Welke crypto moet ik kopen?

Lees waar je op moet letten bij het kopen van crypto

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
welke crypto kopen linksboven

Welke crypto moet ik kopen? Dat is een vraag die veel mensen in de cryptowereld zich wel eens gesteld hebben. Om er achter te komen welke crypto je het beste kan kopen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten.

Toen de bitcoin op de markt werd gebracht zullen er weinig mensen zijn geweest die hadden gedacht dat het zo groot zou worden als het nu is. Sommige mensen zijn hier miljonair door geworden en hoeven nóóit meer te werken om rond te komen. Crypto kan wel eens de volgende ontwikkeling zijn die net zo veel of misschien wel meer impact gaat hebben.

Elke dag komen er weer nieuwe cryptomunten bij. De ene munt zal het een stuk beter doen dan de andere. Momenteel zijn er meer dan 10.000 verschillende cryptomunten. Hierdoor wordt het moeilijk om te bepalen welke het goed zal gaan doen en welke niet.

Iedereen zou het natuurlijk geweldig vinden om miljonair door het simpelweg kopen van een cryptomunt. Als je bij dit artikel terecht bent gekomen zou jij dat in ieder geval wel willen. Maar waarschijnlijk heb je, net zoals veel andere mensen, de vraag: Welke crypto moet ik kopen?

    Wat zijn cryptomunten?

    Een cryptomunt is eigenlijk net als de euro’s op je bankrekening, digitaal geld. Er is alleen één groot verschil tussen deze twee. Een cryptomunt is decentraal wat betekend dat het geen centrale bank nodig heeft.

    Transacties met cryptomunten worden versleuteld op een blockchain opgeslagen. Hierdoor kunnen de overheid en centrale banken deze gegevens niet zien. Op deze manier kan alleen de eigenaar van deze munten bepalen wat er mee gebeurt.

    De eerste munt die succesvol via dit systeem werkte was de bitcoin. Dit is ook nog altijd de bekendste en grootste cryptomunt ter wereld. Voor een uitgebreide uitleg over wat crypto is kun je dit artikel lezen.

    Waar moet ik op letten bij het kopen van crypto?

    Er zijn veel verschillende cryptomunten en een groot deel daarvan zal nooit een groot succes worden. Het is dus belangrijk om goed te onderzoeken wat een cryptomunt inhoudt voordat je weet welke crypto je het beste kan kopen. Dit wordt de fundamentele analyse genoemd.

    Hierbij moet je letten op een aantal dingen:

    • Use-case
    • Whitepaper
    • Het team
    • Leeftijd
    • Listings

    Use-case

    Het is erg belangrijk dat een bepaalde cryptomunt ook toegevoegde waarde heeft voor gebruikers. Als een munt een bepaald probleem in de wereld kan oplossen dan is de kans groot dat het een succes zal worden. Hiervoor moet het een duidelijk doel hebben dat zich kan onderscheiden van andere cryptomunten. Het doel moet natuurlijk wel realistisch zijn om een succes te kunnen worden. Dit wordt de use-case genoemd.

    Whitepaper

    Een goede cryptomunt heeft ook een duidelijke whitepaper. Hierin wordt precies beschreven waar de munt voor bedoeld is en hoe het werkt. Als een bepaalde cryptomunt geen of een hele kleine whitepaper heeft, dan is de kans erg klein dat het een succes zal worden.

    welke crypto kopen whitepaper gif

    Het team

    Het team achter een cryptomunt kan ook veel invloed hebben op het succes ervan. Zitten er bijvoorbeeld mensen in het team die uit de economische sector komen? Of zijn er mensen die al bij andere cryptomunten betrokken zijn geweest en wat is het succes daarvan? Met deze vragen kan je al een beter beeld krijgen van hoe groot de kans is op succes.

    De leeftijd

    Ook de leeftijd van een munt kan in positieve en negatieve zin van invloed zijn. Als een munt nog maar net bestaat dan is er vaak nog erg weinig over bekend. Het risico om hierin te investeren is dus erg groot. Aan de andere kant heeft het ook de kans om erg veel winst op te leveren. Als alle andere aspecten van de fundamentele analyse er goed uit zien kan het toch een groot succes worden. En door vroeg in een munt te investeren kan je veel geld verdienen.

    Listings

    Als een munt verhandeld kan worden op een aantal grote exchanges als FTX of Bitvavo is de kans klein dat je opgelicht wordt. De platformen waar een bepaalde munter verhandeld kan worden, worden de listings genoemd. De grotere exchanges doen veel onderzoek naar cryptomunten zodat ze geen munten aanbieden die niet te vertrouwen zijn. Dit geeft echter nog geen garantie dat er ook veel geld verdient zal worden met deze munten. De meeste munten zullen alsnog niet erg veel opbrengen.

    Om meer informatie te vinden over bijna alle cryptomunten die er bestaan kan je naar de site van coinmarketcap gaan. Hierop is veel informatie te vinden en staan links naar de website en whitepaper van veel munten.

    Welke crypto kan je het beste kopen?

    Bepaalde cryptomunten hebben door de jaren heen al bewezen dat er veel geld mee te verdienen valt. Voorbeelden hiervan zijn Bitcoin en Ethereum waarvan hieronder de actuele prijzen te zien zijn. Deze munten gaan natuurlijk soms omhoog en soms omlaag. Maar als je naar de grafieken over meerdere jaren kijkt is de prijs van deze munten flink gestegen.

    Er komen dagelijks nieuwe munten bij waarvan sommige het erg goed zullen gaan doen. Maar om erachter te komen welke munten dit zijn is erg veel tijd en onderzoek nodig. Mensen die veel verstand hebben van de markt zullen de juiste munten eruit kunnen pikken. Mensen die er wat minder verstand van hebben zal dit waarschijnlijk niet lukken.

    Om deze reden heeft AllesOverCrypto.nl een top 10 samengesteld. Hierin staan de 10 munten waarvan zij verwachten dat ze erg hard zullen gaan stijgen. Met jarenlange ervaring weten zij waar ze op moeten letten en is de kans groot dat ze de juiste munten weten te vinden. Deze lijst wordt voortdurend waardoor je er altijd vroeg bij bent. Zij waren ook één van de eersten die NEO en NANO wisten te vinden. Een investering van €100 had je hierbij al €100.000 kunnen opleveren.

    Wil jij ook als eerste bij de beste nieuwe munten zijn er hier veel geld mee gaan verdienen?

    Waar kan je cryptomunten kopen?

    Nou weet je waar je allemaal op moet letten bij het kopen van cryptomunten. Maar waar kan je die cryptomunten dan kopen?

    Er zijn veel verschillende platformen waar cryptomunten te koop zijn. Het meest gebruikte platform in Nederland is Bitvavo. Aanmelden bij Bitvavo is erg makkelijk en binnen een paar minuten gedaan. Hierop zijn veel verschillende cryptomunten te koop en daar komen er steeds meer bij. Het geeft een erg makkelijk in duidelijk overzicht van de munten die je in bezit hebt en de handelsgeschiedenis.

    Doe zelf je onderzoek

    Nu je weet waar je op moet letten kan je opzoek gaan naar de crypto die jij wilt gaan kopen. Zorg hierbij dat je altijd zelf onderzoek doet en nooit zomaar volgt wat iemand anders zegt. Beter twee keer controleren of de informatie klopt, dan één keer niet controleren en een hoop geld verliezen!

    Wil je toch nog meer leren over crypto en hoe je hier mee kan beginnen? AllesOverCrypto.nl heeft een gratis videotraining gemaakt waarin dit nog uitgebreider behandeld wordt.

    Aan de hand van hun eigen praktijkervaring wordt alles op een duidelijke manier uitgelegd waardoor iedereen hieraan mee kan doen.

    Wil jij deze training volgen? Meld je hieronder gratis aan!

    Gratis crypto training

    Volg de gratis training!

    Laat de huidige kansen op de cryptomarkt niet liggen! Meld je snel aan voor de gratis training zodat je vandaag nog geld kan gaan verdienen met crypto. Wacht niet tot het te laat is!

    Meld je aan

    Bovenstaande informatie is geen financieel advies. Voor meer informatie: lees de disclaimer.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.