Evoverses AMA 13-05-2022

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

De werkzaamheden van afgelopen week

Het is voor veel mensen in crypto een erg bewogen en zware week geweest. De markt kleurt volledig rood, dus ook het EVO-token, en door de ramp met Terra LUNA en UST zijn veel mensen een hoop geld kwijtgeraakt. Tijdens deze periode is het team van EvoVerses hard door blijven werken. Ze willen duidelijk maken dat dit project er is om te blijven voor de lange termijn en het niet zomaar opgeeft door enkele tegenslagen. Ook de problemen met de farming contracten heeft niet voor veel vertraging gezorgd, omdat de rest van het team gewoon door is blijven werken. “EvoVerses is here to stay” en het is een grote droom van het team om dit voor en met de community waar te gaan maken.

Gelukkig is er in deze moeilijke tijden ook nog positief nieuws te melden. EvoVerses heeft een nieuwe trailer uitgebracht, en als je het mij vraagt ziet die er erg veelbelovend uit. In deze trailer zijn verschillende nieuwe Evo’s, mappen en game mechanics te zien. Het is goed om te zien dat ze ook echt op de details hebben gelet. Zo zijn de summoning portals aangepast aan het formaat van de Evo’s. Dit soort details onderscheidt een game van de meeste anderen.

Aan het begin van de trailer zijn Evo’s te zien die aan het werk zijn, maar tegelijkertijd is dit ook de open wereld die te ontdekken is in de story mode. Je kan dus rondlopen in deze maps en jouw eigen Evo’s aan het werk zien, terwijl je een stukje verderop wilde Evo’s aan het vangen bent. De trailer laat nog veel meer zien, maar dat laat ik mooi aan jou over om te bekijken. Wat vind jij van de nieuwe trailer?

Wanneer wordt de Evopedia gelanceerd?

In eerste instantie was het de bedoeling om de Evopedia te lanceren zodra alle Evo’s bekend zijn gemaakt. Dat gaat nog wel een tijdje duren, dus deze planning is wat aangepast. Het staat nu gepland om voor het einde van deze maand gelanceerd te worden, tegelijkertijd met de nieuwe homepagina voor de website.

Om te voorkomen dat meteen alle informatie bekend is zal de website bij de lancering alleen nog de informatie bevatten die al bekend is gemaakt. Nieuwe Evo’s en belangrijke informatie wordt nog even achter de hand gehouden om te gebruiken voor marketing doeleinden. Als alle informatie al beschikbaar zou zijn dan heeft het geen zin om nog een ‘nieuwe’ Evo bekend te maken via de social mediakanalen.

Wanneer komt de nieuwe User Interface (UI)?

Het team heeft verschillende tests uitgevoerd met de nieuwe UI. Komende week zullen de laatste tests uitgevoerd worden voordat de UI in de loop van de week gelanceerd wordt. In deze update zijn alle problemen die bekend zijn met de oude UI opgelost, met nog wat extra toevoegingen om het er professioneler uit te laten zien. Momenteel maken we nog gebruik van de beta website. De UI die hier nu te vinden is zal dan naar de normale website verplaatsen, de nieuwe UI zal dan in eerste instantie te gebruiken zijn op de beta website. Op die manier kunnen gebruikers hun feedback geven over de nieuwe updates voordat het echt gelanceerd gaat worden op de normale website.

In de toekomst zullen alle updates eerst op de beta website te vinden zijn zodat gebruikers de tijd hebben om hun feedback te geven. Tijdens het gebruik van de beta website hebben alle handelingen wel invloed op je progressie in de normale website. Dus win je een gevecht van iemand en krijg je hier tokens voor als beloning, dan zul je die ook daadwerkelijk in de normale website krijgen. Alle nieuwe updates zijn van tevoren al door het team zelf getest, dus alles is veilig te gebruiken en niemand hoeft bang te zijn om tokens kwijt te raken.

Zijn de Evo’s aan het begin van de nieuwe trailer aan het werk?

De Evo’s die je in de nieuwe trailer kunt zien zijn inderdaad aan het werk. Tegelijkertijd lopen hier ook wilde Evo’s rond die je kunt vangen. Op die manier komen verschillende aspecten van de game bij elkaar op één plek. In de nieuwe UI is het mogelijk om te zien waar jouw Evo’s aan het werk zijn. Door naar die map toe te gaan zul je jouw eigen Evo’s ook echt aan het werk zien.

Zijn er leuke animatie video’s te zien bij het levelen van de Evo’s?

Niet alleen bij het levelen van een Evo, maar ook voor het evolueren en het openen van de Gen0 eggs zijn leuke animaties te zien. Dit is belangrijk om de speler ook echt het gevoel te geven dat er iets bijzonders gebeurt met zijn/haar Evo.

Is het mogelijk om een battle station te huren voor vriendschappelijke battles?

Zoals in de vorige AMA is besproken zullen Guilds een belangrijke rol spelen in EvoVerses. Het wordt voor Guilds mogelijk een battle station te huren om vriendschappelijke battles tegen andere Guild members te doen. Daarnaast is het mogelijk om met jouw Guild te vechten tegen een andere Guild en zelf toernooien op te zetten.

Elke Guild heeft een eigen gebouw dat gedecoreerd kan worden. De Guild die het beste presteren tijdens verschillende toernooien zullen hiervoor decoratieve items krijgen, die gebruikt kunnen worden in dit gebouw. Spelers die een bezoek brengen aan een bepaalde Guild kunnen op die manier zien of ze met een goede Guild te maken hebben of niet.

EvoVerses battle arena

Is er al iets meer duidelijk over de Gen0 mint?

Het team is nog steeds bezig om uit te zoeken wat een goed prijs gaat zijn voor de Gen0’s. Ze kunnen op dit moment geen prijs noemen, omdat ook de prijs van EVO-tokens nog op en neer gaat. Om te voorkomen dat de prijs later weer aangepast moet worden noemen ze voorlopig nog geen prijs. Het enige dat ze hierover zeggen is dat ze zoveel mogelijk verschillende spelers de kans willen geven om een Gen0 te minten. Ze zullen dus niet heel duur worden, maar ook niet te goedkoop. Het blijven namelijk toch zeer schaarse Evo’s die alle volgende generaties tot stand brengen.

Komen er nog beloningen voor stakers van de oude farming pools?

Er komen zeker beloningen voor stakers van de ouder farming pools, maar dit zullen geen EVO-tokens zijn zoals het idee was. In plaats daarvan zullen deze stakers unieke items krijgen die niet op een andere manier in het spel te verkrijgen zijn. Omdat deze items later niet meer te verkrijgen zijn is de kans groot dat ze veel waard gaan worden.

Niet alleen stakers van de oude farming contracten zullen een beloning krijgen. Ook stakers die nu al in de nieuwe contracten zitten krijgen een beloning. Dit is echter niet dezelfde beloning en spelers die gebruik hebben gemaakt van beide contracten zullen ook twee beloningen krijgen.

Is genetic material te verhandelen?

Ten eerste moet genetic material niet gezien worden als een specifiek item. Het zal een mix van verschillende items zijn om een bepaald type Evo sterker te maken, gebaseerd op de Evo die je hebt gevangen. Sommige items hiervan zullen te verhandelen zijn, maar niet allemaal. Het wordt dus belangrijk om zelf op ontdekkingstocht te gaan op zoek naar wilde Evo’s, om op die manier je Evo’s sterker te maken.

Wanneer komt de eerstvolgende grote update?

De eerstvolgende update is de nieuwe UI, die in de loop van komende week wordt gelanceerd. Hierin wordt het mogelijk om interactie te hebben met andere spelers, minigames te spelen en een aantal nieuwe gebieden te ontdekken.

De eerste echt grote update wordt de marktplaats, waarop items en Gen0 eggs verhandeld kunnen worden. Zodra de marktplaats volledig werkzaam is en alles verloopt goed, kan de PVP-game gelanceerd worden. Dit staat momenteel gepland voor Juni.

Wordt de 3D die te zien is in de nieuwe trailer hetzelfde als de 2D in de website?

De focus van het team ligt voornamelijk op de 3D wereld, wat ook de echt game zal zijn. Sommige dingen zullen hetzelfde zijn in de 2D wereld, maar zeker niet alles. Om het spel echt volledig te kunnen spelen zal je toch gebruik moeten maken van de 3D game versie.

Het is wel de bedoeling om alles mogelijkheden van de 3D game ook toe te voegen aan de 2D versie in de browser. Dit zijn echt plannen voor de lange termijn. Gedurende het komende jaar zal de 2D versie toevoegingen krijgen en steeds dichter bij de 3D game in de buurt komen.

Wanneer stopt de storm en kunnen we de bank verlaten?

Zodra de nieuwe UI gelanceerd wordt gaat de storm liggen en kunnen we de bank verlaten. Buiten zullen nieuwe NPC’s en gebieden ons opwachten en wordt het mogelijk om interactie te hebben met andere spelers.

Op welke manier kunnen Evo’s sterker worden? En hoe blijft het voor nieuwe spelers interessant om later in te stromen?

Hoe sterk een Evo is ligt niet alleen aan het level of de stats van die Evo. De ervaring en kennis van de speler zelf gaat een grote invloed hebben op het verloop van een gevecht. Daarbij hebben Evo’s een maximaal level dat ze kunnen bereiken. Zo kunnen ook nieuwe spelers net zo goed worden als spelers die al een paar maanden bezig zijn.

Voor spelers die later instromen wordt de story mode ook erg interessant. Elke map zal gewoon te spelen blijven op het moment dat er een nieuwe toegevoegd wordt. Spelers die pas beginnen bij seizoen 3 van de story mode, kunnen dus de eerste twee ook nog spelen. Elk seizoen heeft wel paar tijdelijke evenementen die niet meer te spelen zijn zodra het seizoen is afgelopen. Zullen er tijdens deze tijdelijke evenementen speciale Evo’s te winnen zijn? Wie zal het zeggen.

Is het mogelijk om de stats van een Evo opnieuw te balanceren?

Het is mogelijk om een Evo op verschillende manieren te trainen, wat ook invloed heeft op de stats die een Evo zal hebben op het maximale level. Zodra het maximale level is bereikt kunnen de stats niet opnieuw gebalanceerd worden. Dit voorkomt dat spelers Evo’s van de marktplaats kopen met slechte stats, dit opnieuw gaan balanceren en weer opnieuw verkopen. Het wordt wel mogelijk om een Evo te burnen, waarbij de speler een volledig nieuwe Evo zal krijgen. De nieuwe Evo zal opnieuw getraind moeten worden, dus het is niet mogelijk om dit aan de lopende band te doen opzoek naar de beste stats.

Zijn er verschillende kanalen met een maximumaantal spelers, om lange laadtijden te voorkomen?

EvoVerses zal geen MMORPG worden en dus ook niet heel veel spelers in dezelfde map hebben. Tijdens het verkennen van de verschillende mappen wordt het mogelijk om bijvoorbeeld vrienden of Guild members te zien in dezelfde map. De Social Hub biedt de mogelijkheid om in contact te komen met andere spelers en opzoek te gaan naar vrienden of een Guild.

Hoe werken de businesses die spelers kunnen kopen?

Spelers kunnen allerlei verschillende items kopen en verkopen in twee verschillende markten. De eerste is een gereguleerde markt met voornamelijk standaard items die iedereen nodig zal hebben. Deze winkels worden beheerd door het spel maar kunnen gekocht worden door een speler. Elke transactie die plaats vindt in een winkel zal de eigenaar een kleine vergoeding opleveren. Het is ook mogelijk om een stuk land te kopen waar meerdere winkels op staan, waar je van elke winkel een vergoeding zal krijgen. Met duizenden spelers kan dit dus al snel oplopen tot leuke inkomsten.

De tweede markt is een gedecentraliseerde markt die volledig wordt bepaald door de spelers zelf. Hier worden de geavanceerdere items verhandelt die verkregen zijn tijdens de verschillende missies op gevechten. De prijs van een bepaald item zal afhankelijk zijn van vraag en aanbod, waarbij de community dus de prijs zal bepalen.

Wordt de story mode een verhaal met een begin, midden en eind? Of wordt het een open verhaal waar nieuwe stukken aan toegevoegd kunnen worden?

De story mode wordt een verhaallijn die alsmaar verlengd kan worden. Elke 9 maanden komt er een nieuw seizoen met een nieuwe map uit. En zoals Alevo zei: “geloof me, we hebben genoeg verhalen liggen om lang door te kunnen gaan”.

Deze AMA heeft weer nieuwe informatie gegeven, maar de nieuwe trailer is toch wel het hoogtepunt van deze week. Wat vind jij van de nieuwe trailer of heb je vragen voor de AMA van volgende week? Laat het zeker even weten in de reacties en tot volgende week!

Bovenstaande informatie is geen financieel advies. Voor meer informatie: lees de disclaimer.

2 reacties op “Evoverses AMA 13-05-2022

 1. Heel duidelijk, was altijd al een beetje afkerig van games, maar krijg er nu meer en meer zin in.
  hoop dat er ook nog zulke beschrijvingen komen voor strategies en howto….
  Alvast proficiat

  1. Heel erg bedankt!
   Er zullen ook beschrijvingen komen over de verschillende aspecten zodra de game beschikbaar is. Denk hierbij aan guides over breeden, battlen of je Evo’s aan het werk zetten.
   Daarnaast komt er binnenkort een artikel online waarin EvoVerses volledig beschreven wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten