Wat is EvoVerses en hoe verdien je geld met deze Pokémon-achtige game?

Gemiddelde leestijd: 23 minuten

De gaming wereld staat aan de vooravond van een revolutie en zal de komende jaren compleet gaan veranderen. Games en crypto zullen elkaar ontmoeten op de blockchain wat tot ongekende mogelijkheden zal leiden. In plaats van dat gamers een hoop geld in een game moeten steken, kunnen ze er binnenkort juist geld mee gaan verdienen. EvoVerses in een project dat hier voorloper in probeert te worden en zeker de potentie heeft om marktleider te worden op dit gebied.

EvoVerses is niet alleen een DeFi protocol waar mensen geld kunnen verdienen met staking en yield farming, maar het wordt ook daadwerkelijk een echte game. Op het moment van schrijven zijn er allerlei projecten die mooie plannen hebben. Er is echter nog geen project met een volledig werkende game, op een paar kleine games na waar je binnen een paar minuten op uitgekeken bent.

EvoVerses kan dus de eerste functionerende Play-to-Earn blockchain game worden, wat hele mooie kansen biedt voor gamers en investeerders. Het project is nog vrij nieuw en staat nog aan het begin van de roadmap, maar komt al snel met de eerste game modes. In dit artikel kom je alles te weten dat momenteel bekend is over EvoVerses.

Inhoudsopgave

Wat is EvoVerses?

De meeste mensen zullen Pokémon wel kunnen doordat ze het zelf gespeeld hebben, of via de kinderen. Het team van EvoVerses is geïnspireerd door Pokémon en heeft EvoVerses hier dus op gebaseerd. Het grootste verschil tussen deze twee is dat EvoVerses een Play-to-Earn game wordt, waarbij gamers dus geld kunnen verdienen in plaats van uitgeven.

In de wereld van EvoVerses is het mogelijk om Evo’s te vangen, hier mee te vechten, breeden of verhuren en deze te verkopen op de marktplaats. Daarnaast kunnen gebruikers hun eigen winkel of stukje land met meerdere winkels aanschaffen. Van elke transactie die wordt gedaan in deze winkels zal de eigenaar een vergoeding ontvangen. Er zijn dus verschillende manieren om geld te verdienen tijdens het gamen.

EvoVerses is ontwikkeld met de nieuwste Unreal Engine 5, wat ervoor zorgt dat de nieuwste technieken en beste graphics gebruikt kunnen worden. De wereld komt hiermee echt tot leven wat de game ervaring een flinke boost zal geven. De nieuwe trailer ziet er dan ook veelbelovend uit met in-game beelden van verschillende activiteiten in de game.

De nieuwste PVP-gameplay trailer, de wereld in-game ziet er precies zo uit al hier te zien is.

Evo’s

De wezens waar het in de wereld van EvoVerses om draait worden Evo’s genoemd. De oorsprong van deze wezens is niet helemaal bekend, maar door het spelen van de story mode zal dit duidelijk worden. Om hier toch iets over te weten te komen kunnen we de proloog uit de whitepaper bekijken:

De wereld weet niet hoe of waarom, maar sinds de Evo’s naar onze planeet kwamen, hebben ze alles veranderd. Hun oorsprong is onbekend, althans voor de meesten van ons.

Deze vreemde en wonderbaarlijke wezens komen nier van slecht één plek. Het zijn ruimtereizigers.

Ze bewegen zich via zelf gecreëerde passages en portalen, die het in staat hebben gesteld om sinds het begin der tijden naar verschillende werelden en werkelijkheden te reizen.

Het opsporen van hun genetische geschiedenis is een hele uitdaging, net zo moeilijk als het bepalen van hun plaats van herkomst.

Ze blijven constant evolueren, en uit hun grondige studie werd de naam geboren waarmee onze soort hen doopte.

Van nature zijn ze wild en vluchtig, maar niet vijandig. De meesten van hen leven vreedzaam naast ons.”

Evo’s verkrijgen

De allereerste Evo’s, de zogenaamde Gen0’s, zullen gemint worden. Tijdens deze mint worden niet direct Evo’s verkregen, maar iedereen die mint zal hier een ei voor krijgen. In dit ei kan een normale, een zeldzame of zelfs een Shiny Evo zitten, wat een groot verschil kan maken in de waarde ervan. Het is dus aan de eigenaar van het ei om te bepalen of die het ei wil openen met de hoop op een zeldzame Evo, of het ei liever verkoopt.

Alle latere generaties zullen ontstaan vanuit deze Gen0’s, doormiddel van breeding. Door te breeden met twee Gen0 Evo’s ontstaat één Gen1 evo. Breeden met twee Gen1 Evo’s zorgt weer voor één Gen2 Evo, enz. Daarnaast hebben Gen0 Evo’s het grote voordeel dat er geen limiet zit op het aantal keer dat ze kunnen breeden, wat alle andere generaties wel hebben. Het spreekt dus voor zich dat de Gen0 Evo’s een stuk meer waard gaan zijn dan alle andere generaties.

Breeden is alleen mogelijk met twee Evo’s van dezelfde generatie, ze moeten hetzelfde type hebben en ze moeten van het andere geslacht zijn. Stel dat een Evo met type Water/Vuur breed met een Water type Evo, dan is de kans 2/3 dat er een Water type Evo uit komt, en 1/3 voor een Vuur type. Evo’s kunnen 12 verschillende types hebben:

Evo types

Zodra je in het bezit bent van je eigen Evo’s, kun je deze aan het werk zetten. Niet alle Evo’s zijn net zo goed in het uitoefenen van een bepaalde baan. Let er dus goed op welke Evo je een bepaalde opdracht laat uitvoeren. Zodra je Evo’s aan het werk zijn zullen ze beloningen voor je verzamelen, hoe beter een bepaalde baan bij de Evo past hoe hoger de beloningen zullen zijn.

Verschillende game modes

Niet iedereen zal de game op dezelfde manier willen spelen. Het team heeft er dan ook voor gezorgd dat spelers de game op verschillende manieren kunnen spelen. Elke modus heeft zijn eigen manier van tokens verdienen, waardoor het Play-to-Earn model in stand wordt gehouden.

PVP-mode

Het eerste deel van de game dat gelanceerd gaat worden is de PVP-mode, die op het moment van schrijven gepland staat voor Juni 2022. Zoals de naam al doet vermoeden is het hierbij alleen mogelijk om tegen andere spelers te vechten.

Bij deze gevechten leggen beide spelers een vooraf bepaalde hoeveelheid EVO-tokens in, die vervolgens worden opgeslagen op de servers van EvoVerses. Deze servers staan los van het gevecht zelf, zodat niet voor elke handeling binnen een gevecht een aparte transactie geplaatst hoeft te worden. Aan het einde van het gevecht wordt bepaald wie de winnaar is en op dat moment betaald de server de tokens uit aan de speler die heeft gewonnen. Een klein deel van de ingelegde tokens wordt geburned.

Voor elk gevecht zullen beide spelers XP ontvangen. Aan de hand van hoe goed een speler presteert tijdens alle gevechten wordt een ranglijst bijgehouden. Aan het einde van elk seizoen zullen de beste spelers mooie beloningen verdienen voor hun prestaties. Daarnaast zijn er verschillende toernooien om aan mee te doen, waar ook beloningen mee te verdienen zijn. Na elk jaar wordt een WK georganiseerd voor de beste spelers van elk seizoen. De speler die hier als beste naar boven komt zal grote beloningen krijgen, met een vertoning in zijn spelersprofiel als bewijs van zijn kwaliteiten.

Story-mode

Om achter het ontstaan en de geschiedenis van Evo’s te komen is er de story mode. Dit zal de nostalgische herinneringen van de bekende Pokémon games naar boven brengen. Het is ook direct een aspect wat EvoVerses onderscheidt van de meeste andere blockchain games. Voor zover bekend is er nog geen ander blockchain game die een echte story mode heeft.

In de story mode wordt het mogelijk om gratis een starter Evo te kiezen en hiermee te spelen. Tijdens het spelen van de story mode kan je andere Evo’s vangen en gebruiken voor de volgende uitdagingen. Deze gratis Evo’s brengen wel een hoop beperkingen met zich mee. Zo kan je slechts een kleine hoeveelheid tokens verdienen, kunnen de Evo’s niet evolueren en zijn deze niet te verhandelen. Het is een manier om nieuwe spelers kennis te laten maken met de wereld van EvoVerses, zonder hier direct geld in te steken.

Om serieus tokens te verdienen is het toch nodig om Evo’s te kopen op de marktplaats. Zodra een goed team samengesteld is kan je op ontdekkingsreis gaan en de wereld van EvoVerses ontdekken. Er zijn allerlei verschillende Evo’s te vangen, die na vangst ondergebracht zullen worden in het Evocentre. Als beloning krijgt de speler genetic metarial dat gebruikt kan worden om een Evo, van hetzelfde type als de gevangen Evo, sterker te maken. Daarnaast zijn er items en materialen te vinden die verkocht kunnen worden op de marktplaats. Er zijn dus verschillende manieren om tokens te verdienen in de Story-mode.

Social-mode

Voor spelers die het graag wat rustiger aan doen is er de Social-mode. In de Social Hub kan je in contact komen met spelers over de hele wereld, hiermee praten, handelen en minigames spelen. Er zijn verschillende minigames om tokens mee te verdienen, maar de focus ligt toch echt op de game zelf. Om serieuze winsten te maken is het dus van belang om de game zelf te gaan spelen.

Gwenbee, een Air/Bug type Evo

Play-to-Earn (P2E)

Het team van EvoVerses heeft ervoor gezorgd dat er verschillende aspecten van Play-to-Earn in de game zitten, of zoals het team zelf het liever noemt Play-and-Earn. Het is namelijk mogelijk om de game te spelen zonder er geld in te hoeven steken, maar dan zijn de beloningen ook wel aanzienlijk lager. Om de game voor verschillende gebruikers aantrekkelijk te maken, zijn er meerdere manieren om geld te verdienen.

Evo’s breeden, verkopen en verhuren

Zoals eerder beschreven zullen nieuwe Evo’s ontstaan door te breeden met twee Evo’s van een generatie eerder. Mocht het lukken om een Gen0 te bemachtigen, of het liefst twee, kan je hier aardig wat geld mee gaan verdienen. Gen0 Evo’s kunnen namelijk oneindig vaak breeden, wat een groot voordeel is ten opzichte van andere Evo’s.

Alle Evo’s die tot leven komen door te breeden kunnen verkocht of verhuurd worden. Stel dat je slechts één Gen0 Evo hebt weten te bemachtigen, dan kan je een tweede huren om toch te kunnen breeden. Daarnaast is het mogelijk om Evo’s aan het werk te zetten. Elke Evo heeft bepaalde werkzaamheden waar die goed in is. Een Evo die op de juiste plek is geplaatst zal meer beloningen verdienen dan een Evo op de verkeerde plek.

Battles en toernooien

Waar het in EvoVerses uiteindelijk toch om draait zijn de battles. Bij iedere battle kunnen tokens verdiend worden, hoe vaker je wint hoe meer tokens je zal verdienen. Naast de losse PVP battles zijn er ook verschillende toernooien om aan deel te nemen. De beste spelers tijdens deze toernooien zullen mooie beloningen verdienen. Hoe dit er precies uit gaat zien zal duidelijk worden zodra de game gereleaset wordt.

Land en shops

De wereld van EvoVerses bestaat uit verschillende stukken land, die door spelers gekocht kunnen worden. Elk stuk land bezit meerdere shops, en elke shop kan weer door een andere speler gekocht worden. Het beheer van de shops wordt echter door de game zelf geregeld, om de item prijzen onder controle te houden. Elke transactie die wordt gedaan in een shop zorgt voor een kleine vergoeding voor de winkel en de landeigenaar. Met honderden of duizenden transacties per dag kan dit al snel oplopen tot leuke winsten.

DeFi diensten

Om alles binnen EvoVerses soepel en makkelijk te laten verlopen is er een eigen DEX geïntegreerd, in samenwerking met Foxswap. Er zijn plannen om een volledig eigen DEX op te zetten, maar dit zijn plannen voor de langere termijn.

Door gebruik te maken van een DEX binnen de game wordt het gebruikers makkelijk gemaakt om tokens om te zetten naar allerlei andere tokens. Op die manier kunnen verdiende beloningen makkelijk omgezet en vervolgens in de farming pools geplaats worden. Een deel van alle beloningen die worden verdiend in deze pools wordt voor langere tijd vastgezet, om een grote token dump te voorkomen.

De roadmap laat zien dat er meer DeFi diensten op de planning staan. Meer informatie hierover is op het moment van schrijven nog niet bekend, maar zal geüpdatet worden zodra hier meer over bekend is.

EvoVerses token: EVO

De utility token van EvoVerses is EVO. Deze token wordt gebruikt voor nagenoeg alles binnen het spel. Momenteel staat ook de LNX-token in de roadmap, maar het team is aan het kijken of het mogelijk is om deze te laten vervallen. Als dat lukt zou EVO de enige token zijn binnen de game, wat een flinke boost aan de utility en daarmee de waarde van de token zal geven. De EVO-token heeft een hard cap van 600.000.000, die als volgt verdeeld zijn:

Op het moment van schrijven staan er dus twee tokens op de roadmap, EVO en LNX. Beide tokens kunnen op verschillende manieren verkregen en gebruikt worden. Voor een aantal handelingen binnen de game zullen beide tokens nodig zijn. Onderstaand diagram geeft hiervan een duidelijk overzicht. Dit is voorlopig nog de situatie, mocht er iets veranderen rondom de LNX-token, dan zal dit artikel aangepast worden.

Private sale, unieke kans voor Crypto Mastery leden

Om het project deels te financieren is als eerste een private sale gehouden. Alle leden van Crypto Mastery van AllesOverCrypto.com kregen hierbij de kans om als eerste te investeren in dit project. De prijs per token tijdens deze private sale was 0,017 dollar. Daarnaast krijgen investeerders van de private sale een aantal unieke NFT’s, die te gebruiken zijn in de game, en een aantal extra voordelen. Zo krijgen ze voorrang op Beta versies van de game, en mogelijk ook tijdens de Gen0 Evo mint.

EvoVerses is slechts één van de projecten waarvoor Crypto Mastery leden deze kans hebben gekregen. Wil je dit soort kansen in te toekomst ook krijgen? Dan zou je eens kunnen kijken naar mijn artikel over Crypto Mastery. Mocht je al volledig overtuigd zijn, dan kan je ook direct naar de verkooppagina gaan.

Public sale

Na de private sale is er een public sale gehouden via de launchpad van Unite Finance. Tijdens deze public sale waren twee verschillende pools beschikbaar. Eén pool was vrij toegankelijk voor iedereen, de tweede was alleen voor investeerders die een Unite ticket hadden gekocht voor ongeveer 15 dollar. Deze tweede pool gaf 10% korting, dus een investering van minimaal 165 dollar was al genoeg om de kosten van het ticket eruit te halen.

De prijs tijdens de public sale was ongeveer 0,023 voor pool 1 en 0,02 voor pool 2. Echter was er zoveel animo voor dat de pools binnen no time vol zaten. De public sale maakte gebruik van het overflow principe. Dus mocht de pool 2x uitverkocht raken, krijgt iedereen 50% van zijn investering terug en 50% wordt daadwerkelijk geïnvesteerd. Tijdens de public sale werd de pool bijna 10x uitverkocht dus er was een flinke investering nodig om een serieuze hoeveelheid tokens te krijgen. Een groot deel van het overgebleven geld werd direct na de public sale weer geïnvesteerd, waardoor de prijs binnen enkele uren naar 0,22 dollar steeg. Slimme investeerders hadden hier dus al x10 winst op kunnen maken.

Roadmap

EvoVerses is begin 2022 pas voor het eerst aangekondigd, dus het project staat op het moment van schrijven nog aan het begin van zijn roadmap. Momenteel wordt de roadmap up-to-date gebracht, zodra er veranderingen zijn zal ook dit artikel aangepast worden.

Als eerste staan nu een nieuwe UI en landingspagina op de planning. Dit gaat ervoor zorgen dat de website en de gamified DEX er een stuk professioneler uit gaan zien. Het team verwacht op die manier nieuwe investeerders te rekken, die voorheen nog twijfelden om te investeren. Tegelijkertijd worden allerlei nieuwe functies uitgebracht waardoor gebruikers meer kunnen gaan doen dan enkel gebruik maken van de farming pools.

De eerstvolgende grote updates worden de Gen0 mint en kort daarna de release van de PVP game. Deze staan momenteel beide gepland voor Juni. Waarschijnlijk wordt het wel al mogelijk om je Evo’s aan het werk te zetten voordat de PVP-game gelanceerd wordt.

Enkele updates die daarnaast op de roadmap staan zijn:

  • EvoPedia
  • NFT Avatars
  • Lands en businesses
  • Multichain
  • Story mode
  • Meer games, denk hierbij aan een Pokémon Go achtige game

Het EvoVerses team

Het idee om EvoVerses te starten is ontstaan vanuit een aantal vrienden die elkaar al kennen vanaf de schooltijd. Na die tijd hebben ze altijd contact met elkaar gehouden en na enkele jaren is EvoVerses ontstaan. Samen met enkele mensen die ze tijdens hun carrière hebben ontmoet zijn ze dit project gestart. Ondertussen zijn er steeds nieuwe leden aan het team toegevoegd, en zijn er enkele freelancers bij gekomen. Er is niet erg veel bekend over de teamleden zelf, maar in de vernieuwde whitepaper die eraan zit te komen zal hier meer over bekend worden.

Het team heeft een KYC gedaan met Unite Finance, Foxswap en Harmony. Inmiddels hebben ze ook goedkeuring gekregen voor een Harmony Grant van 50.000 dollar, wat een grote stap is voor nieuwe projecten. Dit laat zien dat het Harmony team ook vertrouwen heeft in EvoVerses en ze wil helpen om succesvol te worden.

Social media

Het team van EvoVerses is erg actief op verschillende sociale media. In de Discord server zijn bijna altijd mensen actief, en meestal zijn er ook teamleden online. Mocht er niemand van het team online zijn, dan staat de community voor iedereen klaar om ze te helpen of vragen te beantwoorden. Daarnaast is Twitter een belangrijk platform om het project onder de aandacht te brengen. De Telegram groep en een kanaal op Medium worden voornamelijk gebruikt om updates te geven. Mocht je één van de kanalen willen volgen dan zijn ze hier te vinden:

  • Discord, helaas geen pictogram beschikbaar

Conclusie

Nu je alles weet dat tot nu toe bekend is over EvoVerses, kan je voor jezelf gaan bepalen of dit een project voor jou is of niet. Houd daarbij in gedachten dat dit artikel niet gezien kan worden als financieel advies. Voordat je in een project gaat investeren is het belangrijk om altijd je eigen onderzoek te doen, dit artikel kan daar wel een onderdeel van zijn.

EvoVerses is een nieuw project dat bezig is met de ontwikkeling van een Pokémon achtige game. In deze game draait het er om een zo sterk mogelijk team van Evo’s samen te stellen, en de beste Evonatic te worden. De spelers die dit het beste lukt zullen hier rijkelijk voor beloond worden. Het belangrijkste doel van het team is om gamers en crypto gebruikers samen te brengen. Het moet een game worden die voor beide partijen interessant is.

Wil je niks missen over de voortgang van EvoVerses? Volg CryptoKraker dan op twitter. Hier zullen alle updates rondom EvoVerses voorbijkomen, en wordt elke week een verslag geplaatst van de AMA op Vrijdag. Mocht je vragen hebben over het project, dan kun je ze hieronder achterlaten of lid worden van de Discord server. Hier staan altijd community leden voor je klaar om vragen te beantwoorden.

De unieke kansen die investeerders van EvoVerses hebben gekregen doen zich wel vaker voor. Wil je die in het vervolg niet missen, dan zou je eens kunnen kijken of de Crypto Mastery iets voor jou is. De leden krijgen regelmatig de mogelijkheid om mee te doen aan private sales van allerlei projecten. Daarnaast wordt er vanalles besproken over NFT’s, yield farming, DeFi en de nieuwste trends binnen de cryptowereld.

Hopelijk gaat het team waarmaken wat ze gepland hebben, en misschien tot snel in de wereld van EvoVerses!

Crypto Mastery

Dagelijks de laatste trends in de cryptowereld ontvangen?

Bespaar jezelf een hoop tijd door de signalen van Martijn te volgen, zorg dat je er altijd vroeg bij bent en haal zo het maximale uit je investeringen!

Meld je aan!

Bovenstaande informatie is geen financieel advies. Voor meer informatie: lees de disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten