Wat zijn Support en Resistance levels?

Gebruik deze levels om jouw handel strategie te verbeteren

Support & Resistance

Support- en resistance-levels (ondersteunings- en weerstandsniveaus) zijn concepten uit de technische analyse die worden gebruikt in de handel met cryptocurrencies en andere financiële activa. Ze geven belangrijke prijspunten aan waar handelaren verwachten dat de prijs van een cryptocurrency kan veranderen of omkeren. Hier is wat elk van deze niveaus betekent:

  1. Support Level (Ondersteuningsniveau): Een support-level is een prijsniveau waarop handelaren verwachten dat er voldoende koopinteresse is om de prijs van een cryptocurrency te ondersteunen of te voorkomen dat deze verder daalt. Het wordt vaak gezien als een prijsniveau waarop handelaren bereid zijn te kopen, omdat ze geloven dat de prijs aantrekkelijk is. Als de prijs de support breekt en eronder daalt, kan dit duiden op verdere neerwaartse druk.
  2. Resistance Level (Weerstandsniveau): Een resistance-level is een prijsniveau waarop handelaren verwachten dat er voldoende verkoopinteresse is om de prijs van een cryptocurrency te weerstaan of te voorkomen dat deze verder stijgt. Het wordt vaak gezien als een prijsniveau waarop handelaren bereid zijn te verkopen, omdat ze geloven dat de prijs te hoog is. Als de prijs de resistance doorbreekt en erboven stijgt, kan dit duiden op verdere opwaartse druk.

Support- en resistance-levels worden vaak weergegeven op prijsgrafieken en zijn cruciaal voor technische analisten bij het nemen van handelsbeslissingen. Handelaren kunnen deze niveaus gebruiken om in- en uitstappunten te bepalen, stop-loss orders te plaatsen en hun risico te beheren. Als een cryptocurrency bijvoorbeeld een sterk support-level bereikt en niet daalt, kan dit een koopkans aangeven. Aan de andere kant kan het bereiken van een resistance-level en het niet verder stijgen een signaal zijn om te verkopen.

Het is belangrijk op te merken dat support- en resistance-levels geen exacte prijzen zijn, maar eerder zones waarin prijzen geneigd zijn te reageren. Deze niveaus kunnen veranderen in reactie op marktbewegingen, nieuwsgebeurtenissen en andere factoren. Het gebruik van support- en resistance-levels in combinatie met andere analysetools kan handelaren helpen betere beslissingen te nemen in de crypto-markten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.