Evoverses AMA 6-5-2022

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

De werkzaamheden van afgelopen week

Allereerst wil het team iedereen bedanken voor het geduld en vertrouwen dat de community heeft gehad tijdens de problemen met de farming contracten. Een probleem met de withdraw functie zorgde ervoor dat iedereen 25% transactiekosten moest betalen om zijn/haar tokens uit het contract te halen.

Om deze reden was het nodig om te migreren naar nieuwe contracten. Hiervoor is een nieuwe Solidity developer aangenomen, die direct goed werk heeft geleverd. Hij heeft de contracten zelfs beter gemaakt dan in eerste instantie de bedoeling was.

De epochs zijn nu niet meer berekend aan de hand van Harmony blocks, maar duren nu precies één week per epoch. Zo is het voor gebruikers makkelijker te plannen wanneer ze hun tokens willen claimen of. De migratie is nu volledig afgerond en met een paar kleine hobbels is het verder goed verlopen.

Daarnaast is het team druk bezig met een nieuwe trailer, die veel meer zal laten zien dan de oude trailer. Zo zullen er nieuwe Evo’s en animaties te zien zijn, maar ook worden enkele wezens getoond van de samenwerking met GameFi Crossing. Een aantal Evo’s zullen gebruikt worden in de game van GameFi Crossing en vise versa.

In de loop van komende week zal de nieuwe UI gelanceerd worden, waarbij verschillende kleine problemen opgelost zullen zijn. Ook wordt het voor gebruikers veel makkelijker en overzichtelijker om te gebruiken. Dit weekend zullen de laatste tests uitgevoerd worden om er 100% zeker van te zijn dat alles goed werkt.

Het team is druk bezig met het aannemen van nieuwe teamleden. Voor de lancering van de PVP game, die gepland staat voor Juni, is veel tijd nodig en daarvoor zijn ze opzoek naar extra 2D en 3D designers. Dit zullen voornamelijk freelancers zijn om het team tijdelijk te versterken.

Als tipje van de sluier liet Alevo nog weten dat ze bezig zijn met blockchain technologie die nog niet eerder gebruikt is door een project op het Harmony netwerk. Helaas kan hij hier verder nog niks over zeggen.

Vragen?

Hoe zal het minten van Evo’s verlopen?

Het is nog niet 100% zeker hoe dit zal gaan lopen, maar op dit moment hebben ze het volgende plan. Tijdens de mint kan je een ei kopen op de marktplaats, zonder te weten wat hierin zit. Het is dan aan jou de keuze om te bepalen of je het ei verkoopt zonder te weten wat erin zit, of te openen en dan misschien teleurgesteld wordt. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je een zeldzame of zelfs een shiny Evo in je ei hebt zitten.

Hoe duur de mint gaat zijn is momenteel nog niet bekend. Ze willen het niet te duur maken zodat verschillende mensen de mogelijkheid hebben om ze te kopen, maar ook zeker niet te goedkoop omdat dit de enige Evo’s zijn die ooit gemint zullen worden. Volgende generaties kunnen alleen ontstaan door met Evo’s van eerdere generaties te breeden.

En hoe gaat het breeden dan?

Elke gebruiker van het spel zal uit een aantal gratis Evo’s kunnen kiezen om het spel te verkennen zonder geld te hoeven investeren. Om geld te kunnen verdienen is het wel nodig om Evo’s te breeden of te kopen op de marktplaats, en dus zal je hier geld in moeten investeren. Breeding wordt dus een erg belangrijk onderdeel van Evoverses. Elke Evo die ooit zal bestaan is voortgekomen uit de Gen0 Evo’s.

Om te kunnen breeden heb je twee Evo’s nodig van hetzelfde type en het moeten een vrouwtje en een mannetje zijn. Stel dat je een Evo met Fire/Water type laat breeden met een Water type Evo, dan is de kans om hieruit een Fire type te krijgen 33% en een Water type 66%. Een Evo met veel verschillend types zal dus meer waard zijn, omdat die met veel verschillende Evo’s zal kunnen breeden.

Wanneer kunnen we de bank verlaten en de wereld van Evoverses gaan ontdekken?

In eerste instantie was het de bedoeling om een week na het lanceren van de farming pools de bank te openen om op ontdekking de gaan in de wereld van Evoverses. Helaas heeft dit door de problemen met de farming contracten vertraging opgelopen. Gebruikers staan te popelen om opzoek te gaan naar nieuwe NPC’s en hun avatar boxes en andere airdrops te claimen.

Het nieuwe plan is om de extra map in de loop van komende week te lanceren. Door de vertraging zijn er extra features toegevoegd aan deze map, waardoor er direct meer is om te gaan ontdekken. In deze nieuwe map is het voor het eerst mogelijk om andere spelers rond te zien lopen. Het spelen van minigames met andere spelers, met of zonder inleg van EVO-tokens, zorgt ervoor dat het echt een spel begint te worden.

Welke manieren van gameplay worden er mogelijk?

In het begin is Evoverses voornamelijk nog een gamified DeFi-protocol, wat later zal uitgroeien tot een volwaardige game. Op zeer korte termijn wordt het mogelijk om EVO-tokens te staken in een single staking pool, waarmee de governance token xEVO te verdienen is. De compensaties die aangeboden worden vanwege de problemen met de farming contract zullen te claimen zijn. En daarnaast zijn er verschillende easter eggs en verrassingen verstopt in de nieuwe mappen.

Zodra de PVP-game gelanceerd wordt gaan ze ervoor zorgen dat de game en de website samen komen. Alle functies worden zowel in de game in 3D als op de website in 2D te gebruiken. Beide zullen dezelfde smart contracts gebruiken, waardoor het als 3D gamer mogelijk wordt om een battle te starten tegen iemand die op de 2D website speelt.

De 3D versie van de game wordt een downloadbare app voor desktop en mobiel. Het is niet mogelijk om de game in de browser te gebruiken omdat dit voor een erg lange laadtijd zal zorgen.

Op welke manieren kunnen de Evo’s gebruikt worden?

Een blockchain game als Evoverses heeft drie verschillende soorten gebruikers. De eerste is alleen geïnteresseerd in het investeren in de game, in de hoop dat het succesvol wordt. De tweede wil echt fanatiek de game gaan spelen om zo te proberen de allerbeste te worden. De derde groep wil voornamelijk lekker rustig het spel ervaren en de verschillende gebieden verkennen. Ze hebben dan ook moeten kijken naar een manier om alle drie de groepen te bieden waar ze naar opzoek zijn.

Voor de investeerders is die niet zo moeilijk, geef ze een project dat groeit en zij kunnen hun geld verdienen. Ook voor de fanatieke gamers is dit niet zo moeilijk, door de verschillende battles en toernooien kunnen ze op die manier hun geld verdienen.

Voor de laatste groep is wat extra’s nodig naast de mogelijkheid om te battlen. Hiervoor zijn verschillende maps gemaakt waar deze spelers op ontdekkingstocht kunnen gaan, opzoek naar wilde Evo’s om te vangen. De gevangen Evo’s zullen niet van de speler zelf worden, maar zal naar het Evocentre gestuurd worden. Als beloning krijgt deze speler genetic material, dat gebruikt kan worden om een Evo van hetzelfde type sterker te maken.

Naast het vangen van de wilde Evo’s kunnen deze spelers ook opzoek gaan naar allerlei materialen en items. Deze kunnen ze weer verkopen aan de fanatieke gamers die dit nodig hebben om hun Evo’s sterker te maken, of te helpen tijdens een battle.

Wat is er mogelijk in de beta van de PVP?

Het team voert allerlei testen uit op verschillende apparaten om te zorgen dat het voor iedereen goed en soepel werkt. Ze kunnen echt nooit alle verschillende apparaten testen, daarom hebben ze feedback nodig van gebruikers die de beta versie zullen testen.

Tijdens deze beta is het mogelijk om evo’s en items te kopen op de marktplaats, en hier ook echt mee te vechten. Er zal een toernooi georganiseerd worden, zodat alle gebruikers kunnen ervaren hoe dit werkt en of ze tevreden zijn met de beloningen. De beloningen die hiermee verdient kunnen worden zijn ook echt van de gebruikers, dus dit wil je zeker niet missen.

Krijgt Evoverses een eigen theme song?

Om een game succesvol te maken is het belangrijk om pakkende muziek te hebben die direct herkend wordt. Denk bijvoorbeeld aan de Pokémon theme song, die kunnen de meeste mensen wel dromen denk ik. Alevo vindt het ook erg belangrijk om te zorgen dat Evoverses goede muziek krijgt voor zowel de theme song als de verschillende gebieden in de game. Ze zijn in onderhandeling met een groep muzikanten om dit te gaan maken voor zowel de PVP game als de story mode die later in het jaar zal komen.

Worden de battles moeilijker dan in de bekende Pokémon games?

Veel mensen vinden de battles van de bekende Pokémon games eigenlijk te makkelijk. Dit is natuurlijk niet zo raar als je bedenkt dat die game ook voor jonge kinderen te spelen moet zijn. Een groot deel van de Evoverses community heeft al ervaring met de Pokémon games en is dus wel opzoek naar iets meer uitdaging.

Het team is op zoek naar een manier om de input van een speler belangrijker te maken, zonder dat het al te ingewikkeld wordt om een battle te winnen. Door een aantal nieuwe stats toe te voegen en spelers te ranken met anderen van ongeveer hetzelfde niveau, word de input van de speler een stuk belangrijker. Wanneer kies je voor een aanvallen of verdedigende tactiek en op welk moment gebruikt je een bepaalde potion? Dit zal een stuk belangrijker worden dan in de Pokémon games.

Hoe wordt de token input voor een battle geregeld?

Aan het begin van elke battle zullen beide spelers een bepaalde hoeveelheid EVO-tokens in moeten leggen. Een deel hiervan zal geburned worden en de rest gaat naar de winnaar van de battle. Naast dat beide spelers alle informatie van de battle hebben, zal deze ook op de servers van Evoverses runnen. Zo is het mogelijk om de tokens op te slaan op deze servers, waardoor de spelers niet voor elke aanval transactiekosten hoeven te betalen. Aan het einde van de battle zorgt de server ervoor dat de tokens bij de juiste speler terecht komen. De verliezer heeft helaas geen Evo tokens gewonnen, maar heeft wel XP verdient voor zijn/haar Evo’s

Door gebruik te maken van deze technologie is het erg makkelijk om de game te integreren op verschillende blockchain netwerken. De ene speler kan dan spelen via de Harmony blockchain, terwijl zijn tegenstander gebruik maakt van de Polygon blockchain. Het is ook mogelijk om vriendschappelijke battles te houden, waarbij alleen de transactiekosten betaald hoeft te worden.

Naast dat twee spelers met elkaar kunnen vechten, wordt het ook mogelijk om een Guild op te richten en daarmee tegen een andere Guild te vechten. Dit maakt het makkelijk om binnen je eigen Guild te oefenen met andere spelers, om je tactieken later te gebruiken tegen de tegenstanders van een andere Guild. Heb jij je vrienden al verzameld?

Wordt het mogelijk om Evo’s te verhuren?

Ja. Om investeerders de mogelijkheid te geven om geld te verdienen zonder de game echt te hoeven spelen is het mogelijk om Evo’s te verhuren. De Evo’s kunnen dan gebruikt worden om te breeden of voor langere tijd gehuurd worden om te battlen met verschillende spelers. De verhuurder krijgt dan een percentage van de winsten die gemaakt worden met deze Evo’s. Alle informatie hierover wordt opgeslagen in de smart contracts, waardoor de vergoeding en de Evo’s automatisch teruggestuurd worden naar de verhuurder.

Hoe kan ik staken in de farming pools?

Nu de nieuwe contracten volledig werkzaam zijn zullen er misschien nog mensen zijn die gebruik willen maken van de farming pools en dit tot nu toe nog niet doen. Voor deze mensen nog een kleine staking guide:

  1. Koop ONE-tokens op bijvoorbeeld Kucoin of Binance
  2. Stuur de ONE-tokens naar je Metamask op het Harmony netwerk. De gegevens hiervan kun je hier vinden
  3. Ga naar www.foxswap.one/#/swap en swap een deel van de ONE-tokens om naar EVO-tokens. Zorg ervoor dat je altijd een beetje ONE over houdt om de transactiekosten te kunnen betalen.
  4. Ga naar www.foxswap.one/#/pool en voeg liquiditeit toe aan de ONE-EVO pool
  5. Ga naar beta.evoverses.com en klik op de eerste NPC rechts van je zodra het opgestart is
  6. Voeg je LP-tokens toe in de ONE-EVO pool en laat de beloningen maar binnenstromen

Het kan zijn dat je een erg hoge gas fee te zien krijgt bij het toevoegen van je LP-tokens in de pool. Haal in dit geval alle decimalen achter de komma weg en dan zou het moeten lukken.


Er is weer een hoop nieuwe informatie naar buiten gekomen tijdens deze AMA. Of de volgende AMA op hetzelfde tijdstip gehouden gaat worden is nog niet duidelijk. Er komt komende week een poll om te bepalen wat de community het beste moment vindt om een AMA te houden.

Bovenstaande informatie is geen financieel advies. Voor meer informatie: lees de disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten