Wat is The Sandbox? SAND kopen, koers en prijsverwachting

Gemiddelde leestijd: 21 minuten
The Sandbox logo

Waar we vroeger nog fysiek bij elkaar op bezoek gingen om elkaar te kunnen spreken, gebeurt dat tegenwoordig steeds vaker digitaal. We gebruiken bijvoorbeeld Skype om met collega’s te praten, kunnen videobellen met een familielid terwijl we op de wc zitten en spreken steeds vaker met vrienden af in een digitale wereld.

Vooral in de game wereld heeft dit concept zijn succes al bewezen. Kijk bijvoorbeeld naar games als World of Warcraft, The Sims of Minecraft. Deze games worden door miljoenen mensen over de hele wereld gespeeld en bieden daarbij de mogelijkheid om met vrienden of mensen uit andere culturen in contact te komen.

Echter zijn deze games ontwikkeld door een bepaald team, dus zal je het moeten doen met het idee dat dit team voor ogen heeft. Als een game als Minecraft toch niet helemaal biedt waar je naar opzoek bent, dan heb je eigenlijk gewoon pech.

Door gebruik te maken van blockchain technologie kan dit echter totaal anders worden. Dit biedt gamers de mogelijkheid om zelf invloed uit te oefenen op hoe een game eruit komt te zien. Een game die hier gebruik van maakt is The Sandbox. Deze game heeft in December 2021 een Alpha phase gehad en maakt zich nu klaar voor de release.

Inhoudsopgave

Wat is The Sandbox?

The Sandbox is een gedecentraliseerde blockchain game die gebruik maakt van NFT’s om de game vorm te geven. Elk item in de game is gemaakt als NFT en kan dus ook verhandeld worden. The Sandbox is gebouwd op de Ethereum blockchain, maar is hard bezig om over te stappen naar het netwerk van Polygon. De voornaamste reden hiervoor is de hoge transactiekosten die gepaard gaan met het Ethereum netwerk.

Deze game is het beste te vergelijken met Minecraft, wat veel mensen wel zullen kennen. Het doel van de game is om gebruikers een eigen virtuele wereld te laten bouwen, waarin ze samen met vrienden en mensen over de hele wereld in contact kunnen komen. Hoe de game eruit komt te zien is dus ook volledig afhankelijk van de gebruikers.

Je eigen land in The Sandbox

De basis van The Sandbox is een grote map, verdeeld in kleine stukjes land, die iedereen kan kopen. Zodra je een stuk land hebt weten te bemachtigen kan je dit, door gebruik te maken van de Game Builder, gaan inrichten zoals jij dat wil. De Game Builder bevat een groot aantal voorwerpen die je kan gebruiken om je land vorm te geven.

Zoals in bovenstaande video te zien is, heb je geen moeilijke technische kennis nodig om hiermee aan de slag te gaan. Door het simpele ontwerp van de Game Builder kan iedereen hiermee een eigen wereld creëren. In The Sandbox kan je alles maken wat je zelf wil, dus laat je fantasie de vrije loop.

Daarnaast is het mogelijk om een stuk land aan te bieden aan andere spelers. Zij kunnen dan bijvoorbeeld een plekje huren om een eigen NFT te tonen die ze te koop hebben staan. Met een directe link naar bijvoorbeeld OpenSea erbij wordt jouw stukje land een soort marktplaats.

Zelf NFT’s maken

Naast het indelen van je eigen stuk land kan je ook eigen NFT’s maken die ook echt te gebruiken zijn. Zo kan je bijvoorbeeld wapens of andere uitrusting voor je avatar maken en deze in-game gebruiken. Mocht je een item maken dat andere spelers ook interessant vinden, dan kan je deze aanbieden op de NFT-marktplaats van The Sandbox zelf.

Waar de Game Builder bedoeld is om je land naar eigen idee op te bouwen, kunnen NFT’s voor je avatar gemaakt worden met het programma VoxEdit. Je bepaalt zelf hoe een item eruit komt te zien en hoeveel van dezelfde NFT gemaakt worden.

Om deze items uiteindelijk aan te bieden op de marktplaats zul je eerst goedgekeurd moeten worden door het creators team van The Sandbox. Dit is nodig om te voorkomen dat de marktplaats overspoeld wordt met allerlei creaties die weinig toevoegen aan de game. Zo blijft de marktplaats overzichtelijk en zullen er alleen goedgekeurde items op staan.

Play-to-earn

Het play-to-earn concept komt in The Sandbox erg duidelijk naar voren. Je kan dus je eigen NFT’s maken en deze aanbieden op de marktplaats. Ook kan je een eigen stuk land kopen en deze inrichten naar eigen smaak, om het vervolgens te verhuren en daarmee inkomsten te verdienen.

Maar dit is niet alles, ook door het simpelweg spelen van de game is het mogelijk om inkomsten te krijgen. De eigenaar van een stuk land kan bijvoorbeeld een quest samenstellen in zijn stukje land. Door deze quest te voltooien kan je een bepaalde beloning krijgen, die ook door de eigenaar van het land bepaald zal worden.

Op deze manier zal de beleving van gamers totaal veranderen. In plaats van een hoop geld uit te geven in een game, kunnen ze tijdens het spelen ervan zelfs geld verdienen. Zodra de game industrie deze nieuwe manier van gamen gaat omarmen, kunnen games als The Sandbox uitgroeien tot een wereldwijd succes.

De geschiedenis van The Sandbox

Wie denkt dat deze game volledig nieuw is, zit er behoorlijk naast. The Sandbox is in 2011 begonnen als game voor IOS en Android telefoons. Het werd toen uitgebracht door Pixowl, wat een game studio is die zich bezighoudt met games voor mobiele telefoons.

In de vroege versie van The Sandbox was het al mogelijk om een eigen wereld te creëren en deze te delen met ander gebruikers. Het concept van de game is dus zeker niet vreemd voor de ontwikkelaars.

Deze versie van de game heeft inmiddels ruim 40 miljoen downloads bereikt. Toch een vrij mooi aantal als je het mij vraagt. Dit kan ook zeker helpen om de blockchain variant van de game een flinke boost te geven. Zodra gebruikers van de oude versie ook de nieuwe versie ontdekken, kan de game snel meer gebruikers en dus ook meer waarde krijgen.

De toekomst van The Sandbox

Je zou The Sandbox kunnen vergelijken met het immens populaire Minecraft. Dit spel kent meer dan 100 miljoen actieve gebruikers. Als een deel van deze gebruikers uiteindelijk de overstap gaat maken naar The Sandbox, kan dit ook weer een flinke boost geven. En de kans dat dit gaat gebeuren is zeker aanwezig.

Het verschil is echter dan Minecraft gemaakt wordt door een centraal team, dat bepaald hoe een game eruit komt te zien. Ja, je kan je eigen wereld bouwen in dit spel, maar wel binnen de mogelijkheden die de ontwikkelaars je bieden. Het is dus niet mogelijk om zelf voorwerpen te maken die je vervolgens kan gebruiken om je stuk land een eigen look te geven.

The Sandbox streeft ernaar om de game volledig decentraal te maken, door gebruik te maken van een Decentrale Autonome Organisatie, een DAO. Dit wil zeggen dat de game volledig zelfstandig kan draaien zonder dat er een team nodig is om de wereld samen te stellen.

Natuurlijk zal er wel altijd een team actief blijven om de technische kant van het spel soepel te laten werken. Echter zal het volledig van de gebruikers afhangen hoe de in-game wereld eruit komt te zien.

Alpha Pass

In December 2021 heeft The Sandbox de Alpha phase gehad. Tijdens deze periode was het mogelijk om een eerste kijkje in het spel te krijgen en de eerst gebieden te verkennen. Echter kon je maar een klein stukje van de volledige map gebruiken.

Om toegang te krijgen tot de volledige map had je een Alpha Pass nodig. Deze waren te koop via de OpenSea marktplaats, maar konden ook gewonnen worden via allerlei giveaways. Zo werden ze dagelijks weggegeven via twitter en werden er spelletjes gehouden in-game om ze te winnen.

Zodra je de gelukkige eigenaar was van een Alpha Pass had je de mogelijkheid om de volledige map te verkennen. Door bepaalde opdrachten te voltooien kon je avatar hogere levels bereiken. Zodra je level 5 bereikt had kreeg je aan het einde van de Alpha phase 1000 SAND tokens en 3 exclusieve NFT’s. Deze NFT’s waren alleen tijdens deze periode te verkrijgen en kunnen dus in te toekomst flink in waarde stijgen.

Na deze periode zal alle feedback geanalyseerd worden en zullen kleine foutjes die gevonden zijn eruit gehaald worden. Later zal de game voor iedereen volledig toegankelijk worden, maar wanneer dit exact gaat gebeuren is nog niet bekend.

Het team achter The Sandbox

Om een project echt tot een succes te brengen is het natuurlijk van belang om een sterk team te hebben, die weten wat ze doen. Het team van The Sandbox bestaat uit gepassioneerde mensen met veel ervaring, ieder op zijn eigen gebied.

Arthur Madrid, CEO

Onder andere oprichter van 1-Click Media, een Video On Demand-platform om peer-to-peer media te versturen met zeer hoge snelheid en lage kosten.

Daarnaast oprichter van Wixi.com, een netwerk voor social media-kanalen waar gebruikers met elkaar communiceren door het delen van allerlei mediabestanden.

Hij is bestuurslid geweest bij Animoca Brands, een ontwikkelaar en uitgever van games en andere apps voor smartphones en tablets.

Sinds de oprichting van Pixowl is hij al directeur van het bedrijf, heeft dus genoeg ervaring op het gebied van World Builder-games ontwikkelen.

In 2018 is Pixowl overgenomen door Animoca Brands en is hij directeur geworden van The Sandbox.

Sebastien Borget, COO

Projectleider bij 1-Click Media, Chief Operations Officer bij Wixi.com, medeoprichter van Pixowl en medeoprichter van The Sandbox. Veel ervaring samen met Arthur. Daarnaast president bij Blockchain Game Alliance, een organisatie die zich sinds 2019 inzet voor de acceptatie van blockchain-technologie in de gaming industrie. Dit doen ze door het bevorderen van het creëren van gemeenschappelijke normen, het faciliteren van netwerken en het delen van kennis. Ruim 90 bedrijven zijn lid van deze alliantie.

Marcelo Santurio, CFO

Projectleider bij Telecom Argentina, waar hij technologieën van France Telecom en Telecom Italia implementeerde in Telecom Argentina.

Associate Manager bij de Bank of Boston op gebieden als marketing, retail banking, corporate & investment banking en credits & operations.

Oprichter bij Segulink.com, het eerste Latijns-Amerikaanse bedrijf dat online betalingsoplossingen levert aan particulieren die online aankopen doen.

Regionaal Directeur bij Creata, waar hij leidinggeeft aan het team dat zorgt voor digital strategy, marketing en operations van grote bedrijven waaronder McDonald’s.

Regionaal Directeur bij The Stars Group, waar hij leidinggeeft aan de drie takken Poker, Sportsbook en Casino, met de focus op media, marktontwikkeling, groeimarketing en regelgeving. En nu dus Financieel Directeur bij The Sandbox, met dus genoeg ervaring op financieel vlak.

Lucas Shrewsbury, CTO

Programmeur geweest bij INTI, dat software ontwikkeld voor de Argentijnse douane. Hier heeft hij gebruik gemaakt van allerlei technologieën waaronder Java, Struts, C#, C++, SQLServer, XML en SQL.

Technisch leider bij de studio van Gameloft in Buenos Aires, waar hij leidinggaf aan een team van ruim 100 programmeurs. Hoofd technologie bij Pixowl, waar hij de volledige technologie afdeling onder zijn leiding had. Deze functie heeft hij doorgezet toen Pixowl werd overgenomen door Animoca Brands, waarna het The Sandbox ging heten.

Naast deze vier belangrijkste mensen, bestaat het team nog uit veel andere ervaren programmeurs en creatievelingen. Samen hebben zij de game gemaakt tot wat het vandaag de dag is, maar dit is zeker nog niet het einde.

Partners van The Sandbox

Zodra veel bekende namen zich aansluiten als partner bij een project, wil dit vaak zeggen dat ze er veel vertrouwen in hebben. Zo heeft ook The Sandbox de nodige bekende en grote namen aan zich weten te binden, waaronder:

 • SnoopDogg
 • The Walking Dead
 • Adidas
 • South China Morning Post
 • Avenged Sevenfold
 • Richie Hawtin
 • The Smurfs
 • Hell’s Kitchen
 • Roller Coaster Tycoon World
 • DJ Deathmouse
 • Atari
 • Care Bears

De token van The Sandbox: SAND

SAND Logo

Het utility token van The Sandbox is SAND. Dit token is onmisbaar voor de game en word voor verschillende doeleinden gebruikt.

Zo zullen stukken land en alle NFT’s binnen te game gekocht en verkocht kunnen worden doormiddel van het SAND. Daarnaast is het voor landeigenaren mogelijk om gebruikers een beloning te geven in de vorm van SAND-tokens.

SAND farming

Het SAND-token kan op twee manieren gebruikt worden voor farming. De eerste is in een farming pool met MATIC, dit is de token die gebruikt wordt op de Polygon blockchain. Deze farming pool heeft op het moment van schrijven een APR van maar liefst 56%!

Ten tweede is het mogelijk om SAND samen met Ethereum in een farming pool te plaatsen. Deze farming pool heeft op het moment van schrijven een APR van 31%, wat ook nog zeker een mooi percentage is.

Van alle inkomsten die hiermee worden behaald wordt 50% gebruikt om uit te keren aan de gebruikers die liquiditeit toevoegen aan de farming pool.

De andere 50% gaat naar de foundation van The Sandbox en zal gebruikt worden om het ecosysteem te ondersteunen. Deze foundation zal andere game projecten of artiesten de kans geven om hun eigen project aan te bieden binnen de game.

Kenmerken van SAND

TokenSAND
Token TypeERC-20
Maximaal aantal tokens3.000.000.000
Aantal tokens in omloop~ 920 miljoen

LAND governance token

Daarnaast maakt The Sandbox ook gebruik van LAND, dat niet echt een token is, maar gekoppeld is aan landeigenaren. Elke eigenaar van een stuk land kan meestemmen over de verdere ontwikkeling van de game. De LAND NFT is dus ook direct de governance token.

SAND koers en prijsverwachting

Op het moment van schrijven zit de koers van SAND ongeveer op 4,25 euro. Dit is een flink stuk lager dan de ATH van ongeveer 7,50 euro. Dit komt grotendeels doordat de bitcoin en daarmee de volledige cryptomarkt wat aan de lage kant staat.

Zodra de prijs van bitcoin weer gaat stijgen zullen hiermee ook de altcoins en dus ook SAND weer gaan stijgen. Ik zie de prijs van SAND zeker weer teruggaat naar de ATH en mogelijk zelfs naar de 10 euro voor het einde van deze bull market.

Na de volledige release van de game zal het SAND-token meer gebruikt worden in-game, waardoor ook de prijs verder zal stijgen. Waar de prijs uiteindelijk terecht zal komen is afhankelijk van het aantal gebruikers dat de game zal gaan spelen.

Waar kan je SAND kopen?

The Sandbox wordt steeds bekender en populairder, waardoor ook het aantal exchanges dat het SAND-token aanbiedt blijft groeien. SAND is onder andere te koop bij FTX, Bitvavo, Kraken en LiteBit.

Mocht je SAND willen kopen en vasthouden voor een langere periode dan raad ik Bitvavo aan. Dit is de grootste exchange van Nederland en biedt een zeer eenvoudig en makkelijk te gebruiken platform. Voor elke beginnende crypto investeerder is dit platform makkelijk te begrijpen en binnen enkele minuten heb je een account gemaakt.

Ben je echter van plan om SAND actief te gaan verhandelen dat raad ik de FTX-exchange aan. Deze exchange is in korte tijd erg populair geworden, omdat het een exchange is voor en gemaakt door handelaren.

Er zijn veel verschillende manieren van handelen, zodat elke handelaar zich thuis kan voelen. Bij het actief handelen wil je het liefst zo min mogelijk transactiekosten betalen. De FTX-exchange biedt zeer lage transactiekosten van maximaal 0,07%. Deze kosten kunnen verder dalen door FTT, de token van deze exchange, te kopen en vast te houden in je account.

Cryptomunten veilig opslaan

Nadat je SAND tokens, of andere tokens, hebt gekocht wil je natuurlijk niet dat deze worden gestolen door criminelen. Het is dan ook belangrijk om je cryptomunten op een veilige manier op te slaan. De grotere exchanges doen er genoeg aan om te zorgen dat je cryptomunten veilig zijn. En relatief kleine hoeveelheid cryptomunten kan je dan ook prima op de wallet van de exchange laten staan.

Ben je echter van plan om grote hoeveelheden cryptomunten aan te kopen dan kan het verstandig zijn om een hardware wallet aan te schaffen. Op die manier staan je cryptomunten niet meer in verbinding met internet en kunnen ze dus ook niet zomaar gestolen worden.

Conclusie

De game industrie zit nooit stil en is altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden. De blockchain technologie is ook continu in ontwikkeling en biedt steeds meer mogelijkheden om games en blockchain samen te brengen.

Zodra gamers deze nieuwe manier van gamen gaan omarmen, verwacht ik een mooie toekomst voor The Sandbox. Zij bieden gamers een volledig nieuwe ervaring door het play-to-earn concept dat ze gebruiken. Door gamers de mogelijkheid te bieden om geld te verdienen in plaats van uit te geven, kan het niet lang duren tot dit immens populair zal worden.

Door gebruik te maken van DAO is de toekomst van de game volledig afhankelijk van de gamers. Zij zullen bepalen hoe deze virtuele wereld eruit komt te zien. Door zelf NFT’s te maken kan je een eigen wereld creëren of er geld mee verdienen door deze aan te bieden op de marktplaats.

Zodra de volledige release van The Sandbox plaatsvindt verwacht ik ook dat het in populariteit zal stijgen. Dit zal er ook direct voor zorgen dat de waarde van het SAND-token mee zal stijgen. Ik verwacht dus dat The Sandbox het erg goed zal gaan doen in de toekomst.

Veel game plezier!

Bovenstaande informatie is geen financieel advies. Voor meer informatie: lees de disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten