COTI kopen? Info, koers en prijsverwachting

Gemiddelde leestijd: 24 minuten
Coti Logo

In de huidige wereld van het internet, en zeker met Web3, worden steeds meer financiële zaken online geregeld. Denk hierbij aan het afsluiten van een verzekering of hypotheek, of het doen van betalingen via het internet.

Steeds meer blockchain projecten zijn actief in de financiële wereld, dit wordt ook wel Decentralized Finance genoemd. Hierbij is het wel belangrijk dat betalingen en persoonlijke gegevens op een veilige manier verwerkt worden. COTI speelt hier erg goed op in met hun gedecentraliseerde betaaloplossingen die betalingen mogelijk maken op een veel veiligere en snellere manier dan momenteel gebeurt.

  Wat is COTI?

  COTI is een DeFi blockchain platform dat gedecentraliseerde betalingen mogelijk maakt. Ze bieden bedrijven de mogelijkheid om hun eigen betaaloplossingen te bouwen waarbij verschillende blockchains kunnen samenwerken. Dit zorgt ervoor dat betalingen veel sneller en goedkoper kunnen plaatsvinden.

  De huidige financiële betaaloplossingen zijn vaak traag en erg duur. Een bedrijf is altijd afhankelijk van betaaloplossingen van anderen. Missen ze hierin een bepaalde functie dan moeten ze opzoek gaan naar een andere oplossing, is die er niet dan hebben ze pech. Door het platform van COTI kunnen ze hun eigen betaaloplossingen bouwen en beheren, zodat ze zelf de volledige controle hebben over hoe hun betalingsverkeer eruit komt te zien.

  Denk hierbij bijvoorbeeld aan webshops. Een webshop is altijd afhankelijk van bedrijven als iDeal of Mollie om hun betalingen te laten plaatsvinden. Bij deze voorbeelden is het echter niet mogelijk om een betaling te doen doormiddel van cryptomunten. Zouden ze deze optie toch aan hun klanten willen aanbieden, dan moeten ze opzoek gaan naar een andere betaaloplossing, of kunnen ze dit zelf bouwen via het COTI-platform.

  Er zijn meerdere blockchain projecten die zich bezighouden met allerlei DeFi zaken, maar COTI is het eerste project dat volledig gericht is op gedecentraliseerde betalingen. Door de interoperabiliteit van het netwerk kunnen dApp ontwikkelaars betalingen binnen de dApp ook laten plaatsvinden via het COTI-netwerk. Hierdoor is COTI niet afhankelijk van alleen hun eigen betaaloplossing, maar kan het veel breder ingezet worden om gedecentraliseerde betalingen te laten plaatsvinden in de hele DeFi wereld.

  COTI Pay

  In maart 2017 is COTI Pay op de markt gebracht. COTI Pay kan betalingen verwerken op allerlei verschillende manier, zowel online als offline. Denk hierbij aan crypto, stable coins, creditcards of zelfs een eigen cryptomunt gemaakt door een ontwikkelaar.

  COTI Pay is voornamelijk gericht op bedrijven, dit kunnen webshops of fysieke winkels zijn. De verkoper kan verschillende betaalmethodes aanbieden aan haar kopers. De koper kan vervolgens zelf kiezen op welke manier hij wil betalen.

  Betalingen kunnen plaatsvinden in fiat of crypto, waarbij de koper zelf kan bepalen met welke cryptomunt hij wil betalen. Door de COTI Pay app, of een andere crypto wallet app, op een mobiele telefoon te openen en een QR-code te scannen kan hij betalen met elke cryptomunt die hij bezit.

  De verkoper kan van tevoren instellen op welke manier hij een betaling wil ontvangen. Hierbij kan wederom gekozen worden voor fiat of crypto, waarbij zelf bepaald kan worden welke cryptomunt of stablecoin dit is. COTI Pay zet de betaalde munt om naar de munt die de verkoper graag wil ontvangen. Op die manier kan de koper betalen en de verkoper een betaling ontvangen in verschillende valuta, zonder dat er problemen ontstaan.

  Nog een leuke extra optie voor verkopers is dat ze zelf kunnen kiezen op welke manier ze betalingen willen ontvangen. Zo is het mogelijk om betalingen direct te ontvangen of na 14 dagen. Om betalingen direct te ontvangen wordt er 0,3 procent van het totaalbedrag ingehouden.

  Daarnaast kunnen verkopers er nog voor kiezen om een bepaald deel van hun inkomsten aan de kans te zetten en te sparen. Hier krijgen ze dan 2% maandelijkse rente op. Dat kan toch aardig oplopen voor verkopers met een redelijk hoge omzet. De percentages van het direct uitbetalen, na 14 dagen en het deel dat wordt gebruikt om te sparen kunnen door de verkoper zelf aangepast worden.

  Visa betaling

  COTI Debit Card

  Daarnaast is het sinds kort mogelijk je eigen COTI debit card aan te vragen. Deze betaalpas werkt precies hetzelfde als elke andere betaalpas die dagelijks gebruikt worden. Door de samenwerking met VISA kan je de COTI kaart overal gebruiken waar VISA kaarten geaccepteerd worden.

  Op het moment van schrijven zit dit concept nog in de testfase en is het voor slechts 1000 gebruikers mogelijk deze kaart aan te vragen. Als dit allemaal goed verloopt zullen ze dit verhogen naar 5000, om het uiteindelijk voor iedereen mogelijk te maken om gebruik te maken van de COTI-kaarten.

  Voorlopig is het alleen nog beschikbaar voor mensen uit Europa of het Verenigd Koninkrijk. Dit zal ook verder uitgebreid worden naarmate de testfase goed verloopt.

  Het team achter COTI

  Om een project te laten slagen is het van belang dat er en sterk team achter zit met de nodige ervaring. Het COTI-team bestaat uit ingenieurs, wiskundigen, economen, onderzoekers en veteranen uit de fintech- en banksector. De belangrijkste namen hiervan zijn:

  • Shahaf Bar-Geffen, CEO van COTI. Medeoprichter en voormalig CEO van WEB3, een toonaangevend multinationaal digitaal marketingbedrijf. Daarnaast heeft hij een BSc-graad (Bachelor of Science) in biotech en economie van de Universiteit van Tel Aviv.
  • Dr. Nir Haloani, CTO van Coti. Innovator op het gebied van datacompressie, AI en machien learning. Hij heeft de prestigieuze titel Master Inventor verdiend voor het schrijven van 14 patenten op deze gebieden. Hij heeft ruim 19 jaar ervaring met het leiden van onderzoeks- en ontwikkelingsteams bij een aantal technologiebedrijven en was de voormalige medeoprichten en CTO van Infama Technologies.

  Nir heeft een BSc-graad in computerwetenschappen en wiskunde van de Universiteit van Tel Aviv, met daarnaast een doctoraat in toegepaste wiskunde van de Bar-Ilan Universiteit.

  • David Assaraf, Co-founder. David was eerder werkzaam als hoofd interne auditor bij HSBC Israël en als examinator bij de afdeling kredietrisico van de afdeling bankentoezicht van de Centrale Bank van Israël.
  • Yair Lavi, CFO. Yair was de voormalige CEO en financieel directeur bij Plus500UK. Hij heeft ook eerdere functies bekleed op het gebied van financiële planning en waardering. Hij is accountant, afgestudeerd in boekhouding en economie en heeft een MBA van de Universiteit van Tel Aviv.

  Naast deze vier namen bestaat het team nog uit veel andere mensen, waarvan de meeste een Bachelor hebben afgerond aan verschillende universiteiten. Zoals je kan zien zit er dus zeker een sterk team achter COTI met de nodige ervaring en genoeg kennis op het gebied van economie en technologie. Het is in mijn ogen dus zeker een project om in de gaten te houden voor de toekomst van de financiële sector over de hele wereld.

  COTI Team

  Investeerders en adviseurs van COTI

  Naast een sterk team heeft een project vaak ook investeerders en adviseurs nodig. COTI heeft de volgende aan zich gebonden:

  Beveiliging van COTI

  Omdat COTI gebruikt wordt voor gedecentraliseerde betalingen is de beveiliging hiervan van groot belang. Ze hebben dan ook allerlei maatregelen genomen om hun platform en daarmee alle gegevens en betalingen op een veilige manier op te slaan en te verwerken.

  DAG-protocol

  Ten eerste maakt het COTI-netwerk gebruik van een zogenaamd DAG-protocol. Bij de gebruikelijke blockchains worden transacties gegroepeerd in blokken die vervolgens in een enkele keten worden opgeslagen.

  Bij het DAG-protocol zijn afzonderlijke transacties met elkaar verstrengeld, waardoor een betere schaalbaarheid mogelijk is. Dit zorgt ervoor dat er meer activiteit zal zijn op het netwerk, dat er op zijn beurt weer voor zorgt voor een snellere bevestiging van transacties en meer veiligheid. Op die manier kan het COTI-netwerk tot wel 100,000 transacties per seconde verwerken.

  COTI X

  Daarnaast bieden ze de COTI X service dat gebruik maakt van KYC, Know Your Customer. Elke gebruiker van het COTI-netwerk moet van tevoren persoonlijke gegevens doorgeven. Zonder dat deze gegevens goedgekeurd zijn kan er geen gebruikt worden gemaakt van de verschillende services die COTI te bieden heeft.

  Als laatste heeft COTI voor verschillende cybersecurity toepassingen gezorgd die de veiligheid van gebruikers nog meer moet beschermen. Uit veiligheidsoverwegingen hebben ze besloten hierover niet alles te delen. Dit doen ze om te voorkomen dat hackers deze informatie kunnen gebruiken om in te breken op hun netwerk. Daarmee zou de veiligheid van de gebruikers in gevaar komen en dat is echt het laatste waar ze op zitten te wachten.

  Beveiliging COTI-wallet

  De COTI-wallet is gebaseerd op het React Native Framework. Dit is de digitale ‘taal’ waarmee de app ontwikkeld is. React Native is een bekend en veilig bedrijf dat zorgt voor een volledig zelf aan te passen app om te ontwikkelaars zoveel mogelijk bewegingsvrijheid te geven.

  De wallet maakt gebruikt van KYC en 2FA om een veilige verbinding te maken tussen de gebruiker en de node manager. Nadat deze verbinding op een veilige manier tot stand is gekomen, is de wallet seed nodig om de verbinding in stand te houden.

  Andere toepassingen van COTI

  Staking

  De COTI munten kunnen voor kleinere bezitters helaas niet gebruikt worden voor staking. Dit is echt wel mogelijk voor de zogenaamde Node Managers, die minimaal 25,000 COTI in bezit hebben. Deze nodes worden vervolgens gebruikt om transacties goed te keuren doormiddel van het Proof of Trust algoritme. De staking vergoedingen voor de node managers worden als volgt bepaald:

  Community Node ClassStaked COTI’s per deelnemerGegarandeerde beloningen per jaarMinimale staking periode in dagen
  XXL750,00025%90
  XL500,00023%90
  L250,00020%60
  M100,00018%60
  S25,00015%30
  Staking vergoedingen voor Node Managers

  Coti NFT Game

  Voor het runnen van een node heb je dus een behoorlijke investering nodig om hier geld aan te verdienen. Gelukkig is dit niet de enige manier. COTI heeft sinds kort ook een eigen NFT Game op de markt, waar iedereen met minimaal 1000 COTI munten aan kan deelnemen. Eigenlijk is het niet echt een spel maar meer een soort loterij. Ik zal het zo duidelijk mogelijk voor je uitleggen.

  Voorbeeld Ethereum NFT
  Voorbeeld Ethereum NFT

  Hoe werkt de NFT Game?

  Om mee te kunnen doen aan de NFT Game moet je eerst minimaal 1000 COTI storten op de COTI Pay VIPER-wallet, zoals de online wallet van COTI genoemd wordt. Hoe meer munten je erin hebt staan hoe groter je winkansen. Om mee te kunnen doen is het vereist om elke week je Game Card op te eisen.

  Het spel wordt gespeeld in 4 seizoenen van 4 weken, met 1 seizoen per jaargetijde. Elke week en elk seizoen vindt er een loting plaats, met een grote finale aan het einde van seizoen vier. Deelnemers die unieke NFT’s weten te verzamelen maken kans op grote prijzen van in totaal meer dan 2.000.000 COTI. De hoofdprijs bestaat uit 1.000.000 COTI voor de ultieme winnaar. Op het moment van schrijven staat dit gelijk aan ongeveer 570.000 dollar!

  Elke week worden er 205 NFT’s verloot onder alle deelnemers. Je kan controleren of je een NFT hebt gewonnen door je wallet adres in te voeren op de website van COTI. De NFT’s zullen niet allemaal dezelfde zeldzaamheid hebben en zijn verdeeld als volgt:

  • Common, 15 NFT’s
  • Rare, 100 NFT’s
  • Unique, 50 NFT’s
  • Epic, 20 NFT’s
  • Legendary, 20 NFT’s

  Alle NFT’s, behalve de Common NFT’s, worden gezien als VIPER NFT’s.

  Verdeling van de prijzen

  Voor elke Legendary NFT die je bezit krijg je één ticket voor de grote finale, beginnend vanaf 2. Bij 2 Legendary NFT’s maak je kans op 100.000 Coti, bij 3 stuks maak je kans op 250.000 COTI en bij 4 Legendary NFT’s maak je kans op maar liefst 1.000.000 COTI.

  Elke week worden de winnaars van een Common NFT gekozen met daarbij een extra prijs van 1.000 COTI munten. Deze munten zullen direct naar de COTI Pay VIPER wallet gestuurd worden.

  Elke twee weken worden er twee winnaars gekozen die elk 5.000 COTI munten winnen. Om hier kans op te maken heb je minimaal 1 Common en 2 VIPER NFT’s nodig. Van welk seizoen deze NFT’s afkomstig zijn maakt voor deze prijs niks uit. Deze prijs zal elke seizoen na de 2e week en aan het einde van het seizoen worden vergeven.

  Elk seizoen worden twee winnaars verkozen die elk 52.000 COTI munten winnen. Deze prijs wordt niet direct uitgekeerd maar zal verdeeld worden over een heel jaar, waarbij de winnaars elke week 1.000 COTI munten zullen ontvangen. Om hier kans op te maken heb alle 3 de VIPER NFT’s (1 Rare, 1 Unique en 1 Epic) van dat seizoen nodig.

  De grote finale zal plaatsvinden aan het einde van het 4e seizoen met een totale prijzenpot van 1.350.000 COTI munten, die als volgt verdeeld worden:

  • 1e prijs: 1.000.000 COTI, om hier kans op te maken heb je 4 Legendary NFT’s nodig (1 van elk seizoen)
  • 2e prijs: 250.000 COTI, om hier kans op te maken heb je 3 Legendary NFT’s nodig (elke van een ander seizoen)
  • 3e prijs: 100.000 COTI, om hier kans op te maken heb je 2 Legendary NFT’s nodig (elk van een ander seizoen)

  Voordelen van COTI

  Om een klein overzicht te geven van de voordelen van COTI zal ik ze nog een keer op een rijtje zetten:

  • Snelle betalingen: door hun geavanceerde betaalsysteem en de mogelijkheid voor bedrijven om hun eigen betaaloplossingen te bouwen kunnen transacties snel en veilig plaatsvinden.
  • Schaalbaarheid: door gebruik te maken van een zelf gebouwd DAG-protocol kunnen transacties razendsnel plaatsvinden, tot wel 100.000 transacties per seconde.
  • Lage kosten: door het weglaten van tussenpersonen, zoals een centrale bank, kunnen de kosten erg laag gehouden worden.
  • Veiligheid voor gebruikers: het gebruik maken van Proof of Trust algoritme gecombineerd met KYC en 2FA op de wallet, maakt het COTI-netwerk erg veilig voor haar gebruikers.
  • Eigen betaaloplossingen bouwen: door bedrijven de mogelijkheid te bieden om zelf hun betaaloplossingen te bouwen kunnen ze dit volledig inrichten zoals ze zelf willen. Missen ze een bepaalde functie in de bestaande betaaloplossingen, dan kunnen ze dit zelf wel inbouwen.

  COTI-koers en prijsverwachting

  In onderstaande grafiek kun je actuele prijs en prijsgeschiedenis van COTI zien. Door op ‘ALLES’ te klikken kun je de prijs door de tijd heen bekijken. Zo kun je zien dat de prijs flink is gestegen tussen begin 2020 en nu (november 2021).

  Er zijn verschillende factoren die in mijn ogen COTI tot een groot succes kunnen maken. Het probleem wat ze aanpakken in de financiële wereld zal voor veel mensen, voornamelijk ondernemers, herkenbaar zijn. Zodra ze zien dat COTI een veilige, goedkope en snelle manier heeft ontwikkeld om transacties te laten plaatsvinden, kunnen ze hier zomaar massaal gebruik van gaan maken.

  Om een project echt succesvol te maken is een sterk team nodig dat weet wat ze doen. Het team van COTI is dit zeker. Bijna alle teamleden hebben een universitaire opleiding afgerond op het gebied van economie of technologie. Door hun krachten en kennis te bundelen kunnen ze een fantastisch netwerk ontwikkelen.

  Prijsverwachting

  Het project is nog relatief jong en de prijs nog relatief laag. Met een market cap van zo’n 470 miljoen (in november 2021) is er nog erg veel ruimte om te groeien. Om op het moment van schrijven de top 100 binnen te komen hebben ze een market cap van ongeveer 2,5x de huidige market cap nodig. Daarmee zal de prijs ook ongeveer 2,5x zo hoog worden. En ik verwacht zeker dat ze dit, en eigenlijk nog wel een stuk hoger, kunnen bereiken.

  Met de huidige prijs van rond de 0.50 dollar verwacht ik dat ze met een prijsstijging van 2.5x dus zeker de 1,25 dollar zullen bereiken binnen korte tijd. Aan het einde van de bullrun zullen de meeste altcoin een daling zien. Hierna zullen ze op termijn een prijs krijgen die ze verdienen. Ik verwacht in die periode een prijs voor COTI van 3 tot 4 dollar. Er valt dus nog erg veel geld mee te verdienen.

  COTI is ook te vinden op Coinmarketcap.com. Hier kan je nog veel meer informatie vinden over deze cryptomunt, zoals historische data, hoeveel holders er zijn en het laatste nieuw.

  Waar kan je COTI kopen?

  Omdat COTI nog relatief nieuw is, kan je de munt nog niet overal kopen. Toch zijn er al veel exchanges die de munt wel aanbieden en dit worden er steeds meer. De meeste gebruikte exchange in Nederland is Bitvavo, en zij bieden COTI ook aan. Deze exchange raad ik aan om te gebruiken als je van plan bent om COTI voor lange termijn vast te houden.

  Let hierbij wel op dat op Bitvavo gebruik wordt gemaakt van Euro’s en ik het in dit artikel heb over dollars. De meeste informatie die te vinden is en de meeste exchanges maken gebruik van dollars, vandaar dat ik het ook gebruik.

  Naar mijn mening is Bitvavo een erg goed platform om te gebruiken voor lange termijn investeringen. Voor de actievere handelaar raad ik FTX aan. Deze exchange heeft een erg fijne interface en bied veel verschillende functies om cryptomunten te verhandelen.

  Zo bieden ze handelen met hefboom tot 20x, leveraged tokens en meerdere functies die ik zelf nooit op andere exchanges heb gezien. Helaas is COTI op deze exchange op het moment van schrijven nog niet te verkrijgen. Dit zou in de toekomst wel mogelijk kunnen worden. Gelukkig bieden ze erg veel andere spot en futures tokens aan, meer dan de meeste exchanges.

  Hoe kan je de COTI munten het beste bewaren?

  Zodra je COTI munten hebt gekocht wil je natuurlijk niet dat ze worden gestolen door criminelen. Daarom is het belangrijk om je cryptomunten op een veilige manier te bewaren.

  De meeste exchanges, waaronder ook Bitvavo, hebben allerlei maatregelen getroffen om crypto van hun gebruikers veilig te stellen. Een kleine hoeveelheid COTI kan dus zeker op een veilige manier bewaard worden in de wallet van Bitvavo.

  Daarnaast is het mogelijk om de munten op de slaan in de COTI VIPER wallet van COTI zelf. Daarmee kan je gebruik maken van de verschillende voordelen die deze wallet biedt. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om COTI te gebruiken voor staking, wat met andere wallets niet mogelijk is.

  Mocht je een grotere hoeveelheid COTI kopen dan kan het een beter idee zijn om ze te bewaren in een zogenaamde cold wallet. Een voorbeeld hiervan is de Ledger Nano X. Ik maak hier zelf ook gebruik van en ben hier zeer tevreden over. Dit soort hardware wallets staan niet in verbinding met het internet, waardoor je cryptomunten niet gestolen kunnen worden door hackers.

  Conclusie

  In mijn ogen is COTI een project met erg veel potentie. Door de nog vrij lage bekendheid is er nog genoeg ruimte om door te groeien tot een veel groter project, dan het momenteel is.

  Het team achter COTI is samengesteld uit professionals op het gebied van economie en technologie. De meeste teamleden hebben een universitaire opleiding afgerond op het gebied van economie of technologie. Hierdoor is de kans erg groot dat het een succesvol project gaat worden.

  Momenteel snakt de wereld, en vooral het bedrijfsleven, meer en meer naar betere en goedkopere betaaloplossingen. COTI biedt ondernemers een zeer goede oplossing om te voldoen aan de huidige vraag. De oplossing die ze bieden kan door ondernemers zelf bebouwd worden en door de schaalbaarheid kunnen transacties razendsnel plaatsvinden.

  COTI is dus zeker een project om in de gaten te houden.

  Bovenstaande informatie is geen financieel advies. Voor meer informatie: lees de disclaimer.

  2 reacties op “COTI kopen? Info, koers en prijsverwachting

  1. Beste heer / mevrouw,

   

   Mijn naam is Jeroen Bredenoord en ik ben werkzaam voor Coinmarketcap. In het verleden is er een artikel geschreven op jullie website over cryptocurrency. Hiervoor haalde jullie Coinmarketcap als bron aan. Deze staat op de volgende link:

   

   https://cryptokraker.nl/coti-kopen-info-koers-prijsverwachting/
   

   In het artikel verwijzen jullie naar coinmarketcap.com. De Nederlandse versie is echter Coinmarketcap.nl. Zouden jullie daarom de link in het artikel kunnen wijzigen naar https://www.coinmarketcap.nl. Op deze manier krijgen de Nederlandse bezoekers de juiste website voor zich.

   

   Alvast bedankt voor jullie medewerking. Zouden jullie een seintje kunnen geven als dit probleem is opgelost?

   

   Met vriendelijke groet,

   

   Jeroen Bredenoord

   Coinmarketcap.nl – Dé officiële Nederlandse Coinmarketcap

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.