EvoVerses AMA 19-08-2022

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Het was deze keer geen erg lange AMA, en ook op Discord is het wat rustiger. Dat wil echter niet zeggen dat er niet gewerkt wordt. Op de achtergrond wordt er namelijk keihard gewerkt om de game te verbeteren en nieuwe functies toe te voegen.

Uitbreiden van het team

Nu een belangrijke animator weer terug is wordt er weer volop gewerkt aan het animeren van de Evo’s. Het is de bedoeling dat elke Evo en elke aanval in de volgende versie geanimeerd is. Er lopen gesprekken met verschillende animators die mogelijk het team kunnen versterken. Met een groter team kan er meer werk verzet worden en zal de game dus ook eerder klaar zijn voor de volgende beta fase. Er wordt niet alleen gezocht naar animators voor de Evo’s en de aanvallen, maar ook voor het karakters en animaties in de story mode.

Naast animators is het team ook op zoek naar een developer op het gebied van Unreal Engine, de game engine die wordt gebruik om de wereld van EvoVerses te bouwen. Voor deze positie zijn een aantal kandidaten, maar het moet nog blijken of ze goed genoeg zijn om aan de verwachtingen te voldoen. Het moet iemand zijn die net zo gedreven en gemotiveerd is als Cajun, maar dan op het gebied van Unreal Engine. Cajun heeft hier niet genoeg ervaring mee om ook die taak nog volledig op zich te nemen.

Werkzaamheden van de laatste weken

Momenteel ligt de focus op het oplossen van de verschillende bugs die gevonden zijn tijdens de eerste beta fase. Er zijn een aantal bugs die de game regelmatig laten crashen, of er zelfs voor zorgen dat de game helemaal niet te spelen is. Deze bugs zullen eerst verholpen moeten worden voordat een nieuwe versie beschikbaar komt.

Met de huidige versie moet de game volledig opnieuw gedownload worden om nieuwe updates door te voeren. Zodra de volgende versie beschikbaar is zal dit niet meer nodig zijn. Nadat deze versie gedownload is zullen toekomstige updates automatisch gedownload worden bij het opstarten van de game. In plaats van de hele game opnieuw te downloaden, zullen alleen de nieuwe updates gedownload worden. Hierbij kun je denken aan de ranked mode, toernooien, breeding of bug fixes. Dit zorgt ervoor dat de download een stuk sneller klaar zal zijn en minder data zal verbruiken.

Om dit mogelijk te maken wordt gebruik gemaakt van het Epic Games systeem. Dit biedt meerdere functionaliteiten om EvoVerses een betere game te maken. Eén van die functionaliteiten is het toevoegen van achievements, mijlpalen in het Nederlands. Je zou dus kleine beloningen kunnen verdienen door bepaalde mijlpalen te behalen. Dit zal gekoppeld worden aan de blockchain, waardoor het ook voor samenwerkingen met andere projecten gebruikt kan worden.

Naast het verbeteren van de game ervaring helpt Epic Games ook met het verbeteren van de veiligheid. De huidige versie heeft al een aantal anti-cheating systemen, maar door de samenwerking met Epic Games zal dit nog een stuk beter worden. Om gebruikers en hun geld te beschermen heeft de veiligheid een erg hoge prioriteit. Over de details kan niet veel gezegd worden om te voorkomen dat er misbruik van gemaakt wordt.

Verbeteringen aan de game

De eerste beta fase heeft laten zien dat een aantal dingen aangepast of toegevoegd moeten worden. Het wordt mogelijk om tijdens een battle te zien wie je tegenstander is. Ook worden er icoontjes toegevoegd aan je Evo’s op het moment dat de status hiervan veranderd. Je tegenstander kan bijvoorbeeld een aanval doen waardoor jouw Evo vergiftigd wordt, verlamd raakt of in slaap valt. Door deze icoontjes weet je precies wat er met je Evo aan de hand is en welk item je kan gebruiken om dit te verhelpen.

Ook worden een aantal aanpassingen gedaan aan de UI, de User Interface. Informatie over Evo’s of aanvallen was vooral via de mobiele versie niet goed te lezen. Dit zal aangepast worden zodat het op elk apparaat beter te lezen is.

New EvoVerses in-game inventory

Op dit moment verbruikt de game nog behoorlijk veel RAM-geheugen tijdens het spelen van de game. Dit zorgt ervoor dat laptops of desktops die iets ouder of van mindere kwaliteit zijn, moeite hebben om de game aan te kunnen. Om het voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken om de game te spelen wordt eraan gewerkt om dit te verminderen. Verschillende aanpassingen zijn al doorgevoerd, maar dit zal ook in te toekomst blijven gebeuren om een goede gebruikerservaring te behouden.

Zoals in het verleden wel vaker is gebleken kan het lastig zijn om een game of app uit te brengen voor Apple apparaten. Voordat dit mogelijk is moeten certificaten behaald worden en toestemming komen vanuit Apple. Hierdoor duurt het wat langer voordat EvoVerses voor de Mac of iPhone beschikbaar zal zijn.

In eerste instantie zal dit gedaan worden via TestFlight. Dit is een soort tweede App Store waar nieuwe projecten hun game of app kunnen testen bij een beperkte groep. Tijdens deze tests kunnen maximaal 10.000 mensen gebruik maken van de app. Als de tests goed verlopen en Apple alles heeft goedgekeurd zal het beschikbaar worden in de normale App Store.

Voor Android toestellen is het een stuk makkelijker en kan dit direct via de Google Play store doorgevoerd worden. Een exacte datum hiervoor is nog niet bekend.

EvoVerses spelen zonder Metamask

Het is al eerder bekend gemaakt, maar op dit moment wordt er gewerkt aan de mogelijkheid om de EvoVerses game te spelen zonder gebruik te maken van Metamask. Nieuwe gebruikers kunnen een account maken met enkel een e-mailadres en wachtwoord. Ze kunnen de game op precies dezelfde manier gebruiken als alle andere gebruikers.

Hiervoor wordt een speciaal systeem ontwikkeld dat te vergelijken is met het systeem voor multi-sig wallets. Dit is een contract op de blockchain dat pas in werking kan gaan zodra bijvoorbeeld 3 van de 4 of alle gebruikers toestemming geven om tokens te verplaatsen, net hoe het contract is opgebouwd. Door het account van de nieuwe gebruiker te koppelen aan zo’n contract kunnen ze de game gebruiken en toch zelf hun tokens in bezit houden. Het is dus niet zo dat EvoVerses deze tokens zelf vasthoudt voor de nieuwe gebruiker. Pas zodra de gebruiker én de servers van EvoVerses toestemming geven, kunnen tokens verplaatst worden.

Stel dat een nieuwe gebruiker de game erg leuk vindt en alles eruit wil halen wat erin zit, dan is het mogelijk om later alsnog een Metamask account aan het EvoVerses account te koppelen. Hierdoor kunnen ook de farming pools gebruikt worden, of kan de gebruiker nieuwe EVO-tokens kopen om in de game te besteden. Op die manier kunnen non-crypto gamers na een tijdje dus crypto gamers worden.

De laatste dignen waar op dit moment aan gewerkt wordt zijn de verhaallijn voor de story mode en het balanceren van Evo’s en aanvallen. Eden is druk bezig met het schrijven van de verschillende dialogen voor elk karakter. Als je een gamer bent die echt kan genieten van een goede verhaallijn, dan zit je bij EvoVerses helemaal goed. Door de beta is gebleken dat sommige Evo’s en aanvallen te sterk of juist te zwak zijn. Dit zal opnieuw gebalanceerd worden en ook in de toekomst in de gaten worden gehouden.

Hoe gaat het team ervoor zorgen dat gebruikers blijven spelen en dat nieuwe gebruikers worden aangetrokken?

Op dit moment is het nog niet mogelijk om tokens te verdienen met de battles. Het is belangrijk om eerst alle bugs eruit te halen voordat gebruikers echt geld gaan gebruiken. Zodra de ranked mode beschikbaar is kunnen gebruikers met elke battle tokens verdienen en in rank stijgen. Niet alleen door de battle maar ook bij het behalen van een hogere rank kan je tokens verdienen. Hoe hoger de rank die bereikt wordt, hoe beter de beloningen voor het behalen van die rank.

Is het 100% zeker dat EvoVerses beschikbaar komt in de Epic Games store?

Het is nooit 100% zeker totdat het daadwerkelijk zo is. Op dit moment wordt de benodigde informatie verzameld en gewerkt aan het behalen van de eisen die Epic Games heeft gesteld. Nadat Steam had aangekondigd geen crypto games te willen toevoegen, heeft Epic Games juist laten weten hier wel voor open te staan. De kans is dus erg groot dat ook EvoVerses beschikbaar zal worden via Epic Games, maar 100% zeker is het nog niet.

Hoe staat het ervoor met de Evopedia?

Het voltooien van de Evopedia komt steeds dichterbij, maar het team was niet helemaal tevreden over bepaalde dingen. Er zijn wat aanpassingen gedaan zodat het er beter uitziet en makkelijker te gebruiken is. Elke website bestaat uit een front end, hetgeen wat de gebruiker ziet, en een back end, de codering achter de website. De front end is voor ongeveer 90% klaar en de back end voor ongeveer 80%. Het einde begint dus in zicht te komen.

Wanneer wordt een Evo tier list verwacht?

De Evopedia zal verschillende infographics bevatten die meer duidelijkheid geven over de kwaliteit van de Evo’s. Er zal te zien zijn welk type sterk of juist zwak is tegen een bepaald type. Houd er wel rekening mee dat het niet zo zwart op wit is. Tijdens een battle zijn er verschillende factoren die invloed hebben op verloop van een battle, zoals het weer, de omgeving en of overdag of ’s nachts plaatsvindt.

Het zal nu even wachten zijn tot de nieuwe versie beschikbaar is waarin een groot deel van de bugs opgelost zal zijn. Hou de Discord server van EvoVerses in de gaten voor leuke battle evenementen die zullen plaatsvinden. Hopelijk tot snel in de wereld van EvoVerses!

Bovenstaande informatie is geen financieel advies. Voor meer informatie: lees de disclaimer.

Één reactie op “EvoVerses AMA 19-08-2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.