Evoverses AMA 22-07-2022

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Kleine vertraging voor PVP beta

Helaas heeft het EvoVerses team de beslissing moeten maken om de PVP beta een paar weken te verplaatsen. Enkele belangrijke onderdelen van de game werken nog niet optimaal. Sommige mensen zullen denken dat het niet zoveel uitmaakt omdat ‘maar’ een beta is, maar deze beta is anders dan gebruikelijk. Zodra de PVP beta gelanceerd wordt is het direct een volledig werkende game. De beta wordt voornamelijk gebruikt om data te verzamelen en visuele aanpassingen door te voeren waar dit nodig is. Natuurlijk worden eventuele fouten ook aangepakt als blijkt dat die aanwezig zijn.

Een belangrijke functie die toegevoegd gaat worden is het automatisch downloaden van updates. Zodra de game gestart wordt zal dit automatisch gebeuren. Dit voorkomt dat gebruikers constant zelf de updates moeten downloaden. Ook wordt er extra aandacht besteed aan het balanceren van de stats voor PVP battles. Er wordt gezocht naar een goede balans, waar niet één bepaalde Evo of aanval veel sterker is dan de rest.

Het uitstellen van de PVP beta zorgt er ook voor dat er tijd is om extra dingen toe te voegen. Op het moment dat er veel spelers online zijn zullen nieuwe servers automatisch opgestart worden. Dit zorgt ervoor dat de game altijd soepel blijft werken, ondanks het aantal gebruikers dat online is. Zodra het aantal gebruikers weer daalt zullen een aantal servers weer uitgeschakeld worden.

Dit zijn de belangrijkste punten die momenteel zorgen voor de vertraging van de PVP beta. Het gaat om slechts enkele weken om een game te leveren waar het team trots op kan zijn. In de toekomst zullen deadlines iets ruimer genomen worden om uitstel te voorkomen. Daarnaast is het team momenteel bezig met sollicitaties voor meerdere posities. Dit gaat ervoor zorgen dat het werk wat meer verdeeld kan worden en dus sneller klaar zal zijn.

Evopedia

De Evopedia zal een belangrijke toevoeging voor de Evoverses game worden. En nou denk je misschien: Waarom heet het niet Evodex, zoals de Pokédex van Pokémon? In de crypto wereld staat DEX namelijk heel ergens anders voor, namelijk Decentrale Exchange. Dit zou voor veel verwarring zorgen bij gebruikers. Ze zullen een handelsplatform verwachten, maar in plaats daarvan vinden ze enkel informatie over een blockchain game. Om die reden is gekozen om het Evopedia te noemen.

De Evopedia bevat alle informatie die je nodig hebt om de beste Evonatic van de wereld te worden. Informatie over de basis stats, natures, alle mogelijke aanvallen en het level up systeem zijn hier te vinden. Functies die nog niet direct beschikbaar zijn in de game zullen ook nog niet op de Evopedia te zien zijn. Denk hierbij aan het evolueren van je Evo’s of breeding om nieuwe Evo’s tot leven te brengen. Zodra deze functies beschikbaar zijn zal het ook toegevoegd worden aan de Evopedia.

Market updates

Als je de laatste dagen nog een bezoekje hebt gebracht aan de Evoverses Market, dan zijn enkele dingen je misschien wel opgevallen. Zo heeft Healer Hayler haar plekje ingenomen om Evo’s te herstellen. Voor een aantal Evo’s werkte de random stat generator niet optimaal. De stats van deze Evo’s konden slechts van 0-49 gaan, wat 0-50 had moeten zijn. Om dit te compenseren kan Healer Hayler alle Evo’s behandelen. Er is dan een 50% kans dat een stat +1 erbij krijgt. Met een beetje geluk kunnen jouw Evo’s dus een stukje sterker worden.

Daarnaast is het je misschien opgevallen dat de deuren achter Hatcher Harry nu opengaan. Helaas kunnen we de volgende ruimte nog niet betreden door de afzetten rondom de desk. Wat zou er achter deze deuren te vinden zijn? De marktplaats? Zou je hier Evo’s kunnen breeden? Wat verwacht jij hier te vinden?

Ondanks het uitstellen van de PVP beta wordt er hard gewerkt om de Evoverses marktplaats klaar te krijgen. Hier kunnen gebruikers hun Evo’s of Eggs verkopen, kopen of direct ruilen met een andere speler. Wil je een Evo ruilen met een vriend zonder ze toe te voegen aan de openbare marktplaats, dan is dat mogelijk. Later zal het hier ook mogelijk zijn om Evo’s te huren van andere spelers. Deze kunnen dan gebruikt worden om mee te vechten of breeden. Zo kun je toch gebruik maken van bepaalde Evo’s, zonder ze direct te hoeven kopen.

Breeding

Als je zelf een breeding paar hebt, of een Evo hebt gehuurd om een paar te vormen, kan je hiermee gaan breeden. Het ei dat hieruit komt laat zien wat het type van de Evo is. Je weet echter niet welke Evo erin zit, hoe sterk de Evo is of dat hij misschien een dubbel type zal hebben. Ook weet je niet of het een normale rarity of misschien een chroma of epic chroma zal zijn. De keuze ligt dus bij jou of je het ei wil verkopen, of de Evo wil zien die erin zit.

Hou je ervan om een gokje te wagen? Dan kan je ook een ei kopen op de marktplaats om te zien wat erin zal zitten. Je kan die kiezen welk type Evo je gaat krijgen, maar wederom weet je niet welke Evo het is, hoe sterk die zal zijn of dat hij misschien een dubbel type zal hebben. Hiermee kan je dus veel geluk hebben als je een erg zeldzame of sterke Evo weet te vinden.

Daarnaast wordt het mogelijk om de kans op een chroma of epic chroma te vergroten. Dit is te vergelijken met de Hatching assistent die ingehuurd kon worden voor de Gen0 eggs. Door het spelen van de story mode zul je bepaalde items kunnen verdienen. Deze items kunnen invloed hebben op het breeden. Meer informatie hierover zal later bekend worden gemaakt. Er zullen ook bepaalde kledingstukken en accessoires voor Evo’s te koop zijn. En ja, hier zal ook een bikini voor Carcoid tussen zitten.

Verschillende PVP-modes

Naast de story mode, PVP-mode en social mode zijn er ook binnen de PVP verschillende modes. De modes waar je uit kan kiezen zijn: normal, ranked, tournament en bot mode.

  • Normal mode kan door iedereen gebruikt worden om te oefenen tegen andere gebruikers. Dit zal gratis zijn, waardoor ook spelers die gebruik maken van de gratis test Evo’s de mode kunnen gebruiken. Deze test Evo’s zijn niet te verhandelen of mee te breeden en ze zullen maar een paar levels kunnen stijgen. In deze mode krijgen Evo’s een heel stuk minder XP en zijn ook geen andere beloningen te verdienen.
  • Ranked mode zijn de PVP battles tegen andere spelers waar het echt om draait. Met deze battles zijn ook beloningen te verdienen die beide spelers aan het begin moeten inleggen. Omdat hier EVO-tokens voor nodig zijn zul je dus geld moeten investeren om hier gebruik van te maken. Hoe hoger je rank wordt, hoe groter de inleg en dus ook de beloningen.
  • Tournament mode, zoals de naam al doet vermoeden is dit voor de toernooien. Sommige toernooien zullen enkel voor Guilds zijn, andere zullen op uitnodiging zijn. Hierbij zullen je Evo’s geen XP verdienen en is er geen inleg nodig voor elke battle. Hoe verder je in het toernooi komt, hoe beter de beloningen worden.
  • Bot mode kan gebruikt worden om je strategie te testen. Tijdens deze battles zal je tegenstander een bot zijn die door de Evoverses server wordt aangestuurd. Dit is een goede manier om je team op de proef te stellen, zonder direct tegen andere spelers te spelen.

De hoeveelheid EVO die nodig is om een Ranked battle te starten zal niet altijd hetzelfde zijn. Als je rank hoger wordt zal de inleg ook hoger worden. De inleg zal ook niet een vast aantal EVO-tokens zijn. Stel dat EVO stijgt naar 1 dollar en je 100 tokens nodig hebt om een battle te starten, dan wordt het wel erg duur. Het team zal dit continu in de gaten houden en aanpassen als dit nodig blijkt te zijn.

Weather & battlefields

Als je denkt dat enkel het type en de stats van je Evo invloed zullen hebben op een battle dan heb je het flink mis. Het weer en de omgeving zullen hier ook invloed op hebben. Stel dat je in een omgeving staat bij een rivier, terwijl het ook nog regent. Een water type Evo zal zich hier wel thuis voelen. Een vuur type Evo zal hier een stuk minder blij mee zijn. De weersomstandigheden en de omgeving hebben dus invloed op de prestaties van je Evo’s. Sommige Evo’s zullen het weer kunnen aanpassen om dit naar hun hand te zetten. Op die manier zal dus geen enkele battle hetzelfde zijn.

Net als in de echte wereld zijn er in de wereld van Evoverses ook verschillende jaargetijden. In de zomer met een lekker zonnetje zal een vuur type Evo zich meer thuis voelen. Zit je in een battle midden op de dag, of is het midden in de nacht en pikkedonker? Een dark type Evo zal zich in het donker waarschijnlijk beter thuis voelen.

Een grote Evo kan meer klappen opvangen dan een kleinere Evo. Daar tegenover staat dat een kleinere Evo misschien weer sterkere aanvallen heeft. Tijdens de story mode zullen items te verkrijgen zijn die hier invloed op kunnen hebben. Een kleine Evo kan ineens veel meer klappen opvangen dan je tegenstander zal verwachten, en de hele battle een andere wending geven. Omdat deze items van groot belang kunnen zijn, zullen ze erg moeilijk te verkrijgen zijn.

Er zijn dus een hoop verschillende factoren die invloed hebben op het verloop van een battle. Om echt de beste Evonatic van de wereld te worden, zal je gebruik moeten maken van al deze factoren. Meer informatie hierover zal ook te vinden zijn op de Evopedia.

Verkoop van team treasury tokens

Zoals sommige mensen is opgevallen is het team langzaam bezig met het verkopen van EVO-tokens die zijn verdiend tijdens de Gen0 mint. De hack van de Harmony bridge heeft ervoor gezorgd dat een groot deel van de treasury van het team bijna niks meer waard is. Om door te kunnen gaan met de ontwikkeling van het project zal er toch geld binnen moeten komen. Het team verkoopt kleine hoeveelheden tokens verspreid over langere periode. Dit doen ze om de invloed op de markt zo klein mogelijk te houden.

Het is een moeilijke keuze om te bepalen of ze hiermee door moeten gaan of niet. Zodra alle tokens verkocht zijn is dit het beste voor de markt en zullen er geen kleine dumps meer plaatsvinden. Aan de andere kant denk het team erover na om te stoppen met verkopen tot de marktplaats en PVP gelanceerd zijn. Op dat moment zal het minder invloed hebben op de prijs. Hierover wordt nog nagedacht om de best beslissing te maken voor de toekomst van het project.

De komende weken zullen erg druk worden in de wereld van Evoverses. De marktplaats, PVP beta, breeding, Evopedia en nog een aantal geheime updates zullen allemaal deze zomer gelanceerd worden. Waar kijk jij het meeste naar uit?

Bovenstaande informatie is geen financieel advies. Voor meer informatie: lees de disclaimer.

Één reactie op “Evoverses AMA 22-07-2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.