTM
 • Ankr – ANKR
 • 1inch – 1INCH
 • The Sandbox – SAND
 • Arweave – AR
 • Livepeer – LPT
 • WINkLink – WIN
 • Ocean Protocol – OCEAN
 • SKALE Network – SKL
 • TomoChain – TOMO
 • Injective Protocol – INJ
 • Dent – DENT
 • Reef – REEF
 • Smooth Love Potion – SLP
 • Alpha Finance Lab – ALPHA
 • Cartesi – CTSI
 • Voyager token – VGX

18 Augustus 2021


 • Filecoin – FIL
 • Algorand – ALGO
 • Avalanche – AVAX
 • The Graph – GRT
 • Kusama – KSM
 • PancakeSwap – CAKE
 • Axie Infinity – AXS
 • Helium – HNT
 • Shiba Inu – SHIB
 • FTX Token – FTT

2-6 Augustus 2021 (1 per dag)


 • Polkadot – DOT
 • Solana – SOL
 • Polygon – MATIC
 • Dogecoin – DOGE
 • Binance Coin – BNB

Gratis training en signalen

Handelen in cryptomunten kan heel interessant en winstgevend zijn. Daarvoor is het wel belangrijk dat je weet wat je doet en waar je op moet letten. In de gratis training van AllesOverCrypto.nl worden de je de eerste stappen geleerd. Mocht je daarna geïnteresseerd zijn kun je altijd verder gaan met de vervolgcursussen.

Heb je niet altijd tijd om zelf onderzoek te doen of heb je er simpelweg geen zin in? Wil je toch geld verdienen door het handelen in cryptomunten? Dan is Crypto Signals helemaal wat je zoekt! Hierbij krijg je signalen toegestuurd op welk moment en voor welke prijs je een munt het beste kan kopen en verkopen. Deze signalen worden gestuurd door experts die jarenlange ervaring hebben op dit gebied. Dus wil je deze signalen krijgen? Meld je dan via deze link aan en start vandaag nog met handelen!

Gratis crypto training

Volg de gratis training!

Laat de huidige kansen op de cryptomarkt niet liggen! Meld je snel aan voor de gratis training zodat je vandaag nog geld kan gaan verdienen met crypto. Wacht niet tot het te laat is!

Meld je aan

Bovenstaande informatie is geen financieel advies. Voor meer informatie: lees de disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten