Geld verdienen met crypto top 5

Gemiddelde leestijd: 16 minuten

Crypto is de laatste tijd weer ontzettend populair en veel mensen zijn geïnteresseerd of hebben al in cryptomunten geïnvesteerd. Niet iedereen zal hier even succesvol mee zijn, door het ontbreken van de juiste kennis of het hanteren van de verkeerde strategie. In dit artikel vind je de 5 beste methodes om geld te verdienen met crypto.

Inhoudsopgave

Wat is crypto?

Laat ik je eerst even kort uitleggen wat crypto is. Crypto kan je eigenlijk zien als het geld dat we elke dag gebruiken, maar dan digitaal. In de winkel betaal je met bijvoorbeeld de euro of de dollar. Zo bestaan er ook verschillende cryptomunten en dat zijn er duizenden.

Crypto kan dus gezien worden als het digitale geld. Elke cryptomunt heeft een netwerk nodig om op te kunnen draaien. Dit netwerk wordt de blockchain genoemd. Door de manier waarop deze blockchains werken is er geen centrale instantie nodig zoals een bank. Dat zorgt ervoor dat het gebruik van crypto als geld veel goedkoper en makkelijker is.

In steeds meer winkels kun je betalen met crypto op dezelfde manier als je betaalt met je bankpas. Verschillende exchanges bieden een soort bankpas die gekoppeld is aan je account van die exchange.

Ook het versturen van cryptogeld is veel makkelijker en sneller dan via een bank. Binnen enkele seconden kan je cryptomunten versturen naar iemand aan de andere kant van de wereld. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is het cryptoadres van de ontvanger.

Wil je een uitgebreidere uitleg over wat crypto precies is, dan raad ik je aan om dit artikel te lezen.

Welke munten zijn interessant

Door de duizenden verschillende cryptomunten die er bestaan kan het moeilijk zien om te achterhalen welke munten nou interessant zijn. De meest bekende en grootste cryptomunt is natuurlijk de bitcoin. Dit was de eerste cryptomunt die op de markt kwam en heeft door de jaren heen al bewezen dat hij alleen maar in waarde blijft stijgen. In dit artikel wordt dieper ingegaan op het ontstaan en de werking van bitcoin.

Naast de bitcoin zijn er natuurlijk nog vele andere cryptomunten, de altcoins. Een voorbeeld hiervan is Ethereum. Ook deze munt is door de jaren heen flink in waarde gestegen en heeft daarmee plek 2 op de lijst van grootste cryptomunten veroverd.

Tussen de vele cryptomunten die er bestaan zitten natuurlijk ook veel munten die nooit erg veel waard zullen worden. Om erachter te komen welke munten wel potentie hebben om flink te stijgen is het belangrijk om goed onderzoek te doen. In dit artikel wordt uitgebreid uitgelegd waar je op moet letten bij het kopen van cryptomunten.

Geld verdienen met crypto top 5

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om geld te verdienen met crypto. De ene manier vereist meer tijd en ervaring dan de andere, maar die zal dan vaak ook meer geld opleveren. Hieronder staan de 5 beste manieren op een rijtje.

DCA-methode

De DCA-methode is denk ik wel de makkelijkste manier om geld te verdienen met crypto voor de lange termijn. DCA staat voor Dollar Cost Averaging. Dit houdt in dat je periodiek met hetzelfde bedrag een bepaalde cryptomunt koopt.

Dus elke week of maand koop je voor bijvoorbeeld €100 euro aan bitcoin. Hoe vaak je dit doet en hoeveel geld je in welke munt investeert is helemaal aan jezelf. Het is natuurlijk wel belangrijk dat het een munt is die over de langere termijn in waarde stijgt zoals de bitcoin. In de grafiek hieronder kun je zien dat de bitcoin flinke pieken en dalen heeft maar over het algemeen wel in prijs is blijven stijgen. Door op ‘ALLES’ te klikken kan je de volledige historie van de bitcoin prijs zien.

Door altijd na dezelfde periode en met hetzelfde bedrag bitcoin te kopen krijg je een mooie gemiddelde prijs. Zo voorkom je dat je in één keer een hoop geld investeert en later blijkt dat je dit op de piek hebt gedaan.

Met deze methode koop je op het ene moment voor een lage prijs en op een ander moment voor een hogere prijs bitcoin. Maar door het succes van de bitcoin in het verleden kan je erop vertrouwen dat dit in de toekomst ook zo zal gaan.

Het is dus de makkelijkste manier om geld te verdienen met crypto, en kan op de lange termijn veel winst opleveren.

Handelen in crypto

Een andere manier op geld te verdienen met crypto is door erin te handelen. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd. Om te handelen in crypto heb je de juiste kennis nodig. Op het moment dat je zonder deze kennis gaat handelen in crypto is de kans groot dat je meer verlies dan winst zal maken.

Als je wel weet wat je doet en waar je op moet letten kan dit erg veel geld opleveren. Sommige munten kunnen per dag wel tientallen procenten stijgen. Maar natuurlijk ook net zo hard weer dalen en zorgen voor veel verlies.

Om te handelen in cryptomunten moet je een account hebben bij een exchange. De meest gebruikte exchange in Nederland is Bitvavo. Vooral voor beginners is dit een erg makkelijke en goede exchange om mee te starten. Bij deze exchange kan je erg makkelijk geld storten via IDeal. Binnen enkele minuten kan je al beginnen met het kopen van cryptomunten.

Voor de wat meer ervaren mensen die op zoek zijn naar een uitgebreidere of internationale exchange raad ik FTX aan. Deze exchange bestaat sinds 2017 en is al snel doorgegroeid tot één van de grootste ter wereld. Er zijn veel verschillende manieren om te handelen en het handelsvolume ligt erg hoog.

Zou je graag willen starten met het handelen van cryptomunten maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Daarvoor hebben de mannen van AllesOverCrypto.nl dé perfecte training gemaakt. Hierin laten ze precies zien hoe dit in zijn werk gaat en waar je allemaal op moet letten. Je kunt je via deze link gratis aanmelden voor de training.

Gratis crypto training

Staking

Naast het handelen in cryptomunten zijn er ook veel munten die je kunt staken. Een blockchain heeft haar munten nodig om te kunnen werken. Bij het staken van cryptomunten leen je deze munten als het ware uit aan de blockchain. Door dit te doen krijg je een vergoeding uitbetaald (vaak) in dezelfde munt.

Je kan het staken van cryptomunten dus zien als een soort rente die je ontvangt. Bij sommige munten kan deze vergoeding zelfs oplopen tot 10% per jaar.

Op het platform van Bitvavo is dit erg makkelijk. Bij de instellingen van je account hoef je alleen ‘staking’ aan te zetten. Als je dit aan hebt staan worden alle munten die hiervoor in aanmerking komen direct gebruikt om te staken. Elke maandag krijg je hiervan de vergoeding uitgekeerd.

Twee munten die op Bitvavo een flinke vergoeding geven zijn Cardano (ADA) en ICON (ICX). Dit zijn allebei erg goede projecten waarvan ik ook in de toekomst verwacht dat ze alleen maar in waarde zullen stijgen.

Op Bitvavo is het zelfs mogelijk om USDT te gebruiken voor staking. Dit is een stablecoin die altijd gelijk staat aan de dollar. De waarde hiervan zal dus niet stijgen of dalen. Daardoor heb je erg veel zekerheid en krijg je toch een vergoeding van maar liefst 6,1% per jaar! Dat is een stuk meer dan de rente die je op je bankrekening krijgt.

Het staken van cryptomunten kan dus een erg makkelijke manier zijn om extra geld te verdienen met crypto. Zolang de waarde van deze munten blijft stijgen zal je door de staking vergoeding nog extra veel geld verdienen. Twee vliegen in één klap dus!

Mining

Een wat moeilijkere manier om geld te verdienen met crypto is het minen ervan. Dit consensus algoritme wordt ook wel Proof of Work (PoW) genoemd. Voor het minen van bitcoin zijn gespecialiseerde machines nodig die de gemiddelde burger niet zal hebben.

geld verdienen crypto mining apparaat
Crypto mining apparaat

Ethereum is ontwikkeld om dit probleem te verhelpen. Mensen met een computer met een goede videokaart kunnen vanuit huis deze munten minen. Echter is het zo dat hoe meer geld je uitgeeft aan de apparatuur die je gebruikt, hoe meer geld je ook zal verdienen.

 Je computer zal hierbij wel meer stroom verbruiken dan normaal en ook meer geluid maken omdat hij op maximaal vermogen draait. Het is daarom verstandig om de computer in een kelder of op zolder te plaatsen. De kelder is vaak een koele ruimte in het huis dus dit zou een goede keuze zijn.

Naast minen met je computer kan je ook speciale apparaten kopen die puur en alleen gericht zijn op het minen van cryptomunten. Deze zijn vaak wat duurder maar zullen dan ook meer opleveren.

Masternode

De laatste optie om geld te verdienen met crypto is het runnen van een masternode. Dit is alleen van toepassing op blockchains die gebruik maken van het Proof of Stake (PoS) algoritme. Om te begrijpen wat dit inhoud is het belangrijk om eerst te snappen hoe de blockchain werkt.

In een blockchain wordt alle informatie over de transacties opgeslagen op veel verschillende computers over de hele wereld. Elke computer in het netwerk is een knooppunt met een klein deel van de informatie en word een node genoemd.

Echter moet er ook een volledige kopie van alle informatie opgeslagen worden. De computer die dit doet wordt een masternode genoemd. Als beloning hiervoor krijgt deze masternode een vergoeding uitgekeerd in cryptomunten.

Dat klinkt allemaal heel leuk en aardig maar er zit wel een addertje onder het gras. Om een masternode te kunnen worden heb je erg veel van een bepaalde cryptomunt nodig. Dash was de eerste die dit mogelijk maakte. Om een masternode van het Dash netwerk te zijn heb je minimaal 1000 Dash munten nodig. Elke week krijg je 2 Dash munten als beloning wat neer komt op 104 munten per jaar. Dat is dus een vergoeding van 10,4%.

Om dit te kunnen doen heb je wel een beschikbare server nodig met een onbeperkte internetverbinding.  Hiervoor kan je een Virtual Private Server (VPS) gebruiken. Er zijn verschillende nationale en internationale bedrijven die dit aanbieden. Een voorbeeld hiervan is TransIP.

Om een masternode te runnen is dus best een flinke investering nodig. Maar als je het eenmaal draaiende hebt hoef je er bijna niet meer naar om te kijken en verdien je elke week geld met crypto.

Crypto heeft veel potentie

De cryptomarkt is nog erg jong en staat nog volledig in de startblokken van zijn bestaan. Steeds meer mensen en bedrijven beginnen in te zien dan crypto de toekomst is, en dat is ook niet zo gek.

Het is namelijk erg makkelijk om binnen een paar seconden cryptomunten te versturen over de hele wereld. Ook zijn de transactiekosten hiervoor erg laag. Door het decentrale systeem van crypto komen er ook geen extra kosten bij voor bijvoorbeeld de banken.

Ook voor bedrijven is het erg interessant. Voor elke transactie die er nu plaatsvindt betalen ze 1,25% transactiekosten aan bijvoorbeeld Mollie. De transactiekosten voor het versturen van crypto liggen vaak op 0,25% of lager. Makkelijk geld besparen dus!

Door nu in de cryptowereld te stappen kan je later genieten van de mooie winsten die je gaat maken. Het is echter wel belangrijk dat je eerst weet wat je doet voordat je zomaar iets gaat kopen. Doe altijd goed onderzoek naar een munt die je wilt kopen. En koop ook nooit zomaar een cryptomunt omdat iemand anders je heeft verteld dat daar veel geld mee te verdienen valt.

Hoe kan je crypto kopen?

Nu weet je op welke manieren je geld kan verdienen met crypto. Maar om hiermee te beginnen is het natuurlijk ook handig om te weten waar je die cryptomunten kan kopen.

In Nederland is de meest gebruikte exchange hiervoor Bitvavo. Dit platform is erg makkelijk in gebruik en bied een breed aanbod aan cryptomunten dat constant blijft groeien. Geld storten op je Bitvavo account doe je erg makkelijk via iDeal of een SEPA-overschrijving vanaf je bankrekening. Binnen een paar minuten kan je al beginnen met het kopen van cryptomunten.

Ook voor de wat meer ervaren handelaren is dit platform erg geschikt. Ze hebben namelijk naast hun eenvoudige weergave ook een geavanceerde weergave. Deze weergave heeft meer mogelijkheden voor het plaatsen van orders en laat meer gegevens zien. In dit artikel wordt een uitgebreide uitleg gegeven van het Bitvavo platform.

Voor een grotere en internationale exchange kan je terecht bij FTX. Dit platform kan in het begin, vooral voor beginners, behoorlijk overweldigend zijn. Het heeft een zeer uitgebreid aanbod aan cryptomunten en verschillende manieren om deze te verhandelen. Een aantal manieren zijn zeer uniek en ben ik nog niet tegengekomen op andere exchanges.

Zodra je eenmaal begrijpt hoe dit platform werkt en wat het allemaal te bieden heeft is het een zeer fijne exchange om mee te werken.

Volg de gratis training

Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt in de cryptowereld? Wil je graag zelf leren hoe je geld kan gaan verdienen met crypto?

Daarvoor hebben de mannen van AllesOverCrypto.nl een gratis training ontwikkeld. In deze training leer je hun eigen verhaal kennen en laten ze je zien hoe ook jij kan beginnen met het kopen van cryptomunten.

Zorg dat je de boot niet mist en stap vandaag nog in de wereld van crypto!

Gratis crypto training

Volg de gratis training!

Laat de huidige kansen op de cryptomarkt niet liggen! Meld je snel aan voor de gratis training zodat je vandaag nog geld kan gaan verdienen met crypto. Wacht niet tot het te laat is!

Meld je aan

Bovenstaande informatie is geen financieel advies. Voor meer informatie: lees de disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten