Wat is SuperFarm? SUPER kopen, koers en prijsverwachting

Gemiddelde leestijd: 17 minuten
SuperFarm logo

Op het moment van schrijven zijn er volgens Coinmarketcap.com ruim 7000 verschillende cryptomunten in omloop. Het grootste deel hiervan is erg nutteloos en zal dat waarschijnlijk ook blijven, tenzij ze gaan samenwerken met SuperFarm.

Regelmatig worden blockchain projecten zomaar gelanceerd met grootse plannen, zonder dat het duidelijk is of deze plannen wel waargemaakt kunnen worden. Tot die tijd is het voor serieuze investeerders niet erg interessant. Alleen vanuit speculatie zullen mensen die een gokje durven te wagen investeren in dit soort projecten, vaak ook met een slechte afloop.

Totdat dit soort projecten echt vorm beginnen te krijgen en mensen inzien dat het team waar begint te maken wat ze beloven, zijn ook de tokens van dit soort projecten vaak nutteloos en hebben ze weinig waarde. Ze zullen enkel gebruikt kunnen worden voor staking of farming, om op die manier meer tokens te verzamelen. Dan is het alleen nog hopen dat het project ook echt een succes gaat worden, wat ervoor zal zorgen dat ook de tokens van het project in waarde zullen stijgen.

Met behulp van SuperFarm kunnen deze ‘nutteloze tokens’ toch nuttig gemaakt worden. Naast de veel voorkomende mogelijkheden van een token, zoals hierboven beschreven, ziet SuperFarm nog veel meer mogelijkheden om dit soort tokens nuttig te maken.

Inhoudsopgave

Wat is SuperFarm?

SuperFarm is een gedecentraliseerd cross-chain protocol, dat nut geeft aan anders nutteloze crypto tokens. Dit doen ze op een manier die nog niet eerder mogelijk was.

Veel projecten bieden farm pools, om op die manier geld binnen te halen van investeerders. SuperFarm gaat echter nog een stapje verder. Zij bieden de mogelijkheid om je ‘nutteloze’ tokens te gebruiken voor NFT farming. Vervolgens kunnen de gecreëerde NFT’s verkocht of verhuurd worden via de eigen NFT-marktplaats van SuperFarm.

Het platform is zo opgezet dat er geen ingewikkelde code of uitgebreide technische kennis nodig is om hier gebruik van te maken. Door simpelweg op een aantal knoppen te klikken kan je starten met het maken van NFT’s doormiddel van je eigen token. Elk project kan dus op een makkelijke manier extra nut geven aan de tokens.

SuperFarm brengt crypto en gaming samen

Wereldwijd zijn er veel mensen die niet actief aan het beleggen zijn, omdat ze niet genoeg financiële kennis hebben. Door gebrek aan deze kennis is de blockchain technologie al helemaal niet te begrijpen voor ze.

De gaming industrie kan hier verandering in gaan brengen. Door gamen en crypto, doormiddel van NFT’s, samen te brengen zullen veel meer mensen in aanraking komen met crypto en de blockchain technologie. Wereldwijd zijn er namelijk 2,8 miljard gamers, waarvan de meeste nog helemaal niks doen met crypto.

Al die gamers besteden samen jaarlijks zo’n 180 miljard dollar in games, voornamelijk aan cosmetische upgrades. Deze upgraden blijven echter eigendom van de game ontwikkelaars en worden geen eigendom van de gamer zelf. Door deze upgrades te verkopen als NFT, wordt de gamer wel echt de eigenaar van de upgrade die hij heeft gekocht.

Play-to-earn

SuperFarm biedt, met hun eigen game The Sandbox, precies de dingen die een gamer nodig heeft om zijn ervaring volledig te veranderen. Het wordt allemaal nog een stukje aantrekkelijker gemaakt voor gamers dan het al is. Door het play-to-earn model kunnen gamers nu geld verdienen voor het spelen van hun favoriete games. Denk hierbij aan bepaald items die ze door te spelen kunnen verkrijgen, of een stuk land dat ze kunnen kopen van een andere speler.

De items in deze game zijn allemaal verhandelbaar als NFT. Op het moment dat je een bepaald item koopt wordt het dus ook echt jouw eigendom. Het is zelfs mogelijk om je eigen items te ontwerpen, die te minten en vervolgens aan te bieden aan andere spelers op de eigen NFT-marktplaats van The Sandbox.

Waarom wordt dit nog zo weinig gebruikt?

De reden dat dit nog bijna niet wordt gebruikt is eigenlijk heel simpel. Het verdienmodel van de huidige game industrie zou hierdoor instorten. Zodra gamers hun eigen items kunnen maken en hier zelfs geld mee verdienen, hoeveel ze hier geen geld meer aan uit te geven dat naar de game ontwikkelaars gaat.

Dit is echter best gemakkelijk op te lossen. Een ontwikkelaar kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld 5% van elke transactie voor zichzelf te houden. Zo zullen ze alsnog geld verdienen aan de games, maar zal de ervaring voor de gamers wel flink veranderen.

Verschillende kleine startups timmeren aan de weg om de game industrie volledig op zijn kop te gooien. De manier waarop games ontwikkeld én gespeeld worden zal volledig veranderen.

Op het moment van schrijven is dit nog maar een erg klein deel van de volledige game industrie. Zodra gamers beginnen in te zien dat gaming ze ook geld kan opleveren zal er een omslagpunt komen waarop alles anders wordt. Dit kan ervoor zorgen dat 2,8 miljard gamers ter wereld toegang krijgen tot crypto en NFT’s, waardoor crypto volledig mainstream zal gaan.

Luigi Yoshi Mario

Superverse

Op het moment van schrijven is de metaverse toch wel hét onderwerk van gesprek binnen de cryptowereld. Grote bedrijven als Nike, Adidas, Facebook en nog vele anderen hebben al bekend gemaakt zich in de metaverse te willen voegen.

The Sandbox is perfect geschikt voor andere bedrijven om hun merk aan te bieden binnen de metaverse. Chiliz, een bekend crypto bedrijf, maakt hier zelfs als gebruik van. Zij hebben ruim 500 stukken land binnen de Superverse gekocht waar ze een sport en entertainment wijk van willen maken. Op die manier kunnen fans van partner clubs als FC Barcelona, Juventus en Paris Saint-Germain ook in de metaverse hun club steunen.

Het team achter SuperFarm

De man die dit allemaal opgezet heeft is Elliot Wainman. Als oprichten en CEO van SuperFarm is hij het gezicht van dit project, en dat steekt hij ook totaal niet onder stoelen of banken. Op zijn YouTube kanaal, EllioTrades, bespreek hij allerlei blockchain en crypto gerelateerde zaken. Dit deed hij al ver voordat hij met SuperFarm is begonnen.

In zijn video’s is te zien dat hij genoeg ervaring en kennis heeft opgedaan door de jaren heen om te weten hoe dit wereldje in elkaar zit. Naast CEO van SuperFarm, is hij ook CEO van Dapp Evolution. Dit bedrijf richt zich volledig op blockchain videogames. Eerder heeft hij enkele jaren voor Tictok Labs en een korte periode voor Fonda & Fraser LLC gewerkt.

Naast Elliot staat Andy Anderson, die zichzelf creative director noemt. Hij heet zijn ervaring opgedaan bij Enjin. Ook dit bedrijf richt zich op de combinatie van crypto en gaming via de metaverse. Daarnaast heeft hij ruim 8 jaar ervaring als trader. Naast het technische gedeelte weet hij dus ook heel goed hoe de markt in elkaar zit.

Investeerders van SuperFarm

Zoals bijna elk blockchain project heeft ook SuperFarm investeerders nodig om echt succesvol te kunnen worden. Zo worden ze gesteund door onder andere Bitcoin.com, Animoca Brands, 3commas en AU21 Capital.

Hiervan is Animoca Brands toch wel de belangrijkste. Zij zitten onder andere achter het REVV-token en hebben verschillende blockchain racing games ontwikkeld. Zij bieden ook meteen een mooit voorbeeld van de mogelijkheden van NFT’s binnen een game. Samen zullen ze een SuperFarm racing car ontwerpen die te gebruiken zal zin in één van de race games van Animoca Brands.

De token van SuperFarm: Super

De belangrijke onderliggende token van SuperFarm is SUPER. Dit is een ERC-20 token, waardoor het profiteert van alle voordelen die het Ethereum netwerk te bieden heeft. Het wordt onder andere gebruikt als betaalmiddel op het platform van SuperFarm.

Maar dat is zeker niet alles. Holders van de token hebben inspraak op de richting waarin het platform verder gaat ontwikkelen. Uiteindelijk zal het volledig decentraal worden, wat wil zeggen dat de beslissingen die worden genomen volledig vanuit de community komen. Natuurlijk blijft hier wel een team bij betrokken om alles in goede banen te lijden.

Daarnaast is het mogelijk om deze token te gebruiken voor staking. Momenteel is dit echter alleen mogelijk op het platform van SuperFarm zelf. Mogelijk wordt dit later nog mogelijk op andere platformen of exchanges.

Door SUPER te staken ontvang je GEM’s. Dit zijn een soort punten die gebruikt kunnen worden om NFT’s te kopen. Deze punten kunnen niet van het platform afgehaald worden, wat het alleen mogelijk maakt om NFT’s te kopen vanaf de eigen NFT-marktplaats.

Niet alleen staking, maar ook farming is mogelijk met het SUPER token. Samen met Ethereum kunnen deze tokens gebruiken worden voor farming, met een behoorlijk hoog rendement. Op het moment van schrijven staat de APY van deze farm pool op maar liefst 44.95%! Toch makkelijk geld verdienen als je het mij vraagt.

Tot slot krijgen holders van het SUPER token exclusieve toegang tot NFT-drops van partner projecten. Op die manier kan je als allereerste toegang hebben tot de nieuwste NFT’s

Kenmerken van SUPER

Token ticketSUPER
Token typeERC-20
Maximaal aantal tokens1.000.000.000
Aantal tokens in omloop401.410.904

Koers en prijsverwachting SUPER

LET OP: De prijzen in bovenstaande grafiek zijn in euro’s. Veel andere website zijn internationaal en maken daarom gebruik van dollars, vandaar dat ik dit ook gebruik in de rest van mijn artikel.

SuperFarm is nog een zeer jong project en de SUPER token is pas sinds februari 2021 te koop. Om die reden zullen er nog veel mensen zijn die nog nooit hebben gehoord van SuperFarm of het SUPER token. Zodra meer mensen bekend raken met dit project is er veel ruimte om te groeien en in waarde te stijgen.

Momenteel is de traditionele gaming industrie hier nog weinig mee bezig. Dit komt omdat hun verdienmodel volledig op de schop moet om gebruik te maken van de werking van dit project. Echter zullen ze wel moeten aanpassen op het moment dat gamers de overhand nemen en gaan inzien dat deze manier van gaming veel waardevoller voor ze is.

Recent heeft SUPER al een mooie stijging laten zien. In de afgelopen twee maanden is de token van ongeveer 0,60 dollar gestegen tot net boven de 2 dollar. Dat is toch een stijging van ruim 200%.

Ze hebben wel wat pech gehad met het moment van de lancering. In februari werd het SUPER token gelanceerd, waarna in mei de volledige cryptomarkt een flinke dip kreeg. Zodra de markt weer aangetrokken is zie ik SUPER dus ook zeker teruggaan naar de ATH van 4,50 dollar.

Zodra gamers dit project echt gaan omarmen kan de prijs nog veel hoger stijgen. Zoals vaak gezegd wordt in de cryptowereld, “the sky is the limit”.

Populariteit van SuperFarm

Waar heeft SuperFarm zijn populariteit eigenlijk aan te danken? Dit is voor een groot deel afkomstig van het YouTube kanaal van de CEO, EllioTrades. Dit kanaal heeft ruim 500.000 abonnees waardoor hij met één video een grote groep mensen kan bereiken.

Voordat hij begon met SuperFarm, had hij zijn positie in YouTube al gevestigd. Al jarenlang maakt hij video’s over allerlei crypto en blockchain gerelateerde zaken. Hierdoor hebben veel mensen vertrouwen in hem en in zijn project.

Waar kan je SUPER kopen?

Niet geheel onbelangrijk om te weten is waar je SUPER nou eigenlijk kan kopen. Een erg makkelijk en veel gebruikt platform in Nederland is Bitvavo. Ook op Bitvavo is het mogelijk op SUPER te kopen en te verkopen.

Via iDeal kun je erg snel geld op je account storten en binnen enkele minuten je SUPER tokens in bezit hebben. Bij Bitvavo is het ook mogelijk om je cryptomunten van de exchange af te halen, om ze bijvoorbeeld te bewaren in een hardware wallet.

Bitvavo is een zeer betrouwbaar platform, maar ook zij kunnen te maken krijgen met criminelen. Door je crypto op te slaan op een hardware wallet zijn ze altijd veilig opgeslagen. Deze wallets staan namelijk niet in verbinding met het internet, waardoor criminelen je cryptomunten er niet vanaf kunnen halen.

De roadmap van SuperFarm

Zoals eerder vermeld is SuperFarm nog een erg jong project en ze zijn dan ook nog zeker niet klaar met de ontwikkeling ervan.

Momenteel is het mogelijk om verschillende cryptomunten in te zitten in farm pools. Door GEM’s te verdienen in deze pools is het mogelijk om NFT’s te kopen op de eigen NFT-marktplaats van SuperFarm.

Tijdens de tweede fase van de roadmap wordt het mogelijk om je eigen NFT’s te creëren. Zo kan iedereen unieke NFT’s de wereld in brengen. Met een eigen videogame willen ze de eerste NFT’s ook daadwerkelijk gaan gebruiken in een game, zoals het doel is van het project.

In de derde, en tot nu toe de laatste fase, word het mogelijk om NFT’s te ruilen met anderen. Ook kan je ze verhuren of uitlenen aan anderen en word het mogelijk om fiat geld te gebruiken op dit platform.

Dit zijn de plannen zoals ze nu op tafel liggen. Ik verwacht persoonlijk echter dat dit zeker nog niet alles is en dat, naarmate het project verder ontwikkeld is, ze nieuwe plannen en ideeën erbij zullen krijgen.

Conclusie

Momenteel zijn DeFi, NFT’s en de metaverse toch wel de belangrijkste onderwerpen binnen de cryptowereld. Door deze die marktsegmenten samen te brengen biedt SuperFarm een heel mooi platform om de gaming industrie volledig te veranderen.

Zodra gamers gaan inzien dat hun gaming ervaring veel anders en vooral beter kan zullen ze hier massaal gebruik van willen maken. Dit zal ervoor zorgen dat game ontwikkelaars wel verplicht worden om hierin mee te gaan, anders zullen ze waarschijnlijk omvallen door dalende inkomsten.

Naar mijn mening is SuperFarm dus zeker een project om in de gaten te houden. Momenteel is het nog erg klein en kan je nog vroeg instappen. Zodra de gaming wereld hier meer en meer gebruik van gaat maken zal ook de waarde van het SUPER token flink stijgen.

Bovenstaande informatie is geen financieel advies. Voor meer informatie: lees de disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten