Bitvavo Review en Uitleg

Een uitgebreide uitleg en review over het Bitvavo platform!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Bitvavo is het meest gebruikte crypto platform van Nederland. Maar waarom gebruiken zoveel mensen het en hoe werkt het precies? Lees er meer over in deze uitgebreide Bitvavo review.

Het platform maakt gebruik van twee verschillende weergaven. De eerste is erg eenvoudig en duidelijk voor beginners. De tweede, de exchange, is een stuk geavanceerder en voornamelijk bedoelt voor de meer ervaren handelaren in de cryptowereld. Later in dit artikel wordt hier dieper op ingegaan.

Inhoudsopgave

Wat is Bitvavo?

bitvavo review gratis registeren

Na de start in 2017 is het platform snel uitgegroeid tot één van de grootste van Nederland. In het begin was het platform slechtst een broker. Dat wil zeggen dat ze zelf crypto inkopen om die aan te bieden aan haar klanten.

Later werd Bitvavo ook te gebruiken als exchange. Hierbij kunnen koper en verkoper van crypto direct met elkaar handelen waarbij geen gebruik wordt gemaakt van de eigen voorraad van Bitvavo. Omdat Bitvavo voornamelijk in Nederland gebruikt wordt is het handelsvolume niet erg hoog. Zolang je niet met erg grote bedragen handelt zal je hier niet veel last van hebben.

Binnen enkele jaren is Bitvavo hiermee uitgegroeid tot één van de grootste exchanges van Nederland en de Benelux. Dit is ze gelukt door zich op te volgende punten te onderscheiden van andere exchanges:

 • Ze zorgen voor een platform dat zowel voor beginners als ervaren handelaren gebruikt kan worden.
 • Het is een platform waarbij het handelen, bewaren en direct storten of opnemen van of naar een andere wallet mogelijk is.
 • De handelskosten worden erg laag gehouden waarmee ze één van de goedkoopste exchanges van Europa zijn.
 • Een zeer goed beveiligd platform, waarbij een groot deel van de tegoeden van klanten opgeslagen wordt in cold wallets (later meer hierover).
 • Een beveiligd account door identiteitsverificatie en 2FA (twee-factorauthenticatie), in combinatie met directe notificaties bij mislukte inlogpogingen.

De kosten bij Bitvavo

Bij Bitvavo worden de handelskosten onderverdeeld in 2 groepen. De taker fee wordt gebruikt bij orders die direct uitgevoerd worden. Deze beginnen bij 0,25% en worden lager naarmate er meer gehandeld wordt.

De maker fee wordt gebruikt op het moment dat een order niet direct uitgevoerd wordt. Dit gebeurt als een order wordt geplaatst voor een prijs die niet de huidige prijs is. Stel dat een bepaalde munt een prijs van €1,00 heeft en er een kooporder van €0,90 geplaatst wordt. Deze order zal dan pas uitgevoerd worden zodra de munt een prijs van €0,90 bereikt. Deze kosten beginnen bij 0,15% en worden ook steeds lager naarmate er meer gehandeld wordt.

Met deze percentages is Bitvavo één van de goedkoopste exchanges van Europa. Dit maakt het dus zeer aantrekkelijk om gebruik te maken van dit platform.

Een ander groot voordeel van Bitvavo is dat het storten van geld helemaal niks kost. Dit is mogelijk via iDeal, SEPA-overboeking of Bancontact. Met iDeal en Bancontact staat het geld vrijwel direct op het account bij Bitvavo en kan dus direct gebruikt worden om mee te handelen. Bij een SEPA-overboeking kan dit 1-2 werkdagen duren. Bij deze drie opties kost het dus niks om geld op het account van Bitvavo te storten.

Daarnaast ontvangt iedere nieuwe gebruiker nog een extra cadeautje van Bitvavo. Gedurende 7 dagen wordt voor de eerste €1000 geen handelskosten in rekening gebracht. Hierdoor is het zeker voor beginners een goede manier om kostenvrij te beginnen met het kopen van crypto.

De mogelijkheden van Bitvavo

Eenvoudige weergave

Zoals eerder vermeld maakt Bitvavo gebruikt van 2 verschillende weergaven. De eerste is voornamelijk gericht op de beginnende handelaar met een zeer duidelijke en overzichtelijke weergave.

Hierin is een overzicht te zien van alle beschikbare munten. Bij elke munt staat de huidige prijs, prijsverandering de laatste 24 uur maar ook hoeveel munten het account bezit en de waarde hiervan. Zo geeft het direct een erg duidelijk overzicht van alle bezittingen van het account.

Ook is er een grafiek te zien met de historische waarde van de munten die op het account staan. Dit kan weergegeven worden in de totale waarde van alle munten samen, of per munt apart. De verdeling van de verschillende munten is hierdoor goed te zien.

Bitvavo review eenvoudige weergave

Geavanceerde weergave

Bij de geavanceerde weergave zijn veel meer gegevens te vinden. De grafieken zijn gelinkt aan die van tradingview.com waardoor ze veel meer informatie bevatten. Om meer inzicht te krijgen in de prijsbewegingen en het handelsvolume kunnen er verschillende indicatoren gebruikt worden. Daarnaast is het orderboek te zien waarin alle openstaande orders verwerkt zijn.

Hierbij is het ook mogelijk om limiet orders te plaatsen. Dat wil zeggen dat er een order geplaatst wordt voor een andere prijs dan de huidige prijs. Zo hoeft de handelaar er niet continu bij te blijven om een munt voor een bepaalde prijs te kopen of verkopen.

Bitvavo geavanceerde weergave

Extra crypto verdienen

Bij Bitvavo is het ook mogelijk verschillende munten te gebruiken voor staking. Hiervoor hoeft de gebruiker deze munten alleen maar op het account te laten staan. Bij instellingen dient staking ingeschakeld te staan om hier rente op de kunnen ontvangen.

De rest wordt geregeld door Bitvavo. Het is dus erg makkelijk om hier gebruik van te maken. De munten waarbij dit nodig is hebben een S achter de naam van de munt staan.

Bitvavo staking lijst

Daarnaast is het mogelijk om extra geld te verdienen door nieuwe gebruikers naar het platform te brengen. Voor elke gebruiker die via jouw link een account aanmaakt ontvang je 15% van de handelskosten die deze gebruiker betaald. Dus hoe meer gebruikers je doorstuurt, hoe meer geld je hiermee kan verdienen.

Er zit geen limiet op het aantal gebruikers dat zich via jouw link aan kan melden. En de 15% blijft voor altijd geldig! Dus één keer iemand doorsturen kan voor de rest van je leven passief geld in het laatje brengen. Dit kan natuurlijk direct worden omgezet in cryptomunten of opgenomen naar de bankrekening.

Bitvavo app

Om altijd en overal op de hoogte te zijn van de huidige koers heeft Bitvavo een eigen app. In deze app zijn de actuele prijzen van alle cryptomunten te zien die Bitvavo aanbiedt. Deze app is beschikbaar voor zowel Android als IOS-toestellen.

Op de app kan je inloggen met dezelfde account die gebruikt wordt op de browser versie van Bitvavo. Daarbij wordt dezelfde wallet gebruik zodat aan- en verkopen op elk moment gedaan kunnen worden.

Veiligheid van Bitvavo

Het beveiligen van je account en de tegoeden heeft bij Bitvavo de hoogste prioriteit. Ze zorgen er op verschillende manieren voor dat deze veilig zijn.

Accountbeveiliging

cyber security

Om gebruik te kunnen maken van het platform van Bitvavo zijn er meerdere beveiligingsmaatregelen nodig. Ten eerste moet het e-mailadres bevestigd worden. Hiervoor wordt er simpelweg een e-mail gestuurd naar het opgegeven adres met een bevestigingslink.

Ook is het mogelijk een zelf gekozen Anti-Phishing code toe te toeven aan elke e-mail die je ontvangt van Bitvavo. Als je een mail krijgt waar deze code niet in staat, dan weet je dus dat het een Phishing mail is.

Daarnaast is het nodig om een identiteitsverificatie te doen. Een foto van een geldig paspoort, ID-kaart of rijbewijs is hiervoor nodig. Ook wordt gevraagd om een kleine video op te nemen en in te sturen. In deze video moet een simpele opdracht uitgevoerd worden, zoals het opnoemen van een aantal cijfers. Op deze manier weet Bitvavo zeker dat jij de persoon bent wie je zegt dat je bent.

Als je voor het eerst geld overmaakt naar je account op Bitvavo zal je rekeningnummer gecontroleerd worden. Het moet een rekeningnummer zijn die op dezelfde naam staat als opgegeven is bij de identiteitsverificatie. Als dit niet overeenkomt, dan kan er geen geld gestort worden op je account.

Bij het inloggen op Bitvavo kan er gebruik gemaakt worden van 2FA (twee-factorauthenticatie). Hierbij wordt een code gegenereerd door bijvoorbeeld de Google Authenticator app die nodig is om in te loggen. Elke keer dat er ingelogd wordt heb je deze code nodig. Daardoor wordt het voor kwaadwillende erg moeilijk om op jouw account in te loggen zonder deze code.

Beveiliging van de tegoeden

Om de tegoeden te beveiligen worden deze ondergebracht bij een aparte stichting. Dit is de stichting Bitvavo Payment, die geheel afgescheiden is van Bitvavo B.V. Op deze manier kunnen de resultaten van Bitvavo B.V. op geen enkele manier invloed hebben op de klanttegoeden.

Daarnaast wordt een groot deel van de munten bewaard op zogenaamde ‘cold wallets’. Dit zijn hardware wallet waar cryptomunten op gezet kunnen worden. Deze worden vervolgens in een fysieke kluis opgeslagen zodat criminelen ze niet kunnen stelen als het platform gehackt zou worden.

Om toegang te krijgen tot deze munten wordt gebruik gemaakt van Multisignature Wallets. Slechts een beperkt aantal mensen heeft toegang tot deze wallets. Alleen als deze personen samen zijn kunnen ze toegang krijgen. Daardoor kan bijvoorbeeld niet één werknemer er vandoor gaan met alle cryptomunten.

Het is altijd mogelijk om zelf een hardware wallet aan te schaffen om de cryptomunten op te bewaren. Hierdoor ben je volledig onafhankelijk van Bitvavo.

Bitvavo support

De supportafdeling van Bitvavo is op verschillende manieren te bereiken bij vragen of problemen. Via de website kan contact opgenomen worden via een Live Chat. Deze chat is op werkdagen bereikbaar van 10:00 tot 17:00. Op zaterdag en zondag is deze chat gesloten.

Daarnaast is het mogelijk om een e-mail te sturen naar support@bitvavo.com. Deze supportafdeling is bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 21:00. In het weekend zijn ze bereikbaar van 10:00 tot 18:00. Over het algemeen geven ze binnen 24 uur antwoord op je vragen. Op momenten dat het erg druk is kan het soms wat langer duren.

Voor- en nadelen

 • Gebruiksvriendelijk platform voor beginnende en ervaren handelaren
 • Makkelijk en gratis geld storten
 • Lage handelskosten
 • Goede beveiliging
 • Mogelijkheden tot extra geld verdienen
 • Goede en snelle supportafdeling
 • Relatief laag handelsvolume
 • Niet telefonisch bereikbaar voor support
 • Gemiddeld aanbod aan cryptomunten

Bitvavo streeft er wel naar om regelmatig nieuwe munten toe te voegen. In dit overzicht staan de munten die recent zijn toegevoegd aan Bitvavo.

Heb je na het lezen van dit artikel vertrouwen gekregen in Bitvavo en wil je je graag aanmelden? Via de knop hieronder ga je direct naar de website van Bitvavo. Binnen een paar minuten kan het aanmaken van je account klaar zijn. Daarna kun je direct starten met het handelen in cryptomunten.

Handleiding tot crypto kopen

Ben je op zoek naar een duidelijke handleiding voor het kopen van cryptomunten via Bitvavo? Op deze pagina laat ik je stap voor stap zien hoe je cryptomunten gemakkelijk kunt kopen via Bitvavo door gebruikt te maken van iDeal.

Bovenstaande informatie is geen financieel advies. Voor meer informatie: lees de disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten