Wat betekent risk reward ratio?

De Risk Reward ratio, of RR-ratio, is een verhouding tussen de mogelijke winst en mogelijke verlies die je kan behalen bij het plaatsen van een trade. Het is zeer belangrijk om dit goed in de gaten te houden tijdens het traden. Met een goede RR kan je meer trades verliezen dan winnen, om uiteindelijk alsnog winst over te houden.

Stel dat je trade met 100 euro en je wil een RR hanteren van 1:3. Dan kan je ervoor kiezen om een SL (link kennisbank) te plaatsen op 90 euro en een TP op 130 euro. Zo zal je bij een mislukte trade 10 euro verlies hebben, maar heb je bij een succesvolle trade 30 euro winst. De verhouding is dus 10:30 dat gelijk staat aan 1:3.

Beeld je in dat je 10 precies dezelfde trades plaatst zoals boven beschreven. Je zou dan 7 van de trades kunnen verliezen, wat resulteert in 7 x 10 = 70 euro verlies. Met de overige 3 trades zul je 3 x 30 = 90 euro winst maken. Zo zie je maar dat je meer trades kan verliezen dan winnen, om toch met winst over te blijven. Als je maar gebruik maakt van een goede Risk Reward ratio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.