EvoVerses AMA 20-05-2022

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Update van deze week

Om deze week af te trappen wil ik als eerste het EvoVerses team feliciteren met de goedkeuring voor de Harmony Grant van 50.000 dollar. Dit is een grote stap voor nieuwe projecten om aan potentiële investeerders te laten zien dat ze goed op weg zijn om van dit project een succes te maken. De steun van de Harmony community opent verschillende deuren om het project te laten groeien. Vanaf nu zullen er ook vaker updates over de voortgang van het project gepost worden in de Harmony Grant post die hier te vinden is.

De Evoverses game gaat gebruik maken van in-game wallets die niet direct in verbinding staan met de blockchain, maar pas geüpdatet worden zodra een spelers inlogt op de website. Het is erg belangrijk dat deze wallets veilig zijn en om die reden is er een samenwerking gesloten met een groot blockchain beveiligingsbedrijf. Dit heeft waarschijnlijk voor de goedkeuring van de Harmony Grant gezorgd. Meer informatie hierover zal op een later tijdstip bekend gemaakt worden.

Het belangrijkste onderwerp van deze week is zonder twijfel de nieuwe UI en landingspagina die gelanceerd worden. Hierdoor krijgt EvoVerses een professionelere uitstraling, wat twijfelende investeerders over de streep kan trekken. De nieuwe UI biedt een hoop nieuwe functies om de gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast kunnen we eindelijk de bank verlaten en de buitenwereld te gaan ontdekken. De UI is zo goed als klaar en zal binnenkort gelanceerd worden op de beta website van EvoVerses. Zodra dit gelanceerd is begint het ook steeds meer op een echte game te lijken. Het wordt dan mogelijk om interactie te hebben met andere spelers en verschillende minigames te spelen.

De whitepaper krijgt een volledige opfris beurt. Alle informatie is opnieuw nagelopen en aangepast waar dit nodig was. Daarnaast wordt de roadmap up-to-date gebracht en in de toekomst ook beter bijgehouden worden.

De nieuwe UI avatar overview

Heeft elke battle een vaste inleg aan EVO-tokens, of is het aan de spelers zelf om dit te bepalen?

Zodra twee spelers een ranked battle starten zullen ze een vaste hoeveelheid tokens moeten inleggen. Voordat de battle start krijgen beide spelers een melding of ze deze inleg willen verhogen. Stel dat beide spelers ervoor kiezen om te verhogen, dan wordt het laagste bedrag gekozen waarna de battle zal starten. Een deel van de totale inleg zal geburned worden, de rest gaat naar de winnaar van de battle.

Zoals de naam al doet vermoeden worden bij ranked battles spelers gekoppeld aan een tegenstander die ongeveer net zo goed is. Hierbij wordt gekeken naar het level en de rank van de speler en de totale power van de Evo’s in het team. Bij deze battles is het dus niet mogelijk om zelf te kiezen wie je tegenstander wordt, en dit krijg je ook niet te zien voordat de battle start.

Er zal ook een optie komen om te battlen tegen spelers die je zelf kan kiezen. De uitslag van deze battles zal echter niet meetellen voor de ranglijst, om manipulatie ervan te voorkomen.

Is er meer informatie bekend over een eventuele private beta voor de PVP game?

Een beperkt aantal spelers zal de mogelijkheid krijgen om mee te doen aan een private beta, voordat de PVP-game voor iedereen beschikbaar komt. Op die manier kunnen ze het spel testen en eventuele bugs of andere fouten doorgeven aan het team. Deze problemen kunnen dan opgelost worden voordat de game vrijgegeven wordt voor alle gebruikers. Het is nog niet bekend hoe de private beta er precies uit gaat zien, of wanneer die zal starten.

Gaat er een nieuwe roadmap uitgebracht worden?

Momenteel wordt de volledige whitepaper onder handen genomen, en dus ook de roadmap. Er zullen een aantal dingen aan toegevoegd worden en deze zal up-to-date gebracht worden. In het vervolg gaat de roadmap beter bijgehouden worden zodat deze in de toekomst beter up-to-date zal blijven.

Is het mogelijk om een shiny Evo te krijgen door te breeden, of alleen van de Gen0 eggs?

Het is mogelijk om een shiny Evo te krijgen van zowel de Gen0 eggs als de eggs die je zal krijgen door te breeden. De Gen0 eggs kunnen elke bestaande Evo bevatten, maar de breeding eggs kunnen alleen een Evo bevatten met hetzelfde type als beide ouders bezitten.

Wanneer worden nieuwe staking pools toegevoegd, en is er al bekende welke pools dit zullen zijn?

Er zullen binnenkort nieuwe staking pools toegevoegd worden, maar hier is nog geen specifieke datum voor. Zodra de nieuwe UI gelanceerd is en goed werkt zal hiernaar gekeken worden.

Het team wil echter niet te veel verschillende pools hebben om de beloningen per pool wel de moeite waard te laten zijn. Hoe meer pools er zijn, hoe meer de beloningen ook verspreid zullen worden. Er zullen een aantal standaard pools toegevoegd worden die bijna elke DEX heeft, met daarnaast een aantal pools voor projecten waar ze mee gaan samenwerken.

Is er al bekend hoe de verkoop van Gen0 Evo’s zal verlopen?

Als voorbeeld wordt de Gen0 mint van Defire erbij gehaald. Hierbij kregen investeerders met een grote hoeveelheid locked tokens voorrang om als eerste te minten, tegen een lagere prijs. Het is nog niet helemaal zeker, maar als we Alevo moeten geloven komt er wel een voordeel voor mensen die veel locked tokens hebben.

Op welke platforms (Windows, Mac, Linux) zal de eerste versie van de PVP game beschikbaar zijn? En is er iets bekend over minimale systeemeisen?

In eerste instantie zal de game in ieder geval te spelen zijn op Windows, Android en IOS. Het zal ook beschikbaar zijn voor Mac en Linux, maar die hebben vaak met andere games ook allerlei problemen. Het team kan dus niet garanderen dan op deze twee platformen alles goed zal werken.

Momenteel ligt de focus volledig op de 3D wereld. Er zijn echter plannen om alles wat in de 3D wereld mogelijk is ook beschikbaar de maken in de 2D browser versie en de mobiele versie van de game. Hierbij kunnen spelers interactie met elkaar hebben ongeacht welke versie ze gebruiken.

Wordt het mogelijk om je avatar aan te passen?

Het aanpassen van je avatar is een belangrijk detail van de game. Zodra de nieuwe UI er is kunnen we ook andere spelers rond zien lopen, en dan ziet het er ook niet aantrekkelijk uit als iedereen precies hetzelfde uiterlijk heeft. Het wordt dus mogelijk om je avatar volledig aan te passen van kapsel tot kleding en misschien zelfs een leuke hoed. De nieuwe whitepaper zal hier meer informatie over geven.

Nieuwe UI in de bank

Wanneer krijgen we de eerste Evo evoluties te zien?

Enkele evoluties zijn al volledig klaar en kunnen in principe getoond worden aan het publiek. Waarschijnlijk gaat dit voor het eerst gebeuren zodra de EvoPedia gelanceerd wordt. Het evolueren van de Evo’s in-game wordt echter pas mogelijk zodra de story mode beschikbaar is, omdat er bepaalde items nodig zijn die alleen in de story mode te verkrijgen zijn. De storm die gaande is en het evolueren van de Evo’s spelen namelijk een erg belangrijke rol in het verhaal van EvoVerses.

Waar ligt na de nieuwe UI de focus voor het team?

Nadat de nieuwe UI gelanceerd is ligt de focus als eerste op de marktplaats en de Gen0’s. Zodra deze gemint kunnen worden moet ook de marktplaats klaar zijn voor gebruik, om de Gen0 eggs of Evo’s te kunnen verhandelen. De volgende belangrijke stap hierna is de PVP game en de connectie tussen de game en de blockchain. Waarschijnlijk kan er tijdens de volgende AMA meer bekend gemaakt worden over een tijdsframe waar we aan kunnen denken.

Gaat het ranked matching systeem niet zorgen voor te lange laadtijden voor battles?

In het begin van de game zullen er nog weinig spelers actief zijn. Om in dit stadium lange laadtijden te voorkomen zullen sterke spelers nog gelinkt kunnen worden aan minder sterke spelers. Zodra de game groeit en er meer spelers actief zijn zal deze range steeds kleiner gemaakt worden. Dit gaat ervoor zorgen dat spelers echt gelinkt gaan worden aan een tegenstander die bijna net zo goed is als zij zelf, zonder lange laadtijden te hoeven verwachten.

Wat gebeurt er met Evo’s die doodgaan tijdens battles?

Zodra een Evo doodgaat tijdens één van de battles heeft een speler twee opties. De eerste optie is het bezoeken van het Evocentre om de Evo weer tot leven te wekken. De tweede optie is om een health potion te gebruiken, die gekocht kan worden op de marktplaats, of gevonden kan worden in de open wereld.

Is het mogelijk om de gratis Evo’s te gebruiken voor PVP battles?

Het wordt voor niet-investeerders mogelijk om hun gratis Evo’s te gebruiken tijdens PVP battles. Zij moeten dan wel extra hoge kosten betalen waardoor ze dus weinig beloningen overhouden van een battle. Ook zullen ze slecht een klein aantal battles kunnen doen. Zo kunnen ze toch ervaren hoe de game werkt zonder geld te hoeven investeren, maar worden ze toch gepusht om Evo’s te kopen of te huren.

Evo’s van andere spelers kunnen op twee manieren gebruikt gaan worden. Ten eerste kan iemand een Evo van een andere speler huren om hiermee te breeden. Dit zal een stuk goedkoper zijn dan het direct kopen van de Evo’s. Daarnaast kan iemand ervoor kiezen om gebruik te maken van een sponsorship. Hierbij worden Evo’s aangeboden om te gebruiken tijdens verschillende battles. Alle beloningen die hiermee verdiend worden gaan voor een deel naar de speler die de Evo heeft aangeboden.

Het was weer een interessante week waarin ik zelf de hoop had de nieuwe UI te kunnen gebruiken. Helaas moeten we hier nog even op wachten, maar gelukkig hebben wel wat voorproefjes kunnen zien. Laat vooral weten wat jij verwacht van de nieuwe UI, en hopelijk weer tot volgende week!

Bovenstaande informatie is geen financieel advies. Voor meer informatie: lees de disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten