EvoVerses AMA 24-06-2022

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Harmony bridge hack

Laten we maar met het slechte nieuws beginnen, dan hebben we dat vast gehad. Iedereen die iets te maken heeft met het Harmony netwerk heeft het vast al meegekregen. De Horizon bridge van Harmony is slachtoffer geworden van hackers en hierbij is voor ongeveer 100 miljoen dollar aan crypto gestolen. USDC op het Harmony netwerk is hierbij ook zijn peg verloren, wat wil zeggen dat de waarde van 1 USDC een stuk lager is dan 1 US dollar. Hierdoor leek het even dat alle andere coins een flinke pump kregen, maar dit was alleen een pump ten opzichte van de waarde met USDC, die dus flink in waarde is gezakt. Alle bridges vanaf Harmony zijn gepauzeerd of verwijdert, waardoor het niet meer mogelijk was om USDC te bridgen naar een andere chain. Inmiddels is dat weer mogelijk maar met een flink verlies, omdat de USDC van Harmony een stuk minder waard is.

Evoverses overstap van Harmony naar Avalanche

Het vertrouwen in Harmony is hiermee flink beschadigd. Dit is dan ook de reden dat er is besloten om over te gaan naar het Avalanche netwerk, in ieder geval voor nu. Het team heeft geprobeerd zoveel mogelijk van de treasury veilig te stellen, maar helaas is het niet helemaal gelukt. Ze hadden 241.000 dollar in USDC, die helaas al te veel ingestort was op het moment dat ze verplaatst konden worden uit de multisig wallets. Deze tokens zijn dus blijven staan in de hoop dat het de peg weer terug gaat krijgen in de toekomst. Gelukkig is er 105.000 dollar gered, wat genoeg is om de tijd tot de lancering van de game te overbruggen. Vanaf dat moment zal er geld binnenkomen vanuit de game.

Dit weekend zal het mogelijk worden om alle tokens over te zetten naar het Avalanche netwerk. Hierbij horen de EVO-tokens, maar ook de vEVO en cEVO tokens. Alle locked tokens die momenteel nog op het Harmony netwerk staan, zullen bij de overstap automatisch omgezet worden naar de nieuwe cEVO token. Elke token zal 1:1 omgezet worden van Harmony naar Avalanche, waarna de tokens op Harmony geburned worden. Op het moment dat dit mogelijk is, zal een guide uitgebracht worden waarin precies uitgelegd wordt hoe de migratie zal plaatsvinden. Maak je dus vooral geen zorgen als je op dit moment niet weet hoe je dat moet doen. Het zal allemaal duidelijk uitgelegd worden. De bridge zal dit weekend afgerond worden en na enkele tests zo snel mogelijk beschikbaar zijn.

Router Protocol

Na de overstap naar Avalanche al er een samenwerking opgezet worden met Router Protocol. Dit gaat ervoor zorgen dat gebruikers van verschillende blockchain allemaal met elkaar kunnen communiceren. Je kan dan bijvoorbeeld zelf gebruik maken van het Avalanche netwerk en handelen met iemand die het Polygon netwerk gebruikt. Op die manier kan iedereen zijn favoriete netwerk gebruiken, maar toch met de gehele community in contact komen.

Dit zal op een andere manier gaan dan je misschien gewend bent van andere projecten. Vaak is het zo dat elke blockchain ook een eigen map heeft die hieraan gekoppeld is. Bij Evoverses is er echter slechts één map die voor iedereen en voor elke blockchain hetzelfde is. Het is dus niet nodig om verschillende netwerken of tokens te gebruiken in een bepaald deel van de game.

Game updates

Het moment waar iedereen zolang om heeft gesmeekt is eindelijk daar. Vandaag (25 Juni 2022) kunnen we eindelijk de bank verlaten en het eerste gedeelde van de Evoverses wereld gaan ontdekken. De map die gelanceerd gaat worden is de thuisbasis, waar alle belangrijke functies in de game zich zullen bevinden. Op deze map zal de Gen0 mint plaatsvinden en zal de handel opgestart worden. Niet veel later zijn vanuit hier de PVP battles te starten, en in de toekomst de mappen van de story mode te bereiken. Je kan de nieuw map alvast bekijken, maar helaas wel zonder geluid.

Vanaf 2:07 is de nieuwe map te zien

De nieuwe map zal vol zitten met easter eggs en informatie over de geschiedenis van Evo’s. Het is dus zeker de moeite waard om op zoek te gaan naar de NPC’s om een praatje met ze te maken. Je gaat meer te weten komen waarom de storm zolang heeft aangehouden, waardoor we de bank niet konden verlaten. Vergeet hierbij ook zeker niet om onder elk bankje, achter elke struik en in elke vuilcontainer te kijken, misschien vind je daar wel iets wat je niet zou verwachten.

Release datum

Dit is allemaal leuk en aardig, maar iedereen zit natuurlijk met smart te wachten op de lancering van de game zelf. Tot nu toe heeft het team bewust ervoor gekozen om geen datum te geven voor de release, maar dat ik nu voorbij. De beta van de PVP-game zal starten op 15 Juli. Mochten er ingrijpends gebeuren dan kan dit verplaatst worden, maar 15 Juli is het doel. Voordat de game gespeeld kan worden moeten er natuurlijk wel Evo’s zijn. Ongeveer een week van tevoren zal de Gen0 Evo egg mint plaatsvinden. Een paar dagen later zullen de Evo’s onthuld worden en krijgen we allemaal te zien welke Evo’s we hebben gekregen. Het is mogelijk om de eggs of de Evo’s te verhandelen op de marktplaats.

Nou vraag je je misschien af waarom er nog geen prijs bekend is voor de Gen0 mint. Dit komt door de lastige omstandigheden op het moment. Zodra de overstap naar Avalanche afgerond is, zal dit onderwerp ter sprake komen binnen het team. Ze willen voorkomen dat er nu een prijs genoemd wordt, die later misschien weer aangepast moet worden door de omstandigheden van het moment.

Het breeden van nieuwe Evo’s zal niet direct mogelijk zijn. Het is belangrijk om zeker te weten dat alles werkt zoals het zou moeten werken, voordat breeding gelanceerd kan worden. Zodra de beta voorbij is en het eerste seizoen gaat starten zal het mogelijk worden om nieuwe Evo’s te breeden, de Gen1 Evo’s. Hopelijk gaat dit een flinke boost geven aan het project en gaat het een groot succes worden!

Team uitbreidingen

Naarmate het project verder groeit is het belangrijk om het team mee te laten groeien. Daarom zijn er afgelopen week drie nieuwe mensen toegevoegd aan het team. De eerste is Derg, een professional op het gebied van marketing. Zij gaat Evoverses zoveel mogelijk promoten op verschillende social mediakanalen. Door gebruik te maken van influencers, betaalde posts, promoties en samenwerkingen met andere projecten gaat ze het bereik van Evoverses vergroten. De community zal hier ook meer bij betrokken gaan worden. Mocht iemand een idee hebben om het bereik te vergroten dan kan dit altijd in de Discord van Evoverses, of in een DM aan Derg zelf gedeeld worden.

Daarnaast zijn er twee nieuwe moderators lid geworden van het team. Naast Micki ben ik ook zelf lid geworden van het team, genaamd Dayfighter. Wij zullen zoveel mogelijk mensen helpen en vragen beantwoorden in de Discord kanalen van Evoverses. Het doel is om de chat wat levendiger te maken, en daarbij iedereen te helpen die ergens vragen over heeft, te beginnen met de migratie naar Avalanche.

Samenwerkingen

Zoals bekend is heeft Evoverses een samenwerking met GameFi Crossing. Enkele wezens zijn uitgewisseld tussen de twee games, en dit gaat er misschien nog wel meer worden. Beide partijen hebben aangeven de samenwerking te willen doorzetten in de toekomst.

Misschien komen er in de toekomst ook bepaalde skins voor Evo’s die alleen via een bepaalde blockchain te verkrijgen zijn. Dit zullen dan alleen visuele veranderingen zijn. Evoverses moet namelijk voor iedereen op dezelfde manier te spelen zijn, zonder dat het iets uitmaakt welke blockchain gebruikt wordt.

Het wachten is bijna voorbij en gaat zeker beloond worden. Nog heel even en dan kunnen we de wereld van Evoverses gaan ontdekken. Weet jij al wie je eerste tegenstander gaat zijn voor een PVP battle?

Bovenstaande informatie is geen financieel advies. Voor meer informatie: lees de disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.